Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa vasaras testu spēles noslēdz nepārspēta

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa vasaras testu spēles noslēdz nepārspēta
Foto: AFP/Scanpix

Velsas izlase, spēlējot izbraukumā, šorīt ar 19:17 pārspēja Samoa valstsvienību, noslēdzot šīsvarsaras testu spēles bez zaudējumiem.

Spēle, kas norisinājās Samoa galvaspilsētā Apiā, sākās ar mājnieku ofensīvu, tāpēc nebija nekāds pārsteigums, ka tieši viņi, pēc astoņu fāžu uzbrukuma, prata nogādāt bumbu ieskaites zonā, kad to stūrī, pie paša karodziņa, piespieda Alapati Leiua. Tusi Pisi bija precīzs realizācijā, bet vēl pēc piecām minūtēm raidīja bumbu vārtos pēc soda sitiena.

Jau desmitajā mača minūtē nonākot iedzinējos ar 0:10, Velsa lēnēm, bet pārliecinoši ķērās pie rezultāta starpības samazināšanas un pārtraukumā, pēc trim precīziem Sema Deivīsa soda sitieniem, devās pie rezultāta 9:10.

Otrais puslaiks iesākās tāpat kā pirmais, taču komandas atradās mainītās lomās, proti, tagad jau Velsa pašā spēles cēliena sākumā izveidoja veiksmīgu uzbrukumu, kura noslēgumā laukuma brīvajā pusē atrada Stefanu Evansu, kurš jau 41. minūtē izvirzīja vadībā savu komandu.

Samoāņi gan nepadevās un kā tikko viņiem parādījās iespēja uzbrukt, tas arī tika darīts. Vienā no šādiem uzbrukumiem, izmantojot velsiešu apjukumu, pēc pāris ātrām piespēlēm bumbu ieskaites zonā nogādāja hukers Manu Leiataua.

Te gan jāpiebilst, ka pirms spēles pār Samoa galvaspilsētu bija nolijis pamatīgs lietus un komandām bija jāspēlē ļoti smagā laukumā, kas, protams, ietekmēja mača gaitu. Piemēram, sitot realizācijas sitienu mājnieku komandas spēlētājs Pisi pat diezgan neveikli paslīdēja, tiesa, precizitāti tas neietekmēja un Samoa izvirzījās vadībā ar 17:14.

Mača atrisinājums pienāca 74. minūtē, kad jau pieminētais Stefans Evanss atkal atrada ceļu uz ieskaites zonu un piezemēja tur bumbu. Realizācijas sitiens gan nebija precīzs.

Velsas izlase, kura šajā izbraukumā devās nebūt ne labākajā sastāvā, jo virkne ar velsiešu labākajiem regbistiem spēlē britu un īru “Lauvu” komandā, pirmo reizi kopš 2009. gada visās vasaras pārbaudes spēlēs izcīnīja uzvaras. Iepriekš ar 24:6 tika pārspēta Tonga.

Savukārt Samoa izlasei šīsvasaras pārbaudes mači noteikti nav ieskaitāmi aktīvā, jo pirmajā cīņā viņi ar 0:78 piekāpās Jaunzēlandes komandai.