Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

U19 regbija izlase Eiropas čempionātu otro gadu pēc kārtas noslēdz 13. vietā

Andrejs Siliņš

U19 regbija izlase Eiropas čempionātu otro gadu pēc kārtas noslēdz 13. vietā
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Latvijas U19 regbija 7 izlase Eiropas čempionātā Višī (Francijā) svētdien, 26. aprīlī ar 17:5 uzvarēja Lietuvu atkārtojot pirms gada Portugālē iegūto 13. vietu un izcīnīja šķīvi.

Arvja Pilenieka trenētā komanda sāka ar zaudējumiem favorītiem - sestdien priekšsacīkšu grupā Polijai ar 0:29 un Īrijai ar 0:60, bet pēc tam cīnījās neizšķirti ar Moldovu 14:14, ieņēma D grupā ceturto vietu un ceturtdaļfinālā par 9. vietu svētdien ar 12:21 vispirms zaudēja C grupas trešajai komandai Izraēlai. Pusfinālā jau par 13. vietu Latvija parādīja raksturu, atspēlējās no 0:19 un ar 35:19 uzvarēja vēlāk pēdējo vietu ieguvušo un no TOP16 ārā izkrītošo Ungāriju un finālā par 13. vietu - Lietuvu.

Izšķirošajā spēlē divus piezemējumus izdarīja Mārtiņš Bokišs, vienu - jau pēc spēles beigu signāla - Dāvis Gauja. Īpaši skaists bija otrais Bokiša piezemējums 11. minūtē, iegūstot bumbu dziļi savā laukuma pusē un veicot skrējienu gandrīz visā laukuma garumā. Arī pirmajā piezemējumā - spēles 2. minūtē viņš uzsita ar kāju, paspēja panākt bumbu un ar to iekrist pretinieku ieskaites laukumā. ''Bokiša dalība spēlē bija zem jautājuma zīmes, viņš spēlēja ar traumu un uzreiz, kad bija savu darbu padarījis, tika nomainīts,'' sacīja Pilenieks. Lietuva izlīdzināja 6. minūtē, bet realizācijas sitienu Latvijai pēc otrā piezemējuma iesita Jānis Pelēcis.

''Mēs redzējām, ka lietuviešiem spēlētāji ir smagnējāki, tādēļ laukumā laidām savus skrejošākos,'' skaidroja Pilenieks. ''Kopumā viss bija tāpat kā pagājušajā gadā - iespēlējāmies pirmās dienas beigās. Pret moldāviem droši vien neguvām uzvaru, jo gribējās visu ātrāk. Ar pēdējo bumbu vajadzēja nospēlēt pacietīgāk. Līdzīgi bija arī spēlē ar Izraēlu pie 12:14, kad varējām pieturēt bumbu un tad izdarīt piezemējumu vai sist dropsitienu. Kopumā turnīrā pārsteigumu nebija - pirmās deviņas komandas bija pakāpi stiprākas par pārējām.''

Drīz pēc Latvijas un Lietuvas spēles sacensības tika pārtrauktas, jo uznāca pamatīgs negaiss. Lietus sākās jau mača pirmā puslaika vidū. ''Tāpēc arī šķīvi mums nepasniedza uzreiz pēc spēles, bet gan tas tiks izdarīts vakariņās pēc turnīra beigām,'' teica treneris.

Četri no 12 šāgada komandas spēlētājiem aizvadīja savu otro Eiropas U19 čempionātu.

Latvijas U19 izlases sastāvs Eiropas regbija 7 čempionātā:

Roberts Kaķis, Filips Mudulis, Mārtiņš Bokišs, Edgars Alainis, Oskars Daugavvanags (visi ”Eži”), Artūrs Alainis (”Miesnieki”), Dāvis Gauja (”Livonia”), Hārdijs Nungurs, Jānis Pelēcis (abi LLU/”Misa”), Helvijs Vičivskis (”Vikingi”), Aleksejs Maslakovičs (”Jūrmala”), Toms Zirnis (”Fēnikss”)