Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija tiek pie pirmā panākuma Sešu nāciju kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Francija tiek pie pirmā panākuma Sešu nāciju kausā
Metjū Bastero piezemējums
Foto: AFP/Scanpix

Francijas izlase vakar vakarā tika pie sava pirmā panākuma 2018. gada Sešu nāciju kausa izcīņā, jo, spēlējot savās mājās, ar 34:17 pārspēja turnīra pastarīšus, Itālijas valstsvienību.

Pēc divu nedēļu pārtraukuma vakar vakarā tika atsākta 2018. gada Sešu nāciju kausa izcīņa, aizvadot pirmo trešās kārtas cīņu. Šajā spēlē tikās Francija un Itālija – divas komandas, kuras vēl nebija tikušas pie panākumiem. Tiesa, ja Itālijas neveiksmīgā spēle Eiropas spēcīgāko izlašu turnīrā ir jau teju ierasta lieta, tad Francijai abās spēlēs, gan pret Īriju, gan Skotiju bija pat reālas izredzes tikt pie panākuma, kas gan netika izmantotas.

Vēl vairāk, pēc izbraukuma spēles Skotijā, vairāki Francijas komandas spēlētāji tika apvainoti kautiņa organizēšanā Edinburgas ielās un tika pat aizturēti. Šis skandāls beidzās ar to, ka virkne izlases spēlētāju tika izslēgti no izlases par, kā teikts oficiālajā paziņojumā, "izlases spēlētājiem neatbilstošu uzvedību".

Lai vai kā, bet spēlei Marseļas "Stade Velodrome" bija liela nozīme kā mājniekiem, tā arī viesiem, jo panākums dotu iespēju izvairīties no pēdējās vietas turnīra tabulā.

Tiesa, mājnieki maču sāka daudz aktīvāk un jau pašā tā ievadā tika pie piezemējuma, kad to veica Pols Gabrilažū. Itāļi gan samērā ātri atbildēja, gūstot soda piezemējumu, taču pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 11:7 par labu mājniekiem. Var teikt, ka gan pirmais puslaiks, gan arī visa spēle pagāja ar lielu Francijas pārākumu, taču viņi paši vairākas reizes kļūdījās un tādējādi nespēja izmantot vairākas ļoti labas iespējas gūt punktus.

Otrajā puslaikā francūži turpināja savu ofensīvu par ko arī bija atalgoti – Hugo Bonevāls un Metjū Bastero noslēdza uzbrukumus ar piecu punktu guvumu, lai arī kopumā, kā jau minēts, mājniekiem bija liels pārsvars un faktiski viņi vienkārši "noskrēja" Itāliju.

Itāļi mača beigās gan atguva septiņus punktus (piezemējums Mateo Minozi kontā), taču tā jau bija formalitāte un Francijas valstsvienība svinēja sev tik nepieciešamo uzvaru ar 34:17.

Sešu nāciju kausa izcīņa turpināsies šodien, kad Īrija tiksies ar Velsu, bet Anglija cīnīsies pret Skotiju.

Sešu nāciju kauss, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
FrancijaItālija34:17
ĪrijaVelsa
AnglijaSkotija

2018. gada Sešu nāciju kauss

#KomandaSUNZPAP
1.Īrija220071:329
2.Anglija220058:219
3.Velsa210140:196
4.Francija310273:646
5.Skotija210139:604
6.Itālija300351:1360

Izmantotie resursi:
https://www.sixnationsrugby.com/en/...