Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Huracan/Livonia'' nosargā Latvijas regbija 7 čempionu titulu

Krišs Upenieks

''Huracan/Livonia'' nosargā Latvijas regbija 7 čempionu titulu
Ainārs Bērziņš
Foto: Renārs Buivids (LRF)

Regbija kluba ''Livonia'' komanda trešo gadu pēc kārtas uzvarēja Latvijas čempionātā regbijā 7 ''Huracan/Livonia'' nosargājot pagājušajā gadā iegūto titulu, jo 2013. gadā par čempioni kļuva komanda ar nosaukumu ''Autowelt/Livonia''.

Sestdien, 25. jūlijā Upesciemā notikušā vienīgā posma finālspēlē ''Huracan/Livonia'' ar 35:10 uzvarēja savu lielāko konkurentu - regbija kluba ''Miesnieki'' pirmo komandu ''STATS serviss''. Spēlē par trešo vietu Šauļu sporta skola ar 19:10 pārspēja ''TFS Bulduri''. Pusfinālos ''STATS serviss'' uzvarēja Šauļus ar 26:12 un ''Huracan/Livonia'' - ''TFS Bulduri'' ar 38:0.

Latvijas čempionāts šogad bija atklātais: tajā varēja piedalīties komandas no ārzemēm. Par Latvijas čempionu regbija laukumā kļuva arī kādreizējais bobslejists, Vankūveras ziemas olimpisko spēļu dalībnieks Pavels Tulubjevs.

Čempionvienībā spēlēja: Ainārs Bērziņš (komandas kapteinis), Toms Zibolis, Pavels Tulubjevs, Valters Raņķis, Vigo Valdavs, Dāvis Jansons, Kristaps Bērziņš, Dovids Taujansks, Uvis Vasiļenko, Gundars Grieķis un Vitars Blošķis.

Uzvarētāju sastāvā bija arī divi Lietuvas izlases spēlētāji - Taujansks un Blošķis no Eiropā augstākā - ''Grand Prix'' sērijas līmeņa. Viņi jau trešo sezonu spēlē arī ''Livonia'' komandās, kā arī spēlēja ''Garkalne/Livonia'' piecpadsmitnieka komandas galvenais treneris Zibolis. Seši šīs komandas latviešu regbisti iepriekšējā nedēļā izlases sastāvā Lisabonā cīnījās Eiropas olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā galvenā trenera Edmunda Ščavinska vadībā.

Desmit komandu turnīrā piekto vietu ieguva ''Beverīna/Fēnikss'' aiz kuras palika ''Hansa Flex/Livonia'', LMT/''Eži'', Ķekavas novada sporta skola, ''Stopiņi'' un ''Garkalne/Livonia''.

Rezultāti

A grupa. Beverīna/Fēnikss 26:12, Ķekavas NSS - Huracan/Livonia 0:52, Beverīna/Fēnikss - Huracan/Livonia 5:26.
B grupa. LMT/Eži - Garkalne/Livonia 22:0, Garkalne/Livonia - STATS serviss 5:38, STATS serviss - LMT/Eži 36:0.
C grupa. Hansa Flex/Livonia - Stopiņi 38:0, TFS Bulduri - Šauļu sporta skola 0:7, Stopiņi - TFS Bulduri 7:35, Šauļu sporta skola - Hansa Flex/Livonia 17:14, Stopiņi - Šauļu sporta skola 7:22, Hansa Flex/Livonia - TFS Bulduri 7:19.
Par 5.-7. vietu. Hansa Flex/Livonia - Beverīna/Fēnikss 17:24, LMT/Eži - Hansa Flex/Livonia 12:17, Beverīna/Fēnikss - LMT/Eži 19:5.
Par 8.-10. vietu. Stopiņi - Ķekavas NSS 7:17, Garkalne/Livonia - Stopiņi 17:19, Ķekavas NSS - Garkalne/Livonia 15:7.
Pusfināli. STATS serviss - Šauļu sporta skola 26:12, Huracan/Livonia - TFS Bulduri 38:0.
Spēle par 3. vietu. Šauļu sporta skola - TFS Bulduri 19:10.
Fināls. Huracan/Livonia - STATS serviss 35:10.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2015-07-26 12:18, pirms 9 gadiem
Atklātais šķiet ka tu lasīt nemāki - Uzvarētāju sastāvā bija arī divi Lietuvas izlases spēlētāji (2) + r15 treneris Zibolis (1) = man kopā iznāk 3.
bet kāda tur starpība, uz laukuma vienlaikus atradās 2 LT spēlētāji, dažkārt pat 1, un kā zināms, regbijs ir komandas sporta veids, kur indivīds viens pats neko daudz nevar izdarīt.

     [+] [-]

, 2015-07-26 19:12, pirms 9 gadiem
Piekrītu, ka dažu "leģionāru" klātbūtne var būtiski uzlabot komandas spēku.

Tomēr apgalvot, ka tas nodara tikkai ļaunumu Latvijas regbijam, manuprāt, nav pareizi.

1) Tie vīri, kas netika leģionāru vietā, spēlēja otrajā komandā.
2) Kopējais līmenis viennozīmīgi uzlabojās.

Tātad vairāk, spēcīgu komandu (daļēji to uzlabo arī Lietuviešu klubi), vairāk kvalitatīvu spēļu ... lielāks labums tiem klubiem, kas nopietni strādā, bet reāli pretendenti uz titulu nav. (Fēniks, Eži ...)

     [+] [-]

, 2015-07-26 20:50, pirms 9 gadiem
"Atklātais"- no kurienes šī dezinformācija?

Sezonas sākumā klubu pārstāvji bija pulcējušies un kopīgi lēmuši jautājumu par tā saucamo leģionāru kvotu. Gan R15, gan arī R7 bija pieņemti VIENĀDI noteikumi un uzreiz pēc šīs sanāksmes R15 nolikumā tapa 2 ieraksti:

4.6. Leģionāru un/vai spēlētāju (kas licenzēti divos klubos) skaits Komandas vārdiskajā pieteikumā nav ierobežots.
4.7. Leģionāru un/vai spēlētāji (kas licenzēti divos klubos) nedrīkst atrasties uz laukuma vairāk par 2 (diviem) vienlaicīgi.

Fakts, ka R7 nolikuma rakstītājs (kas nesaprotamu iemeslu dēļ nolikumu rakstīja īsi pirms R7 čempionāta jūlijā) neidziļinājās jau esošajā R15 traktējumā vai apzināti centās izprovocēt konfliktu, patvaļīgi (!) veicot nesaprotamu leģionāru jautājuma traktējumu, ne par ko labu neliecina. Kam bija izdevīgi modificēt R7 nolikumu? Pieņemu, ka tiem, kas jau trešo gadu sūdzās par to, cik negodīgi tiek apspēlēti- pirmajā gadā viņiem nepiekāpās pārcelt vienu R7 kārtu, otrajā gadā tiesnesis Sarkans esot noracis izšķirošo spēli, šogad leģionāru skaits neesot atbildis nolikumā rakstītajam. Bet nolikuma rakstītājs pārstāv šo pašu apbižoto klubu...

Par Dāvi- lai neirobežotu LV spēlētāju atgriešanos pašmāju čempionātu spēlēs un nenonāktu līdz absurdam tos uzskatīt par leģionāriem (Baranovs, Saulīte, Aleksandrovs, Rupainis, Bērziņš, Kozels utt.), tika pieņemts lēmums šos spēlētājus vispār NIEROBEŽOT! Mūsu sabiedrībai ir jālepojas ar jebkuru latvju čali, kas, spēlējot augstākā līmenī, grib vasarā atbraukt apraudzīt omi un uzspēlēt kādu vietējo maču.

Ja sezonas sākumā nosprauž spēles noteikumus un visi klubiem tiem piekrīt, tad nesaprotu, kāpēc klubiem, kuru menedžments strādā un ieguldās, lai, balstoties uz šiem noteikumiem, nokomplektētu pēc iespējas stiprāku sastāvu, būtu jāuztraucas par nesaprotamām un pēkšņām nolikuma maiņām?

Treneru un jauniešu sistēmas jautājums Latvijas regbijā ir sāpīgs jautājums un, kamēr mums vēl nav kvalitatīvu pašmāju speciālistu, tad neredzu neko sliktu, ka, labāka rezultāta sasniegšanai, tiek algoti ārzemju speci. Kas būs ja viņi atradīs labākus amatus un brauks prom? Noalgos citus un punkts. Bet pavisam noteikti jau tagad jādomā par vietējo treneru audzināšanu.

Kopsummā pēdējo 2 gadu laikā regbijs Latvijā ir attīstījies un virziens ir pareizs. Galvenais turpināt strādāt pie sāpīgajiem jautajumiem un mazāk ķīvēties...

     [+] [-]

, 2015-07-26 22:49, pirms 9 gadiem
Gribētos zināt, kādu sodu piešķirs izlases menedžerim par izskriešanu laukumā un tiesneša grūstīšanas pēc mazā Livonieša teātra labakajās futbola tradīcijās.

     [+] [-]

, 2015-07-27 01:13, pirms 9 gadiem
Jebkuram sacensībām ir nolikums un kuru visiem jāievēro. Pagājušā gada pavasarī klubu un Valdes kopsapulces balsojumā leģionāru daudzums tika pieņemts regbijā 15 divi laukumā un regbijā 7 divi uz turnīru. Tā sacensības norisinājās pagājušā gadā un arī šogad tā notika Kausa izcīņā. Par izmaiņām pirms turnīra nekas netika ziņots!!?
Par spēlētājiem, katrs spēlētājs var būt registrēts tikai vienā federācijā (un pieder tai, kurā uzsākot spēlēt regbiju spēlētājs pirmo reizi reģistrēts) un tam nav nekāda sakara ar spēlētāja tautību vai pasi uz arī ar spēlēšanu citas valsts izlasē.
Un spēlējot citā valstī viņš kļūst par viespēlētāju, bet arī tajā valstī viņam jāreģistrējas.
Vienlaicīgi spēlētajs nevar būt reģistrēts vairākās valstīs (klubos) vai spēlēt bez reģistrācijas attiecīgajā valstī. Klubs var atļaut spēlēt citas valsts čempionātā, bet tad ir jāpārreģistrējas uz citu klubu.
Tāpēc lietuviešu vienlaicīga spēlēšana Latvijā un Lietuvā ir nelegāla un NZ Jansons gan var spēlēt, bet ar atļauju un kā leģeonārs. Tādi ir IRB noteikumi un mums, kā šās organizācijas biedriem tie ir jāievēro.

     [+] [-]

, 2015-07-27 07:19, pirms 9 gadiem
Nav nekāds noslēpums, ka klubi ir vienojušies pievērt acis uz IRB noteikumiem punktā par viena spēlētāja spēlēšanu 2 klubos vienlaicīgi, lai atvieglotu "leģionāru" kustības sākumu Latvijā. Ja šī vienošanās nebūtu panākta, Ovālā un Livonijā lietuviešu vietā būtu bijuši "īstie" leģionāri, tāpēc runāt par nolikuma neivērošanu te nu būtu lieki.
Tāpat kā arī komentārs par pagājušo gadu nav korekts, ja reiz ir bijusi atļauja spēlēt 3 leģionāriem laukumā...