Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija labāka puslaikā, taču mazākumā izlaiž uzvaru pret Samoa

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija labāka puslaikā, taču mazākumā izlaiž uzvaru pret Samoa
Eds Fīdovs izlaužas caur Krievijas aizsardzību
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas izlase 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra mačā pret Samoa pirmo puslaiku noslēdza esot vadībā, taču otrajā puslaikā, dēļ desmit pavadītām minūtēm mazākumā, kuru laikā zaudēja 14 punktus, atzina pretinieku pārākumu ar 9:34

2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra vienīgajā šīsdienas spēlē tikās Samoa un Krievija. Samoāņiem šī bija pirmā spēle turnīrā, bet krievi jau bija aizvadījuši vienu cīņu, neskatoties uz zaudējumu Japānai ar 10:30, viņi parādīja daudz labāku sniegumu nekā daudzi bija prognozējuši pirms turnīra.

Šis mačs sākās ar abu komandu "taustīšanos" un cīņu par iniciatīvu - krievi, tāpat kā pirmajā mačā, spēles ievadā izdarīja iespaidīgu spiedienu uz Samoa komandas sitienu izpildītājiem, kamēr samoāņi ar savu ātro un neprognozējamo spēli sagādāja problēmas krieviem aizsardzībā. Tas arī noveda pie krievu kļūdām un noteikumu pārkāpumiem, kas spēli pārvirzīja uz viņu aizsardzības zonu un Tims Nanai-Viljamss, pēc "Manu Samoa" komandas auta izspēles, uzsāka strauju pozicionālo uzbrukumu, kā rezultātā Alapati Leiua nogādāja bumbu ieskaites zonā, tiesa, Tusi Pisi realizācijas sitiens gan bija pagalam neveiksmīgs, jo bumba lidoja galīgi garām vārtiem

Krievi ilgi "uz nullītes" nepalika, jo viņi ātri atbildēja ar pretuzbrukumu, kura laikā Samoa pārkāpa noteikumus un Jurijs Kušnarjovs samazināja rezultāta starpību, bet pēc septiņām minūtēm samoāņi atkal pārkāpa noteikumus un Kušnarjovs jau izvirzīja vadībā krievus.

Samoa sāka spēlēt nedisciplinēti, pelnīja sodus un Reijs Lī-Lo saņēma arī dzelteno kartīti, kas krieviem pirmā puslaika izskaņā deva 10 minūšu vairākumu, tas gan nebija viss, jo dažas minūtes vēlāk Motu Mātu, pašam ciešot no izpildītā tvēriena pret Artemjevu, saņēma vēl vienu dzelteno kartīti, atstājot samoāņus trīspadsmit vīru sastāvā.

Vairākumā krievi gan nespēja gūt punktus un kopumā Samoa vienība labi aizsargājās, pamanoties pat tikt pie iespējas sist soda sitienu no gana labas pozīcijas, taču Pisi atkal bija neprecīzs. Tiesa, saprotot, ka Samoa ir spēles favorīti, apstāklis, ka rezultāts desmit minūtes nemainījās, ir gana labs iznākums priekš abām komandām.

Brīdī, kad komandas jau atkal spēlēja pilnā sastāvā Nani-Viljamss kļūdījās uzņemot bumbu no gaisa un pēkšņi spēle tika pārvirzīta tiešā Samoa ieskaites zonas tuvumā. Ar to problēmas gan nebeidzās, jo Tusi Pisi sitiens ārā no ieskaites zonas tika nobloķēts un Vladimrs Ostrouško varēja uzreiz veikt piezemējumu, taču neaizsniedzās līdz autā izlidojušajai bumbai, tiesa krievi bija nopelnījuši grupcīņu uz piecu metru līnijas, kas arī izvērtās par bīstamu uzbrukumu, bet tehniskais brāķis, uz priekšu izkritusi bumba, viņiem neļāva palielināt rezultāta starpību.

Samoa komanda otrā puslaika ievadā parādīja to ar ko viņi ir pazīstami regbija laukumos, noorganizēja ātro uzbrukumu un pārvirzīja bumbu "uz rokām" pāri visam laukumam, tiesa, vienā no epizodēm samoāņi uzkāpa uz laukuma līnijas, kam būtu jābūt traktētam kā autam, taču tiesneši to nefiksēja un Afasetiti Amosa piezemēja bumbu, tiesa, ar to viņam šī spēle un, iespējams, viss turnīrs bija beidzies, jo Kirila Gotovceva tvēriens, kas bija kakla rajonā, sagrieza spēlētāju un viņš guva ceļgala savainojumu. Gotovcevs, protams, saņēma dzelteno kartīti, taču tāpat jāpiebilst, ka Tusi Pisi nedienas nebeidzās, jo arī viņa trešais sitiens pa vārtiem, izpildīts no ļoti labas situācijas, lidoja garām vārtiem.

Nonākuši iedzinējos ar četriem punktiem un spēlējot arī mazākumā, krievi saprata, ka tas var būt lūzuma punkts spēlē, tāpēc izšķīrās uz diezgan riskantu soli, proti, Jurijs Kušnarjovs sita dropsitienu un bija precīzs, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam.

Tiesa, nākošais uzbrukums atkal izmainīja rezultātu par labu Samoa, jo var teikt, ka izmantojot vairākumu Eds Fīdovs, atrada caurumu Krievijas aizsardzības līnijā un lielā ātrumā izlauzās tai cauri, netraucēts veicot piezemējumu, bet Tusi Pisi beidzot arī realizēja sitienu pa vārtiem. Jāsaka, ka tas nebija vienīgais piezemējums šajā vairākumā, jo Fīdovs atkal bija veiksmīgs un Pisi atkal realizēja sitienu pa vārtiem. Šis rezultatīvais uzbrukums garantēja samoāņiem arī bonusa punktu.

Spēles pēdējās 20 minūtēs Samoa jau bija lielāks pārsvars, jo Krievijas izlase jau acīmredzami sāka pagurt un netika līdzi salinieku spēlētājiem. Rejs Lī-Lo guva piezemējumu 64. minūtē, bet Pisi atkal sita garām vārtiem.

Krievijas izlase, nonākot iedzinējos ar 20 punktiem, tomēr, nepadevās un sarīkoja pamatīgu "kapāšanos" Samoa piecu metru zonā (kopumā otrā puslaika laikā divas trešdaļas laika spēle tika aizvadīta Samoa laukuma pusē), tiesa, ar piezemējuma gūšanu viņiem tik viegli vairs nedevās, jo "Manu Samoa" pašaizliedzīgi spēlēja aizsardzībā līdz beigu beigās atņēma krieviem bumbu un varēja atviegloti nopūsties, bet nākošajā epizodē krievi paši pārkāpa noteikumus un samoāņu ieskaites zona palika neskarta.

Pēdējo vārdu šajā spēlē teica Samoa, kad spēles pēdējā minūtē Alapati Leiua vēlreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā un, tā kā arī pēc šī piezemējuma realizācija netika gūta, uzstādīja mača gala rezultātu – 34:9 par labu Samoa.

Samoa – Krievija 34:9 (5:6)

Piezemējumi: A.Leiua (16, 80), A.Amosa (45), E.Fīdovs (49, 53) R.Lī-Lo (64) - NAV
Realizācijas: T.Pisi (50, 54) - NAV
Soda sitieni: NAV - J.Kušnarjovs (19, 26)
Dropsitiens NAV - J.Kušnarjovs (48)

2019. gada Pasaules kauss regbijā, A apakšgrupa

#KomandaSUNZPAP
1.Samoa110034:95
2.Īrija110027:35
3.Japāna110030:105
4.Skotija10013:270
5.Krievija200219:640

  -2 [+] [-]

, 2019-09-24 16:33, pirms 5 gadiem
Pēdējie grupā.. silda manu sirdi.

  +3 [+] [-]

, 2019-09-24 16:55, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Pēdējie grupā.. silda manu sirdi.
Ar piebildi, ka jebkura cita vieta šajā turnīrā Krievijas izlasei būtu MEGA sasniegums, tā kā viņi uz PK aizbrauca tikai tāpēc, ka sodus dabūja Spānija un Rumānija. Pašā Krievijā to arī lieliski saprot un nekādu ilūziju par šo PK viņiem nebija. Arī galvenais treneris kā galveno uzdevumu uz PK sauca cienīgu cīņu, par punktiem neviens pat nesapņoja.

Neskatoties uz šo bēdīgo fonu, kopumā Krievijas izlase spēlē DAUDZ labāk nekā gaidīts. Jā, tie rezultāti tādi ne pārāk iepriecinoši (lai arī regbijā tās nav sagrāves), taču komanda pārsteidz. Ir, protams, daudz faktoru, kas jāuzlabo (fiz.sagatavotība kā pirmais), taču pēc pārbaudes spēlēm (vienā no tām tika zaudēts ne tai spēcīgākajai Itālijai ar 15:85, t.i., 70 punktu starpību) likās, ka būs 4 pamatīgas sagrāves.

Tagad galvenais ir neizgāzties spēlēs pret Īriju un Skotiju (lasi - nedabūt kādu zaudējumu antirekordu) un uz mājām varēs braukt ar gana labi padarīta darba sajūtu.

Tāpēc, protams, individuālais sirds siltums ir laba lieta, bet objektīvi ņemot Krievija spēlē DAUDZ labāk nekā no viņiem tika gaidīts.

  +4 [+] [-]

, 2019-09-24 17:03, pirms 5 gadiem
Kāpēc regbija leģenda Māris Rīmenis tik reti komentē šī PK spēles?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-24 17:17, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ar piebildi, ka jebkura cita vieta šajā turnīrā Krievijas izlasei būtu MEGA sasniegums, tā kā viņi uz PK aizbrauca tikai tāpēc, ka sodus dabūja Spānija un Rumānija. Pašā Krievijā to arī lieliski saprot un nekādu ilūziju par šo PK viņiem nebija. Arī galvenais treneris kā galveno uzdevumu uz PK sauca cienīgu cīņu, par punktiem neviens pat nesapņoja.

Neskatoties uz šo bēdīgo fonu, kopumā Krievijas izlase spēlē DAUDZ labāk nekā gaidīts. Jā, tie rezultāti tādi ne pārāk iepriecinoši (lai arī regbijā tās nav sagrāves), taču komanda pārsteidz. Ir, protams, daudz faktoru, kas jāuzlabo (fiz.sagatavotība kā pirmais), taču pēc pārbaudes spēlēm (vienā no tām tika zaudēts ne tai spēcīgākajai Itālijai ar 15:85, t.i., 70 punktu starpību) likās, ka būs 4 pamatīgas sagrāves.

Tagad galvenais ir neizgāzties spēlēs pret Īriju un Skotiju (lasi - nedabūt kādu zaudējumu antirekordu) un uz mājām varēs braukt ar gana labi padarīta darba sajūtu.

Tāpēc, protams, individuālais sirds siltums ir laba lieta, bet objektīvi ņemot Krievija spēlē DAUDZ labāk nekā no viņiem tika gaidīts.
Kāds no Krievijas gaida labu zaudējumu,kāds vienkārši zaudējumu. Es no sirds priecājos par zaudējumu! Vienalga kādu!

     [+] [-]

, 2019-09-24 18:22, pirms 5 gadiem
Nez kā veiktos Latvijas izlasei, ja dabūtu wc...

  +3 [+] [-]

, 2019-09-24 19:17, pirms 5 gadiem
erred rakstīja: Nez kā veiktos Latvijas izlasei, ja dabūtu wc...
tāpat kā DR izbraukuma spēlēs

  +4 [+] [-]

, 2019-09-24 19:20, pirms 5 gadiem
erred rakstīja: Nez kā veiktos Latvijas izlasei, ja dabūtu wc...
Nu, no vienas puses, ja Latvijas izlase tiek līdz Pasaules kausam, bet, lai tur nokļūt vajag, oi, kā pacensties, tad nekā citādāk kā kāda pārējās šāda līmeņa komandas jau nespēlētu.

No otras, ja Latvijas izlase, tās pašreizējā stāvoklī, dabū kaut kādu "wild card" vai vienkārši dabū spēli, piemēram, pret Sešu nāciju kausa vai Regbija čempionāta komandu... tad būtu grūti.

Salīdzinājumam - Latvija pirms diviem gadiem spēlēja ar Čehiju, kas ir viena no pēdējo gadu spēcīgākajām pretiniecēm. Zaudēja ar 3:54. Tajā pašā laikā čehi šogad zaudēja Portugālei, kas ne tuvu nav PK komanda, ar 0:93. Vai arī, 2016. gadā, tie paši čehi ar 0:71 zaudēja "Barbarians" izlasei (tas jau varētu būt labas PK izslēgšanas maču izlases līmenis).

Protams, šāda salīdzināšanas pieeja ir profāniska un galīgi greiza, taču sniedz aptuvenu ieskatu tajā kas būtu, ja mūsu izlasei būtu jāspēlē pret regbija grandiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-24 19:38, pirms 5 gadiem
Paldies par informāciju 👍
0:71 bij trīs gadus atpakaļ... bet taisnība laikam, tāda, ka lielie jau negrib spēlēt ar pāris klases zemākiem pat ar 3. vai 8. sastāvu...
ja nu pēkšņi zaude, tad ej un taisnojies, ka spēlēja 8. virknējums... rezultāts tak paliek statistikā...
Kaut kā tă...
Vēlreiz paldies!

  +1 [+] [-]

, 2019-09-24 19:50, pirms 5 gadiem
erred rakstīja: Paldies par informāciju 👍
0:71 bij trīs gadus atpakaļ... bet taisnība laikam, tāda, ka lielie jau negrib spēlēt ar pāris klases zemākiem pat ar 3. vai 8. sastāvu...
ja nu pēkšņi zaude, tad ej un taisnojies, ka spēlēja 8. virknējums... rezultāts tak paliek statistikā...
Kaut kā tă...
Vēlreiz paldies!
Nav jau arī nekādas jēgas tām spēlēm ar trešajiem vai astotajiem sastāviem. Precīzāk, kāda jēga TOP nācijām uzturēt n-tās izlases un tad miksēt tās, lai 3. ešelona komandām ir ar ko spēlēt? Turklāt, nav jau tā, ka arī tām zemāk rangā esošajām būtu neinteresanti savā starpā.

Par tiem zaudējumiem - Argentīna uz Amerikas regbija čempionātu parasti izliek otro sastāvu. Šogad, piemēram, viņi ar 45:14 sasita ASV. Abus piezemējumus amerikāņi guva jau pašās spēles beigās, kad argentīniešiem jau nebija par ko cīnīties. Un tā ir ASV izlase - stabila PK dalībniece!
Protams, tas ir tāds mirkļa vājums, jo nebūt ne katru reizi tā sanāk, taču tādas ir tās pasaules regbija reālijas.

  -3 [+] [-]

, 2019-09-24 20:20, pirms 5 gadiem
Neziniu, kas jāpīpē, lai tur saskatītu "Krievija izlaida uzvaru". Divu vārguļu spēle, bet krievi pat uz šī fona galīgi nekādi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-09-24 23:23, pirms 5 gadiem
Klusas cerības jau bij uz Samoa 1/4finālā, bet ar tik sūdīgu sitēju laikam nav nekādu cerību.

     [+] [-]

, 2019-09-25 00:27, pirms 5 gadiem
Izlaiž uzvaru he he..Autors skatījās šo maču!?Ok 1.puslaikā Krievija vēl ķepurojās,bet līdz uzvarai vēl bija kā līdz kosmosam!Samoa uzvarēja kopumā pārliecinoši!