Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sešas nācijas atgriežas ar spēlēm Edinburgā un Dublinā

Sešas nācijas atgriežas ar spēlēm Edinburgā un Dublinā
Džonatans Sekstons būs Francijas izlases mērķis. Kā viņš to izturēs?
Foto: AFP/Scanpix

Pēc nedēļas dīkstāves ar trim spēlēm atgriežas Sešu nāciju kausa izcīņa regbijā. Spēlēs Edinburgā un Dublinā tiks atsijātas divas titula pretendentes, savukārt Londonā angļi plāno izmantot iespēju un paeksperimentēt ar sastāvu.

Skotijas desmit sausie gadi

Pirmās divas spēļu kārtas sagādāja aizraujošu regbiju un lielu intrigu turnīra tabulā. Angļi izrāvušies vadībā, taču reālas izredzes uz titulu saglabā arī četras tuvākās sekotājas. Pēc trešās kārtas sekotāju skaits samazināsies uz pusi.

Skotijas un Velsas dueļi pēdējos gados bijuši ļoti skatāmi un spraigi. Tiesa, skoti spēlē pret Franciju uz visu turnīru zaudēja savu kapteini un talismanu Greigu Leidlovu, savainojumos iedzīvojās arī Šons Meitlands un Džošs Strauss, cieta arī citi, taču pret Velsu būs ierindā.

Šo Skotijas izlases modeli bez Leidlova iedomāties grūti. Viņa dublieris Ali Praiss pirmo pārbaudījumu Parīzē neizturēja, taču kopumā aizvada spožu sezonu Glāzgovas "Warriors" rindās, kur izkopis ļoti labu sadarbību ar otru saspēles vadītāju Finu Raselu.

Leidlova prombūtnes laikā kapteiņa pienākumi uzticēti Džonam Bārklijam – vienīgajam spēlētājam Skotijas izlasē, kurš dienišķo maizi pelna Velsas "Scarlets" rindās.

Par problēmām ar sastāvu grēks būtu sūdzēties Velsai. Ierindā atgriezies Džordžs Norts, kura trūkums bija ļoti jūtams spēlē pret Angliju.

Pirmajās divās kārtās abas komandas apliecināja, ka ir cienīgas šogad spēkoties par visaugstākajiem mērķiem, taču sniegums laukumā vedina domāt, ka abas nav uzskatāmas par galvenajām pretendentēm.

Skoti velsiešus nav uzvarējuši kopš 2007. gada. Lai šo drūmo sēriju pārtrauktu, skotiem būs jāpielāgojas dzīvei bez Leidlova un jāsakārto darbība grupu cīņā. Pret skotiem grupu cīņā dominēja gan īri, gan franči. Kā būs pret Velsu?

Burvju nūjiņas atgriešanās

Īrijas un Francijas dueļi vienmēr bijuši ļoti principiāli, spraigi un pēdējos gados – ne pārāk rezultatīvi. Zīmīgi, ka abu komandu starpā fiksēti septiņi neizšķirti, kas regbijā ir liels retums.

Abas komandas pirmajās divās kārtās piedzīvojušas neveiksmes, no kurām varēja izvairīties. Cerīgais sniegums laukumā abu komandu faniem ļauj ar cerībām lūkoties uz atlikušajām trim spēlēm.

Īrijas izlases rindās atgriezies komandas virsdiriģents Džonatans Sekstons, taču raizes par viņa veselības stāvokli saglabājas. Sekstons savainojumu dēļ priekšlaicīgi laukumu pametis savās iepriekšējās divās spēlēs. Sekstona aura ir tik spēcīga, ka viņa dēļ vieta uz rezervistu soliņa ierādīta turnīra rezultatīvākajam spēlētājam Padijam Džeksonam.

Francijā Sekstonu nemīl. Kad viņš spēlēja Parīzes "Racing 92" klubā, viņš bija viens no vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem pasaulē, taču viņa sniegums un atdeve raisīja diskusijas. Tas viss noveda pie tā, ka Džonatans Sekstons laukumā tika medīts no franču regbistu puses. To vēlāk medijiem neslēpa arī paši regbisti. Un tieši spēlē pret Franciju 2015. gadā beidzās Sekstona Pasaules kausa finālturnīrs…

Kopš Francijas izlasi vada Gijs Novs, tās sastāva komplektācija vairs neatgādina bingo spēli. Komandai parādījies rokraksts, tās sniegums uzlabojas no spēles uz spēli. Lielākais klupšanas akmens pagaidām ir momentu realizācija, kas iegāza pret Angliju un varēja dārgi maksāt arī pret Skotiju.

Īrijas un Francijas dueļi allaž bijuši ļoti agresīvi, brīžiem – pat ļoti rupji. Komandu spēles manieres ir visnotaļ līdzīgas: spēcīgas grupu cīņas, labi nostādītas standartsituācijas, intensīva spēles maniere. Būs karsti!

Anglija gatava eksperimentiem

Anglijas izlase pirmajās divās kārtās neparādīja savu labāko sniegumu, taču kļuva par vienīgo komandu, kas izcīnīja divas uzvaras. Līdz ar to angļi ir vienīgie, kas saglabā cerības uz Grand Slam.

Spēle pret Itāliju ir pateicīga, lai veiktu šādus tādus eksperimentus. Un Edijs Džounss uz tiem nebija jāskubina – viņš pamatsastāvā veicis četras izmaiņas. Pret itāļiem pirmo reizi pamatsastāvā dosies pirmās kārtas varonis Bens Teo, cīņas pussarga pozīcijā iespēja tiks dota Denijam Keram, pēc savainojuma izārstēšanas ierindā atgriezies Mako Vunipola, kurš gan nāks laukumā uz maiņu. Pirmo reizi šogad vieta spēles pieteikumā atradusies "Exeter Chiefs" tīrradnim Henrijam Sleidam.

Anglija pret Itāliju laukumā sūtīs atraktīvāko sastāvu, kādu pašlaik viņi spēj nokomplektēt. Tas vedina domāt, ka gaidāma ļoti skatāma spēle.

Itālija šogad var lepoties ar uzvarētu pirmo puslaiku pret Velsu. Pārējie trīs puslaiki šā gada turnīrā bijuši absolūti bezzobaini, kas Itālijas akcijas pirms spēles ar Angliju neliek vērtēt augstu. Zīmīgi, ka Anglija vēl joprojām ir vienīgā komanda, kuru Sešu nāciju turnīros itāļiem nekad nav izdevies uzvarēt.

3. kārta

DatumsSpēleLaiks
25. februārisSkotija - Velsa16:25
25. februārisĪrija - Francija18:50
26. februārisAnglija - Itālija17:00

Turnīra tabula

VKomandaSUNZBP+/-Punkti
1.Anglija22000+88
2.Īrija21012+486
3.Velsa21011+215
4.Francija21011+25
5.Skotija21011-15
6.Itālija20020-790

     [+] [-]

, 2017-02-25 16:00, pirms 7 gadiem
Vai kādā sporta bārā viaplay ar rāda? Būtu interesanti redzēt arī IRA-FRA. KIVI spēles translē BBC, gribētos latviski.