Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Zebre” paliks Pro12 čempionātā

Juris Miņins
Juris Miņins

“Zebre” paliks Pro12 čempionātā
Foto: zebrerugby.eu

Itālijas regbija komanda no Parmas, “Zebre”, kurai vēl pavisam nesen bija diezgan smagas finansiālas problēmas, tomēr, turpinās piedalīties Pro12 čempionātā.

Par Itālijas otrā spēcīgākā regbija kluba “Zebre” finansiālajām problēmām tika ziņots jau gada sākumā, kad tā vadība nāca klajā ar paziņojumu, ka, lai noslēgtu sezonu, viņiem ir nepieciešams viens miljons eiro. Tobrīd spēlētājiem arī tika aizkavēta algu izmaksa un regbisti nebija saņēmuši naudu par nostrādātajiem diviem mēnešiem.

Savukārt pavisam nesen parādījās ziņas, ka Parmā bāzētā komanda zaudēja savu galveno sponsoru, dažas nedēļas pirms Pro12 sezonas sākuma paliekot faktiski “pie sasistas siles”.

Saprotot, ka Itālijas regbijam šāda situācija ir ne tikai nelabvēlīga, bet arī katastrofāla, ja runājam par sporta veida attīstīšanu valstī, Itālijas regbija savienība pārņēma iniciatīvu savās rokās, iegūstot sev tiesības veidot komandu ar nosaukumu “Zebre”, kurai arī būs vieta Eiropas trešajā spēcīgākajā klubu čempionātā.

Pašlaik ir zināms, ka komanda turpinās bāzēties Parmā, tai būs pilnīgi jauna vadība, bet par spēlētāju līgumiem, apdrošināšanām un pārējiem jautājumiem vēl notiks sarunas.

Gaidāmajā sezonā “Zebre” spēlēs ne tikai Pro12 čempionātā, bet arī Eiropas Izaicinājuma kausā.

Atgādināsim, ka Pro12 šajā starpsezonā ir noorganizējusi pamatīgu viļņošanos pasaules regbijā. Iepriekšējā vasarā tika runāts par ASV komandas pievienošanos turnīram un šogad visas iesaistītās puses no runām ir pārgājušas uz darbiem, taču lielākā šūmēšanās notika par divu DĀR komandu, “Cheetahs” un “Southern Kings” iespējamo pievienošanos Eiropā bāzētajam čempionātam. Abas vienības ir izslēgtas no Super Rugby turnīra un paredzams, ka jau tuvākajā laikā tiks paziņot par to oficiālu pievienošanos Pro12.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features