Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Urugvaja pēdējās sekundēs apbēdina Rumāniju, krievi nenotur pārsvaru pret Japānu

Juris Miņins
Juris Miņins

Urugvaja pēdējās sekundēs apbēdina Rumāniju, krievi nenotur pārsvaru pret Japānu
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien noslēdzās 2018. gada starptautiskā regbija sezona un pēdējā maču kārtā savas cīņas aizvadīja otrā ešelona komandas. Par lielāko pārsteigumu, protams, parūpējās Fidži, kas Francijas galvaspilsētā Parīzē ar 21:14 pārspēja mājnieku valstsvienību, taču kā veicās pārējām komandām?

Protams, sacensties ar Fidži panākumiem nevienai citai otrā līmeņa komandai neizdevās, jo tajos mačos, kuros tām bija jāspēlē pret pasaules varenajiem, planētas spēcīgākās komandas tādas vaļības nepieļāva.

ASV izlase mača ievadā gan spirinājās pretī Īrijai, taču mājnieki spēja to pārdzīvot un pagriezt spēli sev izdevīgā gultnē, uzvarot ar 57:14. Savukārt Itālija, kas uzņēma Jaunzēlandi, neko īsti pat nespēja bilst pret "All Blacks" – 66:3.

Tiesa, pārējos mačos, kuros cīnījās jau spēkos līdzīgākas komandas, gan bija gana interesanti notikumi. Piemēram, Rumānijas un Urugvajas mačā abas vienības demonstrēja ļoti līdzīgu cīņu un tikai mača pēdējās sekundēs Augustins Ormaeča guva izšķirošo piezemējumu, tādējādi nodrošinot uzvaru ar 27:20. Turklāt, tas nebija vis parasts panākums, tā Dienvidamerikas komandai bija pirmā uzvara pret Rumāniju.

Vēl pirms pašas cīņas interesants likās 2019. gada Pasaules kausa organizatoru, Japānas, un Krievijas, kas Pasaules kausa dalībnieču sarakstos atgriezās pēc astoņu gadu pārtraukuma. Jāsaka, ka Kingsholmas stadions, protams, ir redzējis daudzus spraigus mačus, un arī šis bija tieši tāds. Interesanti arī tas, ka abas šīs komandas 2019. gadā atklās Pasaules kausu.

Spēles ievadā un visā pirmajā puslaikā Krievijas izlasei bija iniciatīvas pārsvars un tāpēc nav nekāds brīnums, ka pirms Japāna guva savus pirmos punktus, krievi jau bija izvirzījušies vadībā ar 16:0. Puslaiks noslēdzās pie rezultāta 22:6 par labu nominālajiem viesiem.

Otrajā puslaikā gan krievi, iespējams pirmā puslaika iedvesmoti, gribēja izdarīt daudz vairāk nekā patiesībā varēja, tāpēc arī loģisks iznākums – Japānas komanda, kas gan spēlēja bez vairākiem pamatsastāva regbistiem, ķēra viņus uz kļūdām, demonstrēja lielisku individuālo meistarību un spēja atspēlēties. Mača izskaņa izvērtās gan nervoza, taču Japāna prata nodrošināt panākumu – 32:27.

Savukārt Gruzijas izlase savās mājās, taču nebūt ne pie pilnām tribīnēm, tikās ar Tonga izlasi. Jāsaka, ka laikapstākļi Tbilisi bija līdzīgi tiem kādos dienu iepriekš izspēlēja pēdējās Pasaules kausa kvalifikācijas cīņas, proti, lietaini, un tas ietekmēja arī spēles raksturu.

Abas komandas vairāk cīnījās nekā demonstrēja bumbas nešanu un tikai mača pēdējā ceturtdaļā gruzīni prata "nospiest" Polinēzijas komandu – 20:9. Lielisku maču aizvadīja jaunais gruzīnu talants Teo Abžandadze, kurš spēlēja desmitā numura pozīcijā un šajā spēlē guva desmit punktus.

Visbeidzot, Samoa tikās ar Spānijas izlasi un, lai arī Spānijai Pasaules kauss iet garām diskvalifikācijas dēļ, tā ir gana spēcīga Eiropas komanda, kas noteikti var cīnīties ar Okeānijas vienībām.

Jāsaka, ka saomāņi šajā mačā parādīja raksturu un arī meistarību, uzvarot ar 28:10, tādējādi pārtraucot deviņus mačus ilgo zaudējumu sēriju. Tiesa, arī pēc pirmās uzvaras pret Spāniju (iepriekš komandas nebija savā starpā spēlējušas) Samoa komandas pēdējo maču bilance izskatās diezgan bēdīga – 18 mačos vien trīs uzvaras.

2018. gada rudens testu spēles

MājniekiViesiLaiksRezultāts
RumānijaUrugvaja14:0020:27
GruzijaTonga16:0020:9
ItālijaJaunzēlande16:003:66
KrievijaJapāna16:0527:32
SkotijaArgentīna16:3014:9
SpānijaSamoa16:4510:28
AnglijaAustrālija17:0037:18
VelsaDĀR19:2020:11
ĪrijaASV20:3057:14
FrancijaFidži21:4514:21