Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

U18 regbija izlase devusies uz Eiropas čempionātu, pirmā spēle pret Čehiju

Rolands Eliņš

U18 regbija izlase devusies uz Eiropas čempionātu, pirmā spēle pret Čehiju
Mārtiņš Straume
Foto: Renārs Buivids

Latvijas U18 izlase regbijā ceturtdien devās uz Eiropas čempionātu Francijā, kur pirmā spēle būs sestdien, 28. martā plkst. 15 pēc Latvijas laika B divīzijas ceturtdaļfinālā pret Čehiju, kas izlikta ar pirmo numuru.

B divīzijā, kurā tiek izcīnītas vietas nosacītajā rangā no 17. līdz 24, jo turpat Tulūzā un tās apkaimes laukumos sacentīsies arī Elites un A divīzijas astoņnieki.

Atkarībā no spēles iznākuma pret Čehiju, tālāk jāspēlē ar Ukrainas (4.) – Serbijas (5.) uzvarētājiem vai zaudētājiem. Trešā spēle būs par vietu turnīrā, kurā vēl piedalīsies Šveice (2.), Luksemburga (3.), Lietuva (6.) un Horvātija (7.). Komanda, kura būs uzvarējusi visās trīs spēlēs, pacelsies uz A divīziju, bet komanda, kura visās trīs spēlēs piedzīvos zaudējumus, izkritīs uz C divīziju.

''Mūsu uzdevums ir vismaz septītā vieta, ko iegūstot saglabāsim vietu B divīzijā,'' saka komandas galvenais treneris Mārtiņš Straume, kuram asistēs Juris Straume un Viktors Silvoniks.

''Kopš 25. janvāra esam aizvadījuši 18 treniņus. Pamatsastāvs ir nokomplektēts, traumu spēlētājiem nav,'' norāda treneris. ''Spēlētāju atlase nebija sevišķi grūta. Ir arī divi spēlētāji no ārvalstīm ar latviešu saknēm - Džonatans Džordžs Trede no Anglijas, kurš spēlē sestā numura pozīcijā un stabs Vladislavs Šagins no Itālijas. Salīdzinot ar pagājušā gada sastāvu šogad pamatsastāvs mums tikpat līdzsvarots, taču maiņas nebūs tik spēcīgas.''

Komandas kapteinis Eiropas čempionātā būs Filips Mudulis. Eiropas čempionāts ilgs līdz 5. aprīlim.

Latvijas U18 izlase 2015. gada Eiropas čempionātā

Aldis Juris Ivanovs, Filips Mudulis, Oskars Daugavvanags Vanags, Kristaps Zviedris, Reinis Leitāns, Kristaps Alksnītis, Kristiāns Kalva, Hardijs Nungurs (visi ''Eži''), Iļja Udincevs, Kārlis Priede, Daniels Šmits, Aleksejs Maslakovičs, Artūrs Baranovskis (visi ''Jūrmala''), Aleksandrs Točelovskis, Maksims Strojevs, Georgijs Kirillovs (visi ''Virtus''), Rihards Lonskis (''Mītava''), Markuss Krallišs, Dāvids Bērtiņš (abi ''Livonia''), Einārs Maskalāns, Artūrs Alainis (abi ''Miesnieki''), Reinis Zalte (''Fēnikss''), Džonatans Džordžs Trede (RFC ''Diss'', anglija), Vladislavs Šagins (''Rugby Rovigo Delta'', Itālija)

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans, LRF preses sekretārs