Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Baltrex" regbisti uzvar visos "Hardex Baltic Winter 10s" turnīra posmos

"Baltrex" regbisti uzvar visos "Hardex Baltic Winter 10s" turnīra posmos
"Baltrex" regbija komanda pēc uzvaras Rīgā. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Lietuvas klubs Šauļu "Baltrex" sestdien Rīgā uzvarēja arī "Hardex Baltic Winter 10s" turnīra trešajā posmā, šajās sacensībās šoziem paliekot nepārspēts. Šoreiz finālā "Baltrex" pretim stājās sacensību saimnieki "Baltic XL"/"Livonia", kas tika pieveikti ar 15:0.

Uz trešo posmu turnīram bija piesaistīts ģenerālsponsors, kas izpaudās arī nosaukumā, šoreiz sacensībās iesaistoties desmit komandām. Trešajā posmā ar labāko sastāvu nepiedalījās pērnā gada Latvijas absolūtā čempionvienība "Miesnieki", kas laukumā sūtīja savu jauno paaudzi zem nosaukuma Ķekavas NSS/"Miesnieki", un palika bez uzvarām. Turnīra izspēles kārtība gan nozīmēja, ka trīs zaudējumi šai komandai dod astoto vietu, kamēr devīto un desmito pozīciju sadalīja Viļņas VRA un "Fēnikss" komandas, kurām bija jāpiedalās arī priekšsacīkšu kārtā.

Jaunais "Miesnieku" sastāvs nozīmēja, ka pusfinālu pirmoreiz šosezon izdevās sasniegt LMT regbija kluba "Eži" komandai, kas ceturtdaļfinālā uzveica konkurentus ar 20:5. Pēc tam pusfinālā un spēlē par trešo vietu Latvijas vienība gan zaudēja. Sacensību saimnieki "Baltic XL"/"Livonia" turnīrā sacentās tikai ar Šauļu komandām - ceturtdaļfinālā uzveica PRC, pusfinālā bija pārāka arī pār "Siauliai", bet pēc tam finālā piekāpās "Baltrex". Līdz ar to viņi veica kāpumu salīdzinājumā ar pirmajiem diviem posmiem, kurus abus noslēdza kā ceturtie.

"Baltrex" šosezon turnīrā palika bez zaudējumiem. Pirmajā posmā janvārī viņi finālā ar 25:10 pieveica "Miesniekus", kamēr trešo vietu guva "Siauliai", bet februāra etapā pirmās trīs vietas sadalīja Lietuvas regbija lielpilsētas Šauļu komandas "Baltrex", pagājušā gada Lietuvas čempionvienība "Vairas" un "Siauliai".

Šī Latvijas komandām bija pēdējā nopietnā pārbaude pirms jaunās regbija sezonas, kas sāksies jau nākamajā mēnesī. Par aprīlī gaidāmajām spēlēm ziņosim pavisam drīz.

"Hardex Baltic Winter 10s" 3. posms (23. marts, "Elektrum" Olimpiskais centrs)

Priekšsacīkstes: Viļņas VRA - Viļņas "Gelezinis vilkas" 0:20, "Fēnikss" - "Garkalne"/"Livonia" 5:25;
Ceturtdaļlfināli: Ķekavas NSS/"Miesnieki" - LMT RK "Eži" 5:20, "Baltic XL"/"Livonia" - Šauļu PRC 30:0, "Siauliai" - "Garkalne"/"Livonia 10:5, "Baltrex" - "Gelezinis vilkas" 30:5;
Par 9. vietu: Viļņas VRA - "Fēnikss" 20:40;
Pusfināls par šķīvi (5. vietu): Šauļu PRC - "Garkalne"/"Livonia" 10:20, Ķekavas NSS/"Miesnieki" - "Gelezinis vilkas" 0:20;
Pusfināls: "Baltic XL"/"Livonia" - "Siauliai" 10:5, LMT RK "Eži" - "Baltrex" 10:15;
Par 7. vietu: Šauļu PRC - Ķekavas NSS/"Miesnieki" 15:5;
Par 5. vietu: "Garkalne"/"Livonia" - "Gelezinis vilkas" 0:20;
Par 3. vietu: "Siauliai" - LMT RK "Eži" 10:5;
Fināls: "Baltic XL"/"Livonia" - "Baltrex" 0:15.


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.