Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija pieviec DĀR, pārtrauc sešu zaudējumu sēriju

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija pieviec DĀR, pārtrauc sešu zaudējumu sēriju
Ovens Farels
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas regbija izlase vakardien ar 25:10 pārspēja Dienvidāfrikas Republikas komandu, tādējādi pārtraucot savu sešu zaudējumu sēriju.

Anglijas izlasei 2018. gads bija pagalam neveiksmīgs, jo no sākuma komanda izgāzās Sešu nāciju kausā, kur piecās spēlēs tika izcīnītas vien divas uzvaras un beigu beigās komanda ierindojās piektajā vietā no sešām. Savukārt vasaras testu mačos angļi līdz šim bija piedzīvojuši divus zaudējumus pret DĀR, turklāt, pēc identiska scenārija – spēles ievadā viņi ātri guva vairākus piezemējumus, bet mača turpinājumā bezzobaini iegūto pārsvaru pasēja un zaudēja.

Protams, ka pēc šādas pieredzes angļu regbijā sākās dažāda veida procesi un tika izteikti viedokļi, kas, protams, visi kā viens pauda neapmierinātību ar esošo situāciju. Tieši tāpēc trešais mačs pret DĀR, lai arī triju maču sērijā jau pirms nedēļas tika piedzīvots zaudējums, bija svarīgs – prestižam un pašcieņai.

Īsumā raksturojot spēli, tad tā bija klasiska, smaga regbija cīņa, kur lielāko darba apjomu paveica uzbrucēji, tā kā pār Keiptaunā esošo "Newlands Stadium" bija savilkušies lietus mākoņi. Savukārt rezultāta ziņā, tā kā abas komandas bija guvušas pa piezemējumam, visu izšķīra Ovena Farela precizitāte no soda sitieniem. Farels realizēja sešus sodus un vienu realizācijas sitienu, kamēr Eltona Jantīza kontā vien pa vienam sodam un realizācijām. Angļu labā piezemējumu guva Džonijs Mejs, bet dienvidāfrikāņu komandā izcēlās Džese Krīls.

No citām spēlēm jāizceļ Skotijas un Argentīnas cīņa, kurā skoti svinēja panākumu ar 44:15. Jāsaka, ka argentīnieši, lai arī spēlēja savās mājās, bija absolūti negatavi pirmajam puslaikam, kurā zaudēja piecus piezemējumus, bet paši guva vien trīs punktus pēc Nikolā Sančeza sitiena pa vārtiem. Zaudējot pirmo puslaiku ar 3:36, protams, ka otrās 40 minūtes argentīniešiem neko globāli labāku nevarēja dot un tā arī bija, jo, lai arī viņi saņēmās un ar jau daudz mierīgāk spēlējošajiem skotiem cīnījās līdzīgi, beigu beigās, šo spēles nogriezni pat uzvarot (12:8), izlieto ūdeni vairs neizdevās sasmelt.

Atgādināsim, ka šī bija pēdējā spēle galvenā trenera amatā Danielam Hurkadam, ar kuru argentīnieši 2015. gadā spēja aizkļūt līdz Pasaules kausa pusfinālam un beigu beigās ierindojās ceturtajā vietā.

Jāpiebilst, ka tāpat vakardien notika divas reģionālās cīņas, proti, ASV tikās ar Kanādu. Šajā spēlē amerikāņi pierādīja, ka pašlaik ir ļoti labā formā un savus ziemeļu kaimiņus pārspēja ar 42:17. Savukārt Fidži izlase, kas pirms nedēļas triumfēja Klusā okeāna Nāciju kausa izcīņā, jau ārpus šī turnīra ietvariem tikās ar Tongu, kas Nāciju kausā palika pēdējā. To gan nevar pateikt pēc rezultāta, jo Tongas komanda, kura pašlaik gatavojas pārspēlēm par iekļūšanu 2019. gada Pasaules kausā, uzvarēja ar 27:19. Abas komandas šajā spēlē guva pa trim piezemējumiem, taču visu izšķīra Tongas komandas labākā precizitāte sitienos pa vārtiem.

Līdz ar šiem mačiem ir noslēdzies 2018. gada vasaras testu logs un, lai arī turpinājumā izlašu koamndas cīnīsies reģionālajos turnīros un 2019. gada Pasaules kausa atlases spēlēs, nākamais lielais turnīrs, kurā būs iespēja redzēt labākās komandas būs Regbija čempionāts, kurā spēlēs četras dienvidu puslodes komandas - Austrālija, Jaunzēlande, DĀR un Argentīna. Turnīrs sāksies 18. augustā, bet noslēgsies 6. oktobrī. Savukārt, jau no 3. novembra tiks dots starts gada nogales regbija testu mačiem.

Vasaras testu mači, 23.06.

MājniekiViesiRezultātsSērija
JapānaGruzija28:02-1/2-2
FidžiTonga19:172-1/1-2
JaunzēlandeFrancija49:143-0
AustrālijaĪrija16:201-2
DĀRAnglija10:252-1
KanādaASV17:420-3/3-0
ArgentīnaSkotija15:440-3/2-1