Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skotija kāpj pasaules rangā, Latvijai - nemainīga 50. vieta

Juris Miņins
Juris Miņins

Skotija kāpj pasaules rangā, Latvijai - nemainīga 50. vieta
Foto: AFP/Scanpix

Pēc panākuma pār Anglijas valstsvienību Sešu nāciju kausā, Skotijas izlase jaunākajā pasaules reitingā ir pakāpusies par divām vietām un nu ieņem piekto vietu.

Iepriekš jau ziņojām, ka Skotijas izlase pagājušās nedēļas nogalē savā laukuma negaidīti pārspēja Anglijas valstsvienību (25:13), kurai tas bija tikai otrais zaudējums kopš 2015. gada rudens. Protams, ka šāds panākums nevarēja palikt nepamanīts arī "World Rugby" veidotajā pasaules izlašu rangā. Pēc vēsturiskās uzvaras Skotijas izlase ir pakāpusies no septītās uz astoto vietu, nobīdot zemāk Dienvidāfrikas Republikas un Velsas izlases.

Paši angļi gan savu pozīciju nav mainījuši un ierindojas otrajā vietā, tūdaļ aiz Jaunzēlandes un priekšā Īrijai. Savukārt ceturtajā vietā ir iekārtojusies Austrālija.

Nominālajā pasaules vadošo izlašu grupā, t.i., Top-25, šajā nedēļā ir notikušas vēl divas izmaiņas. Lai arī Amerikas čempionāta pirmspēdējā kārtā pie panākumiem tika abas komandas, punktu kopsumma labāka izrādījās Urugvajas komandai, kas nu reitingā apsteidza ASV, ieņemot 17. pozīciju. Savukārt Vācija, kura pa galam neveiksmīgi startē Eiropas čempionātā, kā arī kurai ir problēmas ar federācijas vadību, ir pacēlusies par vienu vietu augstāk, iekļūstot 25. labāko komandu saimē, ārā izbīdot Amerikas čempionāta vienu no vājākajām komandām, Čīli.

Latvijas izlase gan savas pozīcijas, kā jau ierasts pēdējās nedēļās, nav mainījusi un atrodas 50. vietā, starp divām Āfrikas valstīm – Senegālu un Kotdivuāru.

World Rugbu pasaules rangs, 26.02.

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Anglija
3.Īrija
4.Austrālija
5.Skotija
6.DĀR
7.Velsa
8.Argentīna
9.Fidži
10.Francija
11.Japāna
12.Gruzija
13.Tonga
14.Itālija
15.Samoa
16.Rumānija
17.Urugvaja
18.ASV
19.Spānija
20.Krievija
21.Kanāda
22.Honkonga
23.Namībija
24.Portugāle
25.Vācija
......
36.Lietuva
37.Ukraina
......
50.Latvija
......
60.Zviedrija
......
72.Ungārija
......
102.Amerikas Samoa

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/