Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

2019. gada Pasaules kauss – ekonomiski veiksmīgākais PK regbijā

2019. gada Pasaules kauss – ekonomiski veiksmīgākais PK regbijā
Foto: EPA/Scanpix

2019. gada Pasaules kauss regbijā ir atzīts par ekonomiski veiksmīgāko šāda veida turnīru tā norises vēsturē, jo tā kopējā ietekme uz Japānas ekonomiku ir novērtēta 2.3 miljardu britu mārciņu apmērā.

Kā teikts vakardien publiskotajā paziņojumā, neskatoties uz supertaifūna Hagibis ietekmi un atceltajiem mačiem, kopumā 2019. gada Pasaules kauss regbijā ir bijis veiksmīgākais šī sporta veida starptautiskais turnīrs.

Turnīra laikā Japānu apmeklēja 242 tūkstoši regbija līdzjutēju, 60% no kuriem valsti apmeklēja pirmo reizi, un kopumā bija izpirkti 99% no visām biļetēm. Savukārt translācijas no šī turnīra kopumā vēroja 857.28 miljoni skatītāju (kopējais skatījumu skaits), kas ir par teju 180 miljoniem vairāk nekā 2015. gada Pasaules kausu regbijā. Tāpat ir aprēķināts, ka Japānā regbija fani vienā vakarā iztērēja 286 britu mārciņas, kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā 2015. gadā tērēja regbija līdzjutēji Anglijā.

Tiesa, neskatoties uz šiem optimistiskajiem rādītājiem, ir jāatzīmē, ka kopumā 2019. gada Pasaules kauss pēc vidējiem apmeklētības rādītājiem ir tikai piektajā vietā starp visiem aizvadītajiem PK, tas gan saistīts ar relatīvi nelielajām arēnām, kurās tika aizvadīti mači. Neskatoties uz šo iebildi, vidējie apmeklētības rādītāji, salīdzinot ar 2015. gadu, bija samazinājušies par aptuveni 25%.

Tāpat Pasaules kauss nodrošināja 46 tūkstošus jaunu darbavietu, bet vēl 13 tūkstoši cilvēku piedalījās šī turnīra organizēšanā kā brīvprātīgie. Pasaules kausa norises ieguldījums Japānas ekonomikā ir novērtēts uz 2.3 miljardiem britu mārciņu. Kopējā ietekme uz ekonomiku gan ir vēl lielāka, jo eksperti to novērtēja uz 4.3 miljardiem mārciņu.

2019. gada Pasaules kauss regbijā bija devītais šāda veida turnīrs Pasaules regbija vēsturē. Jubilejas, desmitais, Pasaules kauss norisināsies 2023. gadā, kad to jau trešo reizi uzņems Francija.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.