Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Monpeljē pieveic Lionu un spēlēs finālā

Monpeljē pieveic Lionu un spēlēs finālā
Luī Pikamols gūst piezemējumu
Foto: AFP/Scanpix

Ar regulārās sezonas uzvarētāju, Monpeljē komandas, triumfu noslēdzās Francijas Top 14 čempionāta pirmā pusfināla spēle, kurā viņi ar 40:14 pārspēja Lionu.

Monpeljē pusfinālu sagaidīja ar gana lieli pārliecību, jo regulārā sezona tika noslēgta pārliecinošā pirmajā vietā, kamēr Lionai, kura regulārajā čempionātā palika sestā, nācās ceturtdaļfinālā cīnīties pret Tulonu, kur smagā spēlē viņi panāca neizšķirtu un tikai dēļ vairāk gūtajiem piezemējumiem tika nākošajā kārtā.

Tiesa, tā tā pusfinālu mači šajā Francijas čempionāta sezonā notiek vienā pilsētā, Lionā, no nomināli zemāk izsētajiem regbistiem varēja gaidīt brīnumus.

Jāsaka, ka mača ievadu lionieši arī aizvadīja cienīgā spēlē, jo, lai arī Monpeljē zvaigžņotā komanda gan pirmā izvirzījās vadībā, gan arī puslaiku noslēdza tā arī nevienā brīdī neesot iedzinējos, faktiskie mājnieki demonstrēja to ko no viņiem gaidīja – gana labu aizsardzību un lielisku spēli standartsituācijās, sevišķi koridoros. Tāpat abas komandas bija nekļūdīgas soda sitienos, realizējot pa trim šādiem sitieniem katra.

Tiesa, lielākā atšķirība abu komandu spēlē bija tas, ka Monpeljē prata gūt piezemējumus. Vispirms, demonstrējot lielisku individuālo meistarību, ar diviem pretiniekiem "uz kakla", bumbu tieši pie ieskaites zonas karodziņa zemē trieca Nemani Nadolo, kas bija labs atspaids regulārās sezonas čempioniem, bet otro piezemējumu Monpeljē guva pēc Laiema Gila nopelnītās dzeltenās kartītes, ātri izspēlējot bumbu un faktiski piezemējums Aleksandra Dumolina izpildījumā tika veikts pirms Gils paspēja nonākt no laukuma.

Otrais puslaiks Lionai sākās pagalam neveiksmīgi. Maz tā, ka komanda spēlēja mazākumā, tās puslaika starta sitiens neaizlidoja nepieciešamos 10 metrus, bet tam sekojošajā grupcīņā viņi nopelnīja sodu, ko Ruāns Pienārs, sitot bumbu tieši no laukuma centra, realizēja.

Arī spēles turpinājums var teikt, ka bija gluži tāds pats – Liona kļūdījās, bet Monpeljē ātri viņu kļūdas izmantoja. Piemēram, pēc noteikumu pārkāpuma grupcīņā Monpeljē komandas kapteinis Luī Pikamols ātri ievadīja bumbu spēlē un pats arī veica piezemējumu, faktiski atbildot uz visiem ar mača uzvarētāju noteikšanu saistītajiem jautājumiem (uz to brīdi rezultāts kļuva 33:9).

Iespējams, tamdēļ, ka Monpeljē komanda, ieguvusi pārliecnošu vadību, vairs tik ļoti necentās meklēt laimi uzbrukumā, bet, iespējams, tāpēc, ka lionieši paši saņēmās, taču spēles turpinājumā mājniekiem izdevās noorganizēt vairākus perspektīvus uzbrukumus, taču viņi visi noslēdzās ar pašu kļūdām. Laikam ritot kļuva aizvien skaidrāks, ka brīnums maija vakarā nenotiks.

Spēles izskaņā abas komandas apmainījās ar piezemējumiem, taču tas lietas būtību nemainīja un Monpeljē svinēja panākumu ar 40:14.

Jāpiebilst, ka šis mačs, visdrīzāk, bija pēdējā profesionālā regbija spēle vienam no iepriekšējo sezonu Francijas regbija atpazīstamākajiem spēlētājiem, Frederikam Mišalakam. Viņš laukumā devās uz maiņu, bija pamanāms kā spēlē, tā arī incidentos, kas bija ārpus spēles noteikumiem, taču savu vienīgo iespēju gūt punktus, kas viņam pavērās sitot realizācijas sitienu, veterāns palaida vējā.

Otrs Francijas čempionāta finālists noskaidrosies rītdienas cīņā, kurā tiksies Parīzes "Racing 92" un Kastras komandas.


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.