Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Garkalne/Livonia" nodrošina Latvijas čempionāta sudraba medaļas

"Garkalne/Livonia" nodrošina Latvijas čempionāta sudraba medaļas
"Garkalne/Livonia"
Foto: Z.Zālmanis (RFC "Livonia")

''Garkalne/Livonia'' svētdien Juglā ar 33:19 uzvarēja LMT/''Ežus'' Latvijas čempionāta pirmā četrinieka spēlē un garantēja sev sudraba medaļas, kuras teorētiski vēl varēja iegūt pretinieki.

Ceturto gadu pēc kārtas ''Eži'' nopelnīja sev bronzas godalgas, bet zelta ieguvēji vēl jānoskaidro.

Līderiem ''Stats/Ķekava'' ir 24 punkti piecās spēlēs. ''Garkalne/Livonia'' ir 15 punkti četrās spēlēs, LMT/Eži'', kas valsts čempionātu ir noslēguši, desmit punkti sešās spēlēs un RK ''Jūrmala'' piecās spēlēs punktu nav.

Uz zelta medaļām pretendē vien ''Stats/Ķekava'' un ''Garkalne/Livonia''. Abu savstarpējā spēle, kas var būt izšķirošā par pirmo vietu, paredzēta 7.oktobrī Upesciemā. Pirms tam ''Garkalne/Livonia'' 1. oktobrī vēl spēlēs ar RK ''Jūrmala''.

Pēc pirmā posma, kurā astoņas komandas aizvadīja apļa turnīru, tās dalījās divos četriniekos, līdzi ņemot punktus pret sava četrinieka komandām.

LMT/''Eži'' galvenais treneris Juris Straume: "Trešo vietu mēs jau bijām garantējuši. Žēl, ka šajā spēlē nesanāca labi nospēlēt no paša sākuma. Protams, ka mēs arī gribam būt pirmie. Izšķir sīkumi. Pret ''Miesniekiem'' pirmajā aplī tiesneša kļūda, otrajā turējāmies līdz 62. minūtei, kad saplīsām. Kopumā vērtējot, potenciāls mums ir, bet par īsu soliņš, Tie, kas nāk uz maiņu nav slikti spēlētāji, bet šodienas spēlē pietrūka cīnītāju smagajā galā, trīsceturtdaļniekos daudz traumēto – izņemot Rusi (Ruslans Kotļevs), visi jaunie. Par daudz izlējām pirmajā puslaikā."

''Garkalne/Livonia'' galvenais treneris Edmunds Ščavinsks: "Pirmajā puslaikā sākām labi, bet pēc tam tik labi vairs negāja. Uzbrukums bija sliktāks, kaut gan sastāvs bija labs. Atlikušas divas spēles. Pret ''Miesniekiem'' būsim simtprocentīgi gatavi."

LMT/''Eži'' – ''Garkalne/Livonia'' 19:33 (5:26)
Punktu guvēji. LMT/''Eži''. Piezemējumi: Raimonds Krūmiņš, Jānis Šveds, Aldis Ivanovs. Realizācija: Dāvis Akmeņkalns (2).
''Garkalne/Livonia''. Piezemējumi: Janeks Taškāns, Mārtiņš Rundāns, Egidijus Šemeta, Dāvis Jaunalksnis (2). Realizācija: Kristaps Bērziņš (4).

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.