Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fidži eksprezidenta mazdēls diskvalificēts uz 5 nedēļām (+video)

Juris Miņins
Juris Miņins

Fidži eksprezidenta mazdēls diskvalificēts uz 5 nedēļām (+video)
Henrijs Spīts
Foto: AFP/Scanpix

Īsi pirms "Super Rugby" čempionāta pusfināliem, SANZAR ir diskvalificējusi Kanberas "Brumbies" spēlētāju Henriju Spītu par iepriekšējā mačā, pret Rietumu provinces "Stormers", nepareizi izpildītu tvērienu.

Henrijs Spīts "Super XV" izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačā pret "Stormers" pielietoja neatļautu tvērienu pret Huanun de Hongu, par ko arī saņēma sarkano kartīti, kas, tāpat kā futbolā, liedz turpināt spēli. Tas gan nebija viss, jo SANZAR (DĀR, Austrālijas un Jaunzēlandes kopīgi rīkoto turnīru pārraugoša organizācija) disciplinārā komisija nolēma izskatīt šo jautājumu vēlreiz.

Komisija secināja, ka šis tvēriens ir pretrunā ar regbija spēles noteikumiem un Spīts ir jāsoda ar piecas nedēļas ilgu diskvalifikāciju, kas nozīmē, ka "Brumbies" vienībai viņš nespēs palīdzēt nedz "Super Rugby" pusfinālā, kur viņi cīnīesies pret Velingtonas "Hurricanes", nedz arī, ja vien pārvarēs pusfināla barjeru, arī čempionāta finālā.

Henrijs Spīts ir 27 gadus vecs "vingeris", kurš nāk no Fidži. Šis spēlētājs tiek uzskatīts par labāko savas pozīcijas pārstāvi, kurš spēlē Austrālijā un, lai arī, kā jau minēts, ir dzimis Fidži, starptautiskajā arēnā pārstāv Austrālijas izlasi.
Vēl interesantāks ir tas fakts, ka Spīta tēvs ir Samisioni Tikoinasū, pazīstams Fidži politiķis, kurš vadījis dažādas ministrijas, bet vectēvs (Josefa Iloilo) – bijušais Fidži prezidents (2000.-2009.)

Henrija Spīta neatļautais tvēriens (sākums 6:07)

Kā arī...

- Bijušais "Springpocks", jeb Dienvidāfrikas republikas izlases galvenais treneris Džeiks Vaits, kurš pašlaik strādā ar "TOP 14" komandu no Monpeljē, turpina savā komandā vākt tautiešus ar kuriem viņš strādāja starptautiskajā līmenī. Jaunākais no Monpeljē komandas ieguvumiem ir DĀR regbists CJ van der Vilde. Viņš komandā būs 12. šīs valsts spēlētājs un 14. DĀR pārstāvis.

- Turpinās Anglijas izlases nedienas pirms viņu mājās notiekošā Pasaules kausa, jo par braukšanu dzērumā pirms kāda laika ir aizturēts Denijs Kipriani. Komandas galvenais treneris, Stjuarts Lankasters, vēl nesteidz svītrot spēlētāju no kandidātu sarakstiem, jo gaida policijas izmeklēšanas rezultātus. Bez Kipriani par disciplīnas pārkāpumiem ar komandu pašlaik kopā nav Manu Tuilagi un Dilans Hārtlijs.

- Pēdējās dienās vairāki DĀR regbisti ir paziņojuši, ka tūdaļ pēc Pasaules kausa dosies nevis uz saviem klubiem, bet uz Japānu, kur viņi ir noslēguši īstermiņa līgumus. Beidzamais no piecu cilvēku grupas ir 21 gadu vecais Andre Polards, kurš ikdienā pārstāv "Super rugby" čempionātā spēlējošos "Bulls" un ir saņēmis kluba vadības atļauju šādam solim.

- Leičestreras "Tigers" centra spēlētājs Entonijs Alens tā arī nav spējis atkopties no ceļgala savainojuma un ir spiests paziņot par savas karjeras beigām.

- Kā ziņo, sirds nepietiekamības dēļ, 42 gadu vecumā miris bijušais Jaunzēlandes izlases spēlētājs Norms Berimans.

- Starptautiskā regbija federācija, atzīmējot Olimpisko regbija dienu, ziņo, ka pasaulē ir novērots būtisks regbija spēlētāju pieaugums bērnu vidū. Šī gada pirmajos piecos mēnešos pasaulē, dažādos līmeņos, regbiju ir spēlējuši vairāk kā 300 tūkstoši bērnu, kas ir 40% pieaugums, salīdzinot ar pagājušo gadu. Kopumā "World Rugby" plāno, ka šogad regbija spēlē iesaistīsies vairāk kā 600 tūkstoši bērnu. Interesanti, ka kopā, 120 starptautiskās federācijas dalībvalstīs, regbiju spēlē 7.2 miljoni sportistu.

Izmantotie resursi:
World Rugby
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-24 15:45, pirms 9 gadiem
Viena lieta gan man patika. Kad vinjam paraadija sarkano kartiiti, vinjsh nokaara galvu un devaas malaa, nevis kaa citaa sporta veidaa, kur uzreiz visa komanda, parasti, aplec tiesnesi un meegjina kko izluugties.... Otrs speeleetaajs veel uzsita pa plecu tiesnesim, saprasdams sava komandas biedra kljuudu.