Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas U-20 regbisti zaudē Polijai

Eiropas U-20 čempionāta Ziemeļu grupas pusfinālā Jurbarkā (Lietuva) Latvijas izlase ar 0:86 (0:36) atzina Polijas vienaudžu pārākumu. Otrajā pusfinālā Lietuva ar 159:0 sagrāva Somiju. Par vērtīgāko spēlētāju mačā pret poļiem Latvijas izlases rindās tika atzīts Vadims Galājevs (“Eži/LMT”).

Tādējādi Latvijas valstsvienība ir zaudējusi cerības kvalificēties finālturnīram, jo vienīgo ceļazīmi izcīnīs tikai fināla uzvarētāji. Sestdien, 27. augustā, pulksten 15.00 to savā starpā izspēlēs Lietuva un Polija, bet Latvija un Somija pulksten 13.00 cīnīsies par trešo vietu.

Latvijas jauniešu izlases galvenais treneris Kristaps Staņa:
– Kopumā vērtējot, nospēlējām vāji. Komanda labi iesāka spēli, centās izrādīt pretestību, taču, kad sāka izpausties sāncenšu pārsvars un viņi guva punktu pēc punkta, morāli salūza. Neveiksmei ir arī objektīvi iemesli – Uz Jurbarku darba un mācību dēļ nedēļas vidū nevarēja atbraukt pieci pamatsastāva spēlētāji. Gaidām, ka viņi mums pievienosies sestdienas mačā pret Somiju. Polijas izlasei pārsvars bija visos komponentos. Sāncenši bija droši vien pat divreiz smagāki un līdz ar to fiziski spēcīgāki. Rezultātā – likumsakarīgs zaudējums. Tagad noteikti jāizcīna panākums pret Somiju.

Latvijas U20 izlases sastāvs: Toms Tenteris (dzimšanas gads – 1993; klubs – “Eži/LMT”), Elmārs Šefanovskis (92; “Baldone”), Mārtiņš Elksnis (93; “Miesnieki”), Ainārs Indriņš (92; Jelgavas “Alnis”), Mārtiņš Logins (93; “Baldone”), Jānis Podiņš (93; “Eži/LMT; komandas kapteinis), Vadims Galājevs (92; “Eži/LMT”), Ritvars Kinstlers (91; Jelgavas “Alnis”), Matīss Ždanovs (91; “Eži/LMT), Deivids Cjukša (93; Jelgavas “Alnis”), Raivis Kokins (91; “Baldone”), Juris Pavlovs (92; “Miesnieki”), Ričards Silinieks (93; “Eži/LMT”), Valters Vestmanis (93; “Eži/LMT”), Pēteris Lamaks (91; “Miesnieki”), Toms Grēviņš (91; “Miesnieki”), Salvis Stilbs (93, Valmieras “Fēnikss”), Jānis Zālmans (93; “Baldone”). Galvenais treneris: Kristaps Staņa. Treneris: Kārlis Vents. Komandas menedžeris: Mikus Ozols.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs


, 2011-08-24 22:33, pirms 13 gadiem
Nu ko, prognozes piepildās. Zaudējumu Polijai daudzi prognozēja jau iepriekš. Tagad galvenais - nezaudēt Somijai cīņā par trešo vietu.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.