Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas Regbija federāciju turpmāk vadīs Zuments

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas Regbija federāciju turpmāk  vadīs Zuments
Latvijas regbija izlase
Foto: Zigismunds Zālmanis, Latvijas Regbija federācija

Piektdien “Maritim Park Hotel Rīga” notika Latvijas Regbija federācijas (LRF) ārkārtas kongress, kurā kā galvenais jautājums bija LRF prezidenta vēlēšanas. Par jauno prezidentu tika ievēlēts Aleksandrs Zuments, informē federācija.

Kā jau ziņots iepriekš, līdzšinējais LRF prezidents Juris Silovs valdes sēdē iesniedza atlūgumu. Tāpēc tika izsludināts ārkārtas kongress, kurā kā balsstiesīgie tika reģistrēti 19 biedri. Pēc mandātu komisijas ziņojuma par pilntiesīgiem LRF biedriem tika ievēlēti Regbija klubi “Saldus” un “Sigulda”. Tādējādi balsstiesīgo delegātu skaits pieauga līdz 21.

Pēc īsas LRF prezidenta kandidāta Aleksandra Zumenta iepazīstināšanas ar galvenajiem savas darbības punktiem, notika balsošanas par jauno prezidentu. 17 kongresa delegāti bija par, divi pret, bet vēl divi atturējās, tādējādi Zumentam kļūstot par LRF prezidentu.

Vēl kongresā notika LRF valdes vēlēšanas, kurā bez A. Zumenta tika ievēlēti Aigars Ameters, Dins Sirsniņš, Pjotrs Šņitņikovs un Jānis Zuments. Par šādu sastāvu balsoja 15 delegāti, pret bija četri, bet divi atturējās.

Jaunais LRF prezidents Aleksandrs Zuments savā darbībā solīja labot situāciju regbijā, kurā šobrīd esot sadrumstalota situācija. Kā vienu no galvenajiem darbiem viņš minēja visas regbija sabiedrības saliedēšanu un perspektīvās programmas izstrādāšanu diviem, trijiem gadiem. “Cēlais mērķis, uz ko tiekties, ir Latvijā panākt, lai regbijs būtu sporta veids numur viens,” teica A. Zuments. Vēl jaunais LRF prezidents izteica pateicību savam priekšgājējam Jurim Silovam par ieguldīto darbu Latvijas regbijā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs