Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Koronavīrusa dēļ apdraudēta Sešu nāciju čempionāta norise

Juris Miņins
Juris Miņins

Koronavīrusa dēļ apdraudēta Sešu nāciju čempionāta norise
Foto: Reuters/Scanpix

Īrijas veselības ministrija ir ieteikusi pārcelt 2020. gada Sešu nāciju čempionāta mača starp Īriju un Itāliju norisi, jo, viņuprāt, pastāv lieli sabiedrības veselības riski koronavīrusa dēļ.

Īrijas veselības ministrija šodien izplatītajā paziņojumā ir ieteikusi uz otrdienu pārcelt 2020. gada Sešu nāciju čempionāta maču starp Īrijas un Itālijas izlasēm, kam 7. martā bija jānotiek Dublinā, jo, pēc iestādes speciālistu domām, šī mača norise varētu būtiski palielināt iespējamību koronavīrusa uzliesmojumam Īrijā, ko uz šo valsti varētu "atnest" itāļu komandas atbalstītāji.

Īrijas regbija savienība arī ir informēta par šo ieteikumu un savā paziņojumā ir norādījusi, ka tuvākajā laikā plāno tikties ar veselības ministru Saimonu Harisu, lai pārrunātu riska faktorus, kas ir bijuši šī paziņojuma pamatā, kā arī noskaidrotu valsts oficiālo nostāju šajā jautājumā.

Jāpiebilst, ka šis nebūt nav vienīgais koronavīrusa (COVID-19) dēļ apdraudētais regbija pasākums. Iepriekš jau ziņojām, ka šī vīrusa dēļ uz rudeni ir pārcelti divi regbija-7 Pasaules sērijas posmi, kam bija jānotiek Singapūrā un Honkongā, bet šīs nedēļas sākumā tika paziņots, ka divas "Pro14" turnīra spēles, kam bija jānotiek Itālijā, "Zebre" pret "Ospreys" un "Benetton" pret Olsteru, tiks pārceltas uz citu laiku (pagaidām gan vēl nav paziņoti datumi).

Tāpat uz vēlāku laiku ir pārceltas Japānas "Top" līgas septītās un astotās kārtas mači, dāmu Sešu nāciju čempionātā Itālijas un Skotijas mačs jau nenotika, kā arī ir ieviestas izmaiņas "Global Rapid Rugby" čempionāta kalendārā, bet zem jautājuma zīmes ir "Super Rugby" mači ar Japānas komandas "Sunwolves" piedalīšanos, Anglijas un Itālijas mačs Sešu nāciju čempionātā.

2020. gada Sešu nāciju čempionāts

#KomandaSUNZP
1.Francija330013
2.Anglija32019
3.Īrija32019
4.Velsa31026
5.Skotija31026
6.Itālija30030

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/