Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālietis Hodžs saņem trīs nedēļu diskvalifikāciju

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālietis Hodžs saņem trīs nedēļu diskvalifikāciju
Rīzs Hodžs
Foto: PA Images/Scanpix

Austrālijas regbija izlases spēlētājs Rīzs Hodžs, par bīstami izpildītu tvērienu izlases pirmajā 2019. gada Pasaules kausa mačā pret Fidži, ir saņēmis trīs nedēļu diskvalifikāciju.

Austrālijas izlases spēlētājs Rīzs Hodžs būs spiests trīs nedēļas iztikt bez mačiem, t.i., 2019. gada Pasaules kausa grupu turnīrs viņam ir beidzies. Iemesls tam ir pirmajā spēlē, kurā Austrālija ne bez problēmām pieveica Fidži, Hodžs mača 25. minūtē izpildīja bīstamu tvērienu pret Peceli Jato.

Drīz pēc spēles tika paziņots, ka austrālietis par to saņems sodu, tiesa, tikai šodien speciāli izveidotā komisija, pēc Tokijā notikušas sēdes, paziņoja soda apmērus.

Tiesa, lai arī Rīzam Hodžam nu trīs nedēļas būs jāiztiek bez spēlēšanas, jāatzīst, ka viņš vēl ļoti viegli tika sveikā, jo komisijas, kuras sastāvā bija trīs eksperti (treneri un tiesneši) no Jaunzēlandes, Skotijas un Argentīnas, slēdzienā ir minēts, ka pārkāpums ir izdarīts apzināti, veicot bīstamu tvērienu galvas un kakla rajonā un Hodžu jau spēles laikā bija jānoraida no laukuma.

Tajā pašā laikā komisija nepiemēroja regbistam maksimālo sodu, sešas nedēļas, bet samazināja to uz pusi. Par iemeslu šādam solim kalpoja Hodža labā reputācija un priekšzīmīgā uzvedība laukumā pirms šīs spēles.

Sportists 48 stundu laikā no lēmuma pasludināšanas drīkst iesniegt apelāciju.

Atlikušajās grupu turnīra spēlēs Austrālijas izlasei būs jātiekas ar Velsu, Gruziju un Urugvaju.

Rīza Hodža bīstamais tvēriens

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

     [+] [-]

, 2019-09-25 20:31, pirms 5 gadiem
"...t.i., 2091. gada Pasaules kausa grupu turnīrs viņam ir beidzies."
Ilga gan diskvalifikācija.
SC atkal līmenī!

     [+] [-]

, 2019-09-25 20:34, pirms 5 gadiem
Raxta tak robots!
Vnk pofig...
Rīt izlabos cilvēx parastais...