Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Blues" 82 tūkstošu skatītāju priekšā triumfē "State of Origin" sērijā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Blues" 82 tūkstošu skatītāju priekšā triumfē "State of Origin" sērijā
Foto: nrl.com

Pēc triju gadu pārtraukuma par Austrālijā prestižās regbija-13 "State of origin" spēļu sērijas uzvarētājiem šogad kļuva Jaundienvidvelsas "Blues", kas otrajā mačā ar 18:14 pārspēja Kvīnslendas "Maroons".

"State of Origin" maču sērija, kurā piedalās divu Austrālijas reģionu, Jaundienvidvelsas un Kvīnslendas izlases, ir viens no lielākajiem sporta notikumiem Austrālijā. Tiesa, kopš 2006. gada "Blues" tikai vienu reizi ir spējuši tikt pie uzvaras sērijā, kas notika 2014. gadā.

Šogad, vēl pirms sērijas starta, tika runāts, ka viss varētu mainīties, jo Jaundienvidvelsas komanda šoreiz "uz papīra" izskatījās daudz labāk, bet pēc pirmā mača, kurā "Blues" diezgan pārliecinoši, ar 22:12, svinēja panākumu, šīs runas tikai pastiprinājās.

Pati spēle bija lieliska demonstrācija komandas jaunā galvenā trenera Breda Fitlera ideju realizācijai, jo šis vīrs izvēlējās atjaunināt komandas sastāvu un "Baby faced Blues", jeb "Blues" puikas, kā šo komandu dēvē Austrālijā, otrajā mačā nodemonstrēja lielisku aizsardzību un parādīja arī spēcīgu psiholoģisko sagatavotību, jo mača izskaņā komandai bija jānoturas mazākumā pret jaudīgajiem "Maroons" uzbrukumiem.

Cīņa gan iesākās ar diviem Kvīnslendas komandas piezemējumiem, kurus guva Dens Gagai un Valentins Holmss un abiem regbistiem šie bija otrie piezemējumi šīs sezonas "State of Origin" izcīņā, taču vēl līdz pārtraukumam, pēc Džoša Ado-Kara un Boida Kordnera piezemējumiem, "Blues" ne tikai atspēlējās, bet arī izvirzījās vadībā ar 12:10.

Otrajā puslaikā Latrels Mičels rezultāta starpību palielināja, taču vienalga, visi galvenie notikumi norisinājāas spēles izskaņā. Vils Čemberss atbildēja ar piezemējumu "Maroons" labā, bet 11 minūtes pirms mača beigām dzelteno kartīti saņēma Džeimss Robertss, kas nozīmēja, ka mača izskaņu Jaundienvidvelsas komandai būs jāpavada mazākumā.

Jāatzīst, ka šajā periodā arī parādījās jaunās "Blues" paaudzes vēlme un varēšana uzvarēt, jo viņi cīnījās godam un, lai arī ne bez Kvīnslendas komandas kļūdām, taču prata nosargāt uzvaru ar 18:14.

Tiesa, lai arī "Blues" komanda uzvarēja gan mačā, gan arī visā 2018. gada sērijā, viņu panākumu aptumšoja komandas kapteiņa Boida Kordnera gūtais smagais smadzeņu satricinājums, pēc kura, sešas minūtes pirms finālsvilpes, viņš no laukuma spēja noiet vien ar komandas personāla palīdzību.

Trešā un pēdējā 2018. gada "State of Origin" spēle norisināsies 11. jūlijā un šajā spēlē Kvīnslendas "Maroons" komandai būs jāizdara viss, lai nezaudētu šo sēriju "sausā". Pēdējā reize, kad tā ir noticis ir datējama ar 2000. gadu, tomēr to laiku var saukt par Jaundienvidvelsas "Blues" labākajiem gadiem.

2018. gada "State of Origin"

SpēleMājniekiViesiRezultāts
IBluesMaroons22:12
IIBluesMaroons18:14
IIIMaroonsBlues

Izmantotie resursi:
https://www.nrl.com/