Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Itodže noslēdz Premjerlīgas rekordlīgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Itodže noslēdz Premjerlīgas rekordlīgumu
Maro Itodže
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas izlases uzbrucējs Maro Itodže ir pagarinājis līgumu ar Londonas "Saracens" komandu, kas, pēc neoficiālām ziņām, padara viņu par apmaksātāko Anglijas regbistu Premjerlīgā.

24 gadus vecais regbists ir pagarinājis līgumu ar savu līdzšinējo komandu, Londonas "Saracens", līdz 2022. gadam. Tas arī nav nekāds pārsteigums, jo Maro Itodže jau septiņus gadus dažādās "Saracens" komandās ir spēlējis nozīmīgu lomu, bet pēdējos gados ir kļuvis par vienu no planētas labākajiem regbistiem, izpelnoties gan Eiropas labākā regbista balvu, gan nomināciju kā gada labākais regbists pasaulē.

Interesants šis darījums ir arī vēl viena iemesla dēļ, proti, lai arī oficiālā līguma summa pašlaik nav zināma, pēc neoficiāliem datiem, Itodže gadā varētu saņemt atalgojumu, kas svārstās no 750 līdz vienam miljonam britu mārciņu. Ja šī informācija ir patiesa, tad viņš ir kļuvis par apmaksātāko angļu spēlētāju Premjerlīgā un ceturto apmaksātāko regbistu visā pasaulē.

Savas profesionālās karjeras laikā Maro Itodže ir pārstāvējis tikai Londonas "Saracens" klubu, bet izlašu līmenī jau no U18 vecuma ir iespēlēts Anglijas izlasē, turpmāk pārstāvot kā U20, tā "Saxons" (Anglijas otrā izlase) un nacionālo arī komandu.

Šajā laikā regbists ir kļuvis par trīskārtējo Premjerlīgas čempionu, divas reizes uzvarējis Eiropas Čempionu kausā un divas – Sešu nāciju čempionātā.

Kā arī...

- Bātas klubs ir paziņojis, ka pagarina līgumu ar Džonatanu Džozefu. Iepriekš jau ziņojām, ka viņš ir atguvies no savainojuma un pievienojies Anglijas izlasei, kas pašlaik Portugālē gatavojas Sešu nāciju čempionātam.

- Savukārt Francijas spēlētājs Veslijs Fofana ir paziņojis, ka plāno aiziet no starptautiskajiem mačiem pēc 2019. gada Pasaules kausa. 31 gadu vecais regbists Francijas izlasē ir aizvadījis 46 mačus.

- Pašreizējais Īrijas izlases galvenais treneris Džo Šmits, kuru 2018. gadā atzina par labāko regbija treneri, ir noraidījis baumas par viņa iespējamo pievienošanos Jaunzēlandes izlasei. Atgādināsim, ka pēc 2019. gada Pasaules kausa viņš plāno pamest darbu ar īriem.

- Visbeidzot, Jaunzēlandes izlases hukers Dens Kols ir pagarinājis līgumu ar Velingtonas "Hurricanes" vienību un Jaunzēlandes regbija savienību līdz pat 2021. gadam. Tas nozīmē, ka šajā laikā viņš būs pieejams arī izlasei.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/