Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Čempioni "Crusaders" sezonu sāk ar uzvaru spraigā mačā

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni "Crusaders" sezonu sāk ar uzvaru spraigā mačā
Foto: planetrugby.com

2017. gada "Super Rugby" čempioni Kraistčērčas "Crusaders" šodien aizvadīja savu pirmo maču jaunajā sezonā, aizraujošā cīņā pieveicot citu Jaunzēlandes komandu, Hamiltonas "Chiefs", ar 45:23.

Par otrās "Super Rugby" čempionāta kārtas gaidītāko maču neapšaubāmi var saukt divu Jaunzēlandes komandu, "Crusaders" un "Chiefs", tikšanos, jo tās ir ne tikai vienas no spēcīgākajām visa turnīra dalībniecēm, bet arī iepriekšējās sezonas pusfinālistes, kuras arī spēlēja savā starpā. Iepriekšējā gada vasarā uzvaru izcīnīja kraistčērčieši (27:13) un tika pie ceļazīmes uz finālu (vēlāk arī izcīnīja čempionu titulu), tāpēc šīssezonas pirmais mačs bija gana principiāls.

Jāsaka, ka sanākušajiem līdzjutējiem vienības nelika vilties un patiesi arī nodemonstrēja lielisku regbija izrādi.

Mača ievadā gan tieši "Crusaders" bija tie, kas guva punktus – Mets Tods izcēlās ar pieciem punktiem, bet Ričijs Mounga gan piezemēja bumbu, gan realizēja divu punktu papildsitienu, kas deva mājniekiem 12 punktu pārsvaru. Tiesa, tieši Mounga bija tas, kurš pirmā puslaika vidū nopelnīja dzelteno kartīti un tas "Chiefs" vienībai deva cerību uz spēles ritējuma izmaiņām, turklāt, vēl pirms šī desmit minūšu soda Damiens Makenzijs bija guvis trīs punktus, realizējot soda sitienu.

Viesiem par nožēlu, viņiem nekas no gaidītā neizdevās, bet tiklīdz oponenti spēlēja pilnā sastāvā, tā "Crusaders" guva vēl vienu piezemējumu, ko izpildīja Džordans Tufua.

Tikai puslaika pēdējās desmit minūtēs "Chiefs" spēja parādīt kaut ko no sava uzbrukuma potenciāla, kad vispirms piezemējumu guva Jaunzēlandes izlases spēlētājs Sems Keins, bet vēlāk, pašā puslaika izskaņā, veiksmīgs bija Solomona Alaimalo. Šāda ofensīva atgrieza hamiltoniešus spēlē un pārtraukumā ejot uz tablo tika izgaismots rezultāts 19:17 par labu "Crusaders", kas, neapšaubāmi, bija jau daudz optimistiskāk priekš viesiem.

Otrajā puslaikā pirmos punktus guva jau pieminētais Makenzijs, kurš realizēja sodu, taču kopumā mājnieki šajās 40 minūtēs izdarīja visu, lai sezonu sāktu ar gana pārliecinošu uzvaru. Sems Vitloks, Džordžs Bridžs un Manasa Mataele guva pa piezemējumam un vienu piezemējumu mača tiesnesis ieskaitīja pēc oponentu pārkāpuma (soda piezemējumu), kamēr "Chiefs" atbildēja vien ar vēl vienu Makenzija soda sitienu. "Krustneši" spēles otro puslaiku uzvarēja ar 26:6, bet visu maču ar 45:23.

Runājot par pārējo iepriekšējās komandas pusfinālistu panākumiem šajā čempionātā, jāsaka, ka Johanesburgas "Lions" tika pie otrā panākuma, ar 47:27 pārspējot Argentīnas "Jaguares" komandu, bet "Hurricanes" tikās ar "Bulls" un

Super Rugby, 2. kārta

MājniekiViesiRezultāts
HighlandersBlues41:34
RebelsReds45:19
SunwolvesBrumbies25:32
CrusadersChiefs45:23
WaratahsStormers34:27
LionsJaguares47:27
BullsHurricanes21:19

Izmantotie resursi:
Super Rugby | Super 15 Rugby News,Results and...
https://sanzarrugby.com/superrugby/
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features