Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pēc spēlētāja nāves Francijas regbija savienība piedāvā izmaiņas noteikumos

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēc spēlētāja nāves Francijas regbija savienība piedāvā izmaiņas noteikumos
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā vienā no Francijā notikušajiem regbija mačiem mira viens no Parīzes "Stade Francais" jauniešu komandas spēlētājiem, valsts regbija savienība ir nākusi klajā ar ierosinājumiem izmainīt spēles noteikumus, lai padarītu regbiju drošāku.

Pirms pāris nedēļām Francijas jauniešu regbija čempionāta mačā starp Parīzes "Stade Francais" un Bordo komandām mira 19 gadus vecs spēlētājs, kas pašā Francijā izraisīja plašas diskusijas par regbija spēles drošumu kā kopumā, tā arī jaunajai paaudzei.

Pakļaujoties sabiedrības spiedienam, nu Francijas regbija savienība Starptautiskajai regbija savienībai ir iesniegusi vairākus noteikumu izmaiņu piedāvājumus, kas, viņuprāt, padarīs spēli drošāku.

"Pirmkārt, mēs vēlamies pazemināt atļauto tvēriena augstumu līdz viduklim. Otrkārt, mēs vēlamies, lai tvērienu drīkstētu izpildīt tikai viens-pret-viens formātā, kā arī, treškārt, mēs prasām, lai pirms tvēriena aizsardzības spēlētājs noliecas, pretēji, viņš tiks sodīts. Tas viss ir jādara, ņemot vērā spēles evolūciju un mūsdienu regbija reālijas" sacīja regbija savienības prezidents Bernards Laports.

Jāpiebilst, ka pašlaik regbijā tvērieni ir atļauti ne augstāk kā līdz plecu līnijai, kā arī ir atļauts diviem vai vairākiem aizsardzībā spēlējošajiem apturēt ar bumbu esošo uzbrucēju.

Tāpat jāatzīmē, ka regbijā, sekojot pasaules sporta tendencēm, jau vairākus gadus mēģina atrast iespējas spēli padarīt drošāku. Viens no nesenajiem jaunievedumiem, zilā kartīte, ko spēles apstākļos testēja Austrālijā, jau nākamsezon tiks ieviests profesionālajā regbijā. Šī kartīte tiek demonstrēta spēlētājam, par kura veselības stāvokli mača galvenajam tiesnesim ir šaubas, tāpēc viņš tiek nosūtīts pie ārstiem, kas pārbauda regbista gatavību turpināt spēli. Šīs kartītes ieviešana ir saistīta ar smadzeņu satricinājumu kontroli un to seku ierobežošanu.

Konkrētos Francijas puses ieteikumus Starptautiskā regbija savienība izskatīs un jau nākamā gada pirmajā pusē varētu sasaukt komisiju, lai izvērtētu šādu noteikumu izmaiņu pamatotību un iespējamību.

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/

  -4 [+] [-]

, 2018-12-25 08:57, pirms 5 gadiem
Vienkārši jaunieši mūsdienās ir mīkstie un tas arī viss.

     [+] [-]

, 2018-12-25 09:00, pirms 5 gadiem
Nu, žēl ka nomira.... Lai Allāhs viņam žēlsirdīgs....
Bet nu... Regbiju spēlē jau cik ilgi tā? 150 gadus?!

     [+] [-]

, 2018-12-25 09:44, pirms 5 gadiem
just me rakstīja: Vienkārši jaunieši mūsdienās ir mīkstie un tas arī viss.
Jā, es ar esmu novērojusi, ka mīkstie jaunieši iet regbiju spēlēt. Globāla tendence.

     [+] [-]

, 2018-12-25 11:07, pirms 5 gadiem
Nāves iemesls - augsts tvēriens? vai redzams kādā video? Kādā pozicijā nelaiķis spēlēja? Varbūt ir kur izlasāma analīze par negadījumu?

     [+] [-]

, 2018-12-25 11:26, pirms 5 gadiem
hooker rakstīja: Nāves iemesls - augsts tvēriens? vai redzams kādā video? Kādā pozicijā nelaiķis spēlēja? Varbūt ir kur izlasāma analīze par negadījumu?
Iemesls - lauzts kakls un sirdslēkme.
Pozīcija - aizsargs.

Vairāk: https://www.independent.co.uk/sport...

     [+] [-]

, 2018-12-25 11:30, pirms 5 gadiem
just me rakstīja: Vienkārši jaunieši mūsdienās ir mīkstie un tas arī viss.
es gribētu uz tevi paskatīties.. kāds tu mums ciets

     [+] [-]

, 2018-12-25 11:31, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Iemesls - lauzts kakls un sirdslēkme.
Pozīcija - aizsargs.

Vairāk: https://www.independent.co.uk/sport/rugby/rugby-union/news-comment/nicolas-chauvin-death-stade-francais-academy-broken-neck-cardiac-arrest-dies-french-rugby-a8681556.html
da nu to regbiju...

     [+] [-]

, 2018-12-25 12:06, pirms 5 gadiem
Ja pareizi sapratu, tad Chauvins izpildīja tvērienu un guva kakla traumu?

     [+] [-]

, 2018-12-25 13:52, pirms 5 gadiem
hooker rakstīja: Ja pareizi sapratu, tad Chauvins izpildīja tvērienu un guva kakla traumu?
Tā kā video nav pieejams (vismaz neesmu atradis), tad kaut ko komentēt nez vai var, jo citos avotos norādīts, ka viņš tika satverts, te - ka pats izpildīja tvērienu. Arī vecums dažādos avotos variējas (18 vai 19 gadi).

     [+] [-]

, 2018-12-25 15:46, pirms 5 gadiem
Tagad izmaiņās piedāvā tvērienu līdz jostai, tvert tikai seja sejā un tvērējam noliecoties pret tveramo. Sanāk, ja resnais izrauj līniju un viņu panāk aizsargs, tad no aizmugures šo nevar tvert? Manuprāt, jo zemāks tvēriens, jo lielāka iespēja gūt traumu. cita lieta, ka nedrīkstētu tvērienā iesaistīt vēl spēlētājus, lai nebūtu trieciens jau satvertam sportistam

     [+] [-]

, 2018-12-25 21:43, pirms 5 gadiem
Es jau saprotu, ka shajaa sezonaa Francijas chempionaataa - jaunieshiem ir triis shaadi gadiijumi ar smagaam traumaam un tai skaitaa konkreeti shis ar naavi. Taapeec tagad aktiivi pacelts shis jautaajums.