Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa pirmajā puslaikā saplosa Gruziju

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa pirmajā puslaikā saplosa Gruziju
Džošs Adamss gūst piezemējumu
Foto: PA Images/Scanpix

Velsas izlase, jau pirmajā puslaikā gūstot četrus piezemējumus, šodien ar uzvaru sāka 2019. gada Pasaules kausu regbijā, pārspējot Gruziju ar 43:14.

Astotajā 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra spēlē laukumā devās divas čempiones – 2019. gada Sešu nāciju kausa "Grand Slam" čempionvienība Velsa un 2019. gada Eiropas čempione Gruzija, kas arī turnīrā nezaudēja nevienu spēli. Tiesa, protams, Velsieši, neskatoties uz 2017. gadā diezgan smagi izcīnīto panākumu, bija šīs spēles pārliecinoši favorīti, bet gruzīni, protams, nedomāja padoties un vēlējās pierādīt, ka ir tiesīga kļūt par pirmā ešelona regbija izlasi.

Velsa spēli sāka ar lielu enerģiju un augstu tempu, kas, protams, sagādāja problēmas gruzīniem. Jau spēles trešajā minūtē, pēc auta izspēles, Džonatans Deivīss tika pie bumbas un, izmantojot caurumu Gruzijas aizsardzības līnijā, diezgan viegli nogādāja bumbu ieskaites zonā. Tiesa, Dena Bigara realizācijas sitiens, izpildīts no ērtas pozīcijas, nebija precīzs. Tiesa, dažas minūtes vēlāk viņš reabilitējās iesitot soda sitienu.

Bez Velsas komandas piedāvātā spēles tempa, "Lelos" komandai problēmas sagādāja arī grupcīņa, kas bija un ir Gruzijas komandas spēcīgākā spēles sastāvdaļa. Pirmajās grupcīņās Velsa parādīja savu spēku. Tāpat gruzīni bija pagalam neprecīzi bumbas spērienos, jo tie tika kā bloķēti, tā lidoja autā. Pēc vienas no šādām epizodēm, kad Soso Matiašvili raidīja bumbu autā neatrodoties savā 22 metru aizsardzības zonā, velsieši pēc koridora izspēles uzbrukuma smailē izvirzīja Džastinu Tipuriku, kurš otrreiz sarūgtināja gruzīnus.

19. minūtē Džošs Adamss, pēc kārtējās standartsituācijas, izrāvās caur Gruzijas aizsardzības līniju un faktiski teju identiskā veidā tika gūts trešais Velsas piezemējums.

Jāsaka, ka puslaika vidū Vorena Getlenda trenētā komanda bija izvirzījusies vadībā jau ar nepieklājīgu rezultātu – 22:0, kas nozīmēja, ka vidēji katru minūti viņi ir spējuši gūt punktus. Tāpat nevarēja nepamanīt, ka abas komandas spēlē tādu kā "apgriezto regbiju", proti, ja Velsa mēģināja cīkstēties ar gruzīniem grupcīņā, tad gruzīni meklēja laimi uzbrukumos pa malām, tiesa, nesekmīgi.

Spēles gaita otrajā puslaika daļā izlīdzinājās, jo Velsa sāka spēlēt mierīgāk un arī gruzīni atgriezās pie sev ierastās spēles, tiesa viņi bija pārāk aizrāvušies ar sava punktu konta atvēršanu, ka spēles beigās pilnīgi brīvus atstāja vairākus velsiešu aizsargus un Laiems Viljamss, jau puslaika pēdējā minūtē, atkal pēc koridora izspēles, guva ceturto piezemējumu un kopā ar Bigara precīzo sitienu panāca gan rezultātu 29:0, gan arī nodrošināja bonusa punktu.

Otrais puslaiks "Lelos" komandai gan sākās jau daudz labāk, jo gruzīni plānveidīgi, bet ne bez Velsas noteikumu pārkāpumiem, pietuvojās ieskaites zonai un, pēc koridora izspēles, izmantojot uzbrucēju spēku, Šalva Mamukašvili guva pirmo gruzīnu piezemējumu.

Tiesa, pēc šī piezemējuma gruzīniem vieglāk nepalika, jo velsieši atkal uzbruka, bet Džaba Bregvadze, kurš laukumā nāca burtiski dažas minūtes iepriekš, nopelnīja dzelteno kartīti, atstājot gruzīnus mazākumā uz desmit minūtēm.

Lai arī spēle turpinājumā komandas vairāk spēlēja laukuma centrā un, iespējams, kādam likās, ka gruzīni varētu saasināt spēli, faktiski tas viss bija tamdēļ, ka Velsas komanda, izpildījusi visus savus primāros uzdevumus (tikusi pie pārsvara, kas garantēja piecus punktus) spēlēja mierīgāk, tiesa, tiklīdz parādījās iespējas ātrajiem velsiešu aizsargiem parādīt savu varējumu, tā Tomass Viljamss, pasteidzis visus Gruzijas aizsargus, piezemēja ar kāju piespēlēto bumbu.

Pieredzējušais Levans Čilačava bija tas, kurš noslēdza gruzīnu ātro uzbrukumu, kas veidojās pēc ātri izspēlētā soda, tiesa, neko būtisku tas spēles gaitā nemainīja.

Velsa, lai arī atslābusi un ļāva gruzīniem pietuvoties savai ieskaites zonai, atkal noorganizēja spiedienu uz Gruzijas ieskaites zonu un Džordžs Norts, pēc Tomasa Viljamsa lieliska reida starp gruzīnu aizsardzību, atjaunoja 29 punktu pārsvaru.

Velsa – Gruzija 43:14 (29:0)

Piezemējumi: Dž.Deivīss (3) Dž.Tipuriks (13), Dž.Adamss (19), L.Viljamss (40), T.Viljamss (65), Dž.Norts (76) – Š.Mamukašvili (43), L.Čilačava (69)
Realizācijas: D.Bigars (14, 21, 40, 66), L.Halfpenijs (77) – T.Abžandadze (44, 70)
Soda sitieni: D.Bigars (7) - NAV

D grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Velsa110043:145
2.Austrālija110039:215
3.Urugvaja00000:00
4.Fidži100121:390
5.Gruzija100114:430

     [+] [-]

, 2019-09-23 19:35, pirms 5 gadiem
Tabula nepareiza - Gruzijai uzvaru nav!