Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Trevīzo izcīna pirmo uzvaru sezonā, Ulstera pārņem vadību

Juris Miņins
Juris Miņins

Trevīzo izcīna pirmo uzvaru sezonā, Ulstera pārņem vadību
Padijs Džeksons
Foto: planetrugby.com

Savu pirmo uzvaru Pro12 regbija čempionātā šovakar izcīnīja Itālijas komanda Trevīzo “Benetton”, kuri ar 27:11 pārspēja Ņūportas Gventas “Dragons”. Savukārt Ulsteras komanda, pēc panākuma pār Glāzgovas “Rangers” (22:17), ir kļuvusi par visa čempionāta līderi.

Itālijas komandas, kā jau tas ir ierasts, Pro12 čempionātā nav starp favorītiem, tieši pretēji, tās pēdējās sezonās drīzāk savā starpā cīnās par nepalikšanu pēdējā vietā. Tiesa, pēc ne pārāk veiksmīgā sezonas iesākuma, jau pagājušajā nedēļā “Zebre” bija tuvu tam, lai izcīnītu uzvaru, taču pēc puslaika maču ar Konahtas komandu, spēcīgo lietusgāžu dēļ, apturēja un to būs jāizspēlē no jauna.

Savukārt šonedēļ Trevīzo “Benetton” pavisam droši un oficiāli pārspēja Ņūportas Gventas “Dragons”. Panākums tika izcīnīts pateicoties Tomaso Alana 12 gūtajiem punktiem, kā arī trim Itālijas komandas spēlētāju gūtajiem piezemējumiem.

Jāpiebilst, ka pirmajās 40 minūtēs komandas spēlēja salīdzinoši līdzīgi un velsieši puslaiku noslēdza ar diezgan nelielu deficītu – 8:10, taču otrajā spēles pusē “Benetton” saviem oponentiem neatstāja nekādas cerības – 17:3. Piezemējumus Trevīzo komandas labā guva Tomaso Benvenuti, Filo Paulo un Marko Fusers. Savukārt Ņūportas vienības rindās izcēlās Rinards Landmans.

Citā šīvakara spēlē līdzšinējie turnīra līderi “Ospreys” tikās ar pagājušās sezonas finālistiem, Leinsteras regbija komandu un piekāpās ar 19:31, kas viņiem bija pirmais zaudējums sezonā. Čempionāta līderus no Velsas iegāza pirmā spēles puse, ko viņi zaudēja ar 0:24. Otrajās 40 minūtēs “Ospreys” mēģināja atspēlēties un guva 19 punktus, taču ar to izrādījās par maz.

16 punkti uzvarētāju rindās Džonija Sekstona kontā, kurš bija precīzs vienā soda sitienā un četrās realizācijās, kā arī vienreiz pats piezemēja bumbu.

“Ospreys” vienībai šis zaudējums nozīmēja arī atvadas no pirmās vietas turnīra tabulā, jo Ulsteras komanda, kas līdz šim cīnījās bez zaudējumiem, to pašu turpināja arī ceturtajā kārtā ar 22:17 pārspējot Glāzgovas “Rangers”. Par mača varoni kļuva Padijs Džeksons, kurš ne tikai bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet arī guva uzvaru nesošo piezemējumu un realizācijas sitienu.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com