Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbisti ciklu noslēdz ar uzvaru, Robijs Davidsons - visu laiku rezultatīvākais

Ints Megnis
Ints Megnis

Regbisti ciklu noslēdz ar uzvaru, Robijs Davidsons - visu laiku rezultatīvākais
Latvijas regbija izlase. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija izlase sestdien viesos ar rezultātu 30:13 (13:13) pieveica Norvēģiju, Eiropas čempionāta otrās konferences Ziemeļu divīzijas turnīru noslēdzot ar četrām uzvarām četros mačos. Šajā mačā visus punktus Latvijas izlases labā guva brāļi Davidsoni, Robertam Džo kļūstot par visu laiku rezultatīvāko valstsvienības spēlētāju.

Roberts Davidsons savāca 20 punktus, kamēr viņa brāļiem Viljamam un Tomasam bija pa pieciem punktiem.

Pirms šī mača Robertam Davidsonam bija nepieciešami 11 punkti, lai apsteigtu līdzšinējo Latvijas izlases rezultatīvāko spēlētāju Vladimiru Ņikonovu un viņš to paveica ar uzviju. Ņikonovs izlasē aizvadīja 31 spēli, šajā laikā gūstot 169 punktus, bet Robertam šī bija piecpadsmitā cīņa.

Rezultātu astotajā minūtē ar stūra sitienu atklāja Roberts Davidsons, bet 12. minūtē Viljamss, kurš ir jaunākais no brāļiem, veica savu karjerā pirmo piezemējumu Latvijas izlasē, savukārt Roberts ar piezemējumu panāca 10:0. Norvēģi panāca 10:10, uz to ar precīzu soda sitienu no 47 metriem atbildēja Roberts, bet pašās pirmā puslaika beigās sodu trāpīja arī pretinieki, kad noraidījumu bija nopelnījis Latvijas izlases kapteinis Ainārs Bērziņš.

Otrajā puslaikā Roberts Davidsons ienesa bumbu pie paša stūra karodziņa, tomēr arī iesita realizāciju no laukuma malas un panāca 20:13. Spēles pēdējās desmit minūtēs Tomass un Roberts Davidsoni veica vēl pa vienam piezemējumam un Latvija triumfēja ar 30:13.

Latvijas izlase šajā ciklā spēlēja pret četrām rangā zemāk esošām komandām un noslēguma kopvērtējumā savāca 19 no maksimāli iespējamajiem 20 punktiem. Nākamajā ciklā Latvija atgriezīsies divīziju augstāk. Latvija šobrīd pasaules rangā ieņem 58. vietu, kamēr Norvēģija ir 94. pozīcijā starp 105 rangā iekļautajām izlasēm. Pret Norvēģiju spēlējām trešo reizi vēsturē un pirmoreiz viesos, jo iepriekšējo divi mači notika LU stadionā - 1996. gadā pretiniekus pārspējām ar 44:6, bet 2001. gadā ar 37:0.

Latvijas izlase šajā ciklā sacentās turnīrā, kura pilnais nosaukums ir "Rugby Europe International Championships", jeb Eiropas čempionātā otrā un trešā līmeņa izlasēm. Šī ir trešā sezona jaunajā formātā, kad mači tiek izspēlēti viena gada ciklā, kas aizstāj iepriekšējo divu gadu ciklu. Šajā turnīrā pirmajos divos līmeņos "Championship" un "Trophy" spēlē pa sešām izlasēm, tiem seko desmit izlašu "Conference 1" turnīrs divās divīzijās un desmit izlašu "Conference 2" turnīrs divās divīzijās, kurā ir arī Latvija. Savukārt pašā lejasgalā tiek aizvadīts trīs izlašu attīstības turnīrs.

Norvēģija - Latvija 13:30 (13:13)

Latvija. Piezemējumi: Roberts Džo Davidsons 2, Viljams Davidsons, Tomass Davidsons. Soda sitieni: Roberts Džo Davidsons 2. Realizācijas: Roberts Džo Davidsons 2.