Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Ščavinsks: "Man "Top" līgas trijnieks būtu nozīmīgāks par uzvaru Latvijas čempionātā"

Ščavinsks: "Man "Top" līgas trijnieks būtu nozīmīgāks par uzvaru Latvijas čempionātā"
Edmunds Ščavinsks. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

“Livonia” regbija klubu vadošajam lietuviešu speciālistam Edmundam Ščavinskam uzvara Baltijas "Top" līgas sērijā par trešo vietu būtu svarīgāka nekā Latvijas čempionātā, tomēr viņš apzinās, ka latviešu spēlētājiem ļoti nozīmīgas ir arī nacionālās meistarsacīkstes.

Sestdien regbija klubs "Livonia" tika pie diviem triumfiem Latvijas čempionātā - vispirms LSPA/ "Livonia" komanda bija labākā valsts meistarsacīkstēs regbijā-7, bet pāris stundu vēlāk "Garkalne"/ "Livonia" nodrošināja triumfu Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriem.

"Divi dažādi puslaiki. Pirmajā jau domājām, ka viss izdarīts, varēsim atpūsties un ļaut uzspēlēt visiem, tomēr "Miesnieki" saņēmās. Viss labs, kas labi beidzas, ļoti priecājos, ka beidzot uzvarējām, šis ir liels sasniegums klubam. Jutu, ka šobrīd esam stiprāki, tomēr derbijs nav viegls," Ščavinsks atcerējās vīru turnīra izšķirošo maču, kurā ar 26:22 tika apspēlēta "Miesnieki"/ "Ķekava" komanda, apturot pretinieku pēdējo minūšu spiedienu. "Jau pēc spēles pret "Vairas runājām", ka otro puslaiku spēlēsim citādāk, ka spēlēsim labāk, tomēr komanda turpina mācīties."

Kārtējo lielisko maču aizvadīja "Garkalne"/ "Livonia" argentīniešu leģionārs Pedro Kaseress Garsons. "Varu viņu tikai slavēt. Viņš ir ne tikai spēlētājs, bet arī skolotājs, daudziem mācot, ko labāk darīt laukumā, jo dažreiz trenerim ir grūti visam izsekot. Šāds spēlētājs komandai bija nepieciešams, viņa līmenis ir ļoti augsts."

Neskatoties uz triumfu Latvijas čempionātā, "Garkalne"/ "Livonia" komandai sezona vēl nav beigusies - nākamajās nedēļās Baltijas "Top" līgas duelī par trešo vietu sērijā līdz divām uzvarām atkal būs jāspēkojas ar "Miesnieki"/ "Ķekava".

"Pirms sezonas likām mērķi, ka gribam būt "Top" līgas trijniekā. Jāaizmirst visas kļūdas un jāgatavojas nākamajai nedēļai. Personīgi man būt "Top" līgas trijniekā ir svarīgāk nekā uzvarēt Latvijas čempionātā. Saprotu, ka puiši grib uzvarēt čempionātu, viņiem tas ir svarīgi, bet man nozīmīgs ir kopējais Baltijas reģions - ja tiksim trijniekā, būsim tikai soli no pirmajām divām komandām un tas ir ļoti nozīmīgi Latvijai," saka Ščavinsks.

Tikmēr dāmu čempionātā LSPA/ "Livonia" pagājušo sezonu noslēdza bez zaudējumiem, bet šī gada čempionātā pirmajos divos sabraukumos "Selēna"/ "Miesnieki" apspēlēja principiālās pretinieces. Tomēr LSPA/ "Livonia" izrāpās no bezdibeņa, uzvarot gan trešajā, gan arī ceturtajā sabraukumā, kas nozīmēja arī triumfu summā. Izšķirošajā mačā LSPA/ "Livonia" bija pārāka ar 33:7.

"Trenerim visgrūtāk ir, kad komanda zaudē, jo tad izlien visas nepilnības. Nepieciešams veikt analīzi un šoreiz tas mums deva progresu," par dāmām saka Ščavinsks. "Sarīkojām treniņnometnes, palīdzējām meitenēm izanalizēt situācijas. Mūsu meitenes ir amatieres, ir grūti visas savākt kopā, tomēr pēc šīm nometnēm parādījām, kā komanda soli pa solim var izaugt."

"Priecājos, ka meitenes bija gatavas izšķirošajam sabraukumam, viss izdevās jau no pirmās spēles. Nekad iepriekš viņas nebija spēlējušas tik labi," stāsta "Livonia" galvenais treneris. "Mūsu komandas kādreizējā spēlētāja Liene Vāciete saka, ka meitenes fiziski ir tik spēcīgas un ātras, ka jebkurā sporta veidā varētu gūt panākumus."

LSPA/ "Livonia" līdere bija Līga Svetlova, bet arvien rezultatīvāk šosezon darbojās arī jaunā Daniela Šakociņa, kura gan pati veica piezemējumus, gan izpildīja realizācijas sitienus. "Kad Daniela pie mums atnāca, redzēju, ka viņa būs laba spēlētāja, jo lieliski skrien. Sākumā baidījās, bet tagad rāda savu spēku," stāsta treneris.

"Neievērojām spēles zīmējumu un izskatās, ka meitenes, uznākot laukumā, bija sabijušās, tāpēc izšķirošajam mačam nebija gatavas," pauž "Selēna"/ "Miesnieki" treneris Aldis Augstkalns. "Kaut kas neaizgāja, nebija pietiekoša ķīmija, lai būtu kā viens vesels. Tāpat nevarējām fiziski izskriet līdzi pretiniecēm. Kad pēc puslaika rezultāts bija 0:21, bija jau par vēlu, lai kaut ko saglābtu."

"Jādomā par nākamo sezonu, jāpieliek fiziskais spēks. Spēles sapratne pa šo gadu ir iemācīta, tikai jāsāk to realizēt. Pret vājākajām komandām viņas spēlēja, kā gāja, tikko bija spēcīgāks pretinieks, viss aizmirsās," Augstkalns atgādināja, ka savstarpējā sērijā pret LSPA/ "Livonia" šosezon rezultāts ir divi pret divi, līdz ar to pat prasītos piektais mačs. ""Livonia" pret mums izpildīja spēles plānu un spēlēja pa malām. Deva bumbu Līgai un Līga skrēja. Treniņos pie tā strādājām, bet neizdevās izskriet līdzi, tātad pietrūka fiziskā spēka. Ziemā vairāk jāpiestrādā pie vieglatlētikas un citām fiziskajām aktivitātēm."

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.