Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Jaguares" turpina pārsteigt un iekļūst Super Rugby pusfinālā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Jaguares" turpina pārsteigt un iekļūst Super Rugby pusfinālā
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē tika izspēlēti dienvidu puslodes spēcīgāko regbija klubu čempionāta Super Rugby ceturtdaļfināli, kuros par lielāko sensāciju parūpējās Argentīnas komanda "Jaguares".

Argentīnā bāzētā Super Rugby čempionāta komanda "Jaguares" šajā sezonā jau daudzus pārsteidza, kļūstot par Dienvidāfrikas konferences regulārās sezonas uzvarētājiem, 16 mačos izcīnot 11 uzvaras. Tas deva ne tikai otro vietu turnīra kopvērtējumā, bet arī vietu izslēgšanas mačos, kuros gan bija jāmērojas spēkiem ar Jaunzēlandi pārstāvošo Hamiltonas "Chiefs" vienību. Tiesa, mačs notika Argentīnā, kas, protams, spēlēja par labu šīssezonas "izlēcējiem".

Spēle sākās "Chiefs" kļūdu un zaudētau bumbu, kas turpinājās ar pozicionālu, taču ātru "jaguāru" pretuzbrukumu, kā noslēgumā Pablo Matera atrada veidu kā piespiest bumbu ieskaites zonā. Mazliet vēlāk mājnieki palielināja rezultāta starpību līdz pat 8:0. Līdz puslaika pārtraukumam jaunzēlandieši gan prata atspēlēties, jo vispirms guva piezemējumu, bet tad realizēja arī soda sitienu, taču rezultāts, lai arī bija 10:8 par labu "Chiefs", neliecināja, ka kādai komandai būtu pārsvars.

Otrajā puslaikā Hamiltonas komanda spēja sasniegt arī 16 punktu robežu, tādējādi viņiem bija divreiz vairāk punktu nekā Buenosairesas komandai, taču "Jaguares" tikai tajā brīdī ķērās klāt pie sava spēles plāna izšķirošās daļas realizācijas.

Vispirms, pēc jau pieminētā Materas piespēles, Argentīnas komanda guva vienu piezemējumu, kad veiksmīgs bija Matiass Moroni, bet spēles atlikušajā daļā "Jaguares", pēc vairākiem Žoakina Diaza Bonilas precīziem sitieniem pa vārtiem, izvirzījās vadībā un arī nodrošināja sev tik ļoti svarīgo uzvaru.

Runājot par citām spēlēm, regulārās sezonas čempioni Kraistčērčas "Crusaders" ar 38:14 pārspēja Otago "Highlanders", Velingtonas "Hurricanes" bija spēcīgāki par Pretorijas "Bulls" (35:28), bet Kanberas "Brumbies" tika galā ar Durbanas "Sharks" – 38:13.

Pašlaik jau ir zināmi arī pusfinālu pāri – "Jaguares" tiksies ar Austrālijas komandu "Brumbies", bet abas Jaunzēlandes vienības, "Crusaders" un "Hurricanes" spēlēs savā starpā.

Interesanti, ka, tā kā abas Dienvidāfrikas Republikas komandas, "Sharks" un "Bulls" ir zaudējušas jau ceturtdaļfinālos, tad pirmo reizi kopš 2015. gada un tikai trešo reizi vispār, pusfinālos DĀR nebūs pārstāvēta. Iepriekšējās trijās sezonā Johanesburgas "Lions" spēlēja finālā, taču visas trīs reizes piekāpās Jaunzēlandes komandām.

Pusfināli, kas tiks aizvadīti Buenosairesā un Kraistčērčā, norisināsies, attiecīgi, 28. un 29. jūnijā.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

     [+] [-]

, 2019-06-23 17:21, pirms 5 gadiem
jaguares bija favoriiti, nekaada sensaacija