Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

RK "Selena" un Studentu izlase triumfē Rīgas domes kausa izcīņā

RK "Selena" un Studentu izlase triumfē Rīgas domes kausa izcīņā
Foto: Zigismunds Zālmanis

Šodien Rīgas Futbola skolas (LU) stadionā notika Rīgas domes atklātās kausu izcīņas regbijā 7, kurā piedalījās deviņas komandas. Galvenās balvas sieviešu konkurencē izcīnīja RK “Selena” meitenes, bet vīriešu sacensībās pārāki bija Studentu izlases puiši.

Dāmu sacensībās finālā spēkiem mērojās SK “Imanta” un RK “Selena”. Sīvā cīņā pārākas izrādījās “Selena” meitenes, uzvarot ar rezultātu 19:12. Par labāko turnīra spēlētāju tika atzīta uzvarētāju regbiste Elīna Pīrāga-Berjoza. Vēl sacensībās piedalījās RK “Jūrmala”.

Kungu konkurencē spēlēja sešas vienības, kas bija sadalītas divās grupās. Par līderiem jau pirmajā sacensību fāzē izvirzījās “Garkalne/Livonia” un Studentu izlase. Livonieši ar 29:14 pārspēja “Baldone/LSPA” komandu un ar 52:0 RK “Piekūni”. Savukārt studenti ar 31:0 uzvarēja Ķekavas NSS un ar 32:0 RK “RT”.

Pusfinālos “Garkalne/Livonia” pārliecinoši tika galā ar ķekavniekiem 54:0, bet Studentu izlase sīvākā cīņā ar 30:10 pieveica “Baldone/LSPA” vienību. Visbeidzot finālā studenti, demonstrējot labu sadarbību un teicamu saspēli, pārliecinoši ar 43:7 uzvarēja “Garkalne/Livonia” regbistus. Par labāko spēlētāju tika atzīts Studentu vienības spēlētājs Raivis Kokins.

Studentu izlases galvenais treneris Arvis Pilenieks: "To, ka Rīgas domes kausu izšķirīgais mačs būs pret “Livonia” regbistiem, paredzējām jau iepriekš. Pirmās spēles grupu turnīrā bija vieglākas un gaidījām, ka fināls būs daudz līdzīgāks. Biju patīkami pārsteigts, ka tieši finālā izdevās parādīt labāko sniegumu visu šo sacensību laikā. Žēl, ka “Garkalne/Livonia” vienībai pietrūka dažu vadošo regbistu. Tad būtu vēl interesantāks fināls. Savukārt mēs tagad zinām arī savas kļūdas. Noteikti izanalizēsim video ierakstus, un pielaistos misēkļus kopā ar kolēģi Valteru Raņķi atlikušajos treniņos centīsimies novērst. Tagad galvenais – izsargāties no nopietniem savainojumiem un neiedzīvoties jaunās mikrotraumās."

Galīgais vietu sadalījums

Sievietes

RK “Selena”
SK “Imanta”
RK “Jūrmala”

Vīrieši

Studentu izlase
“Garkalne/Livonia”
“Baldone/LSPA”
Ķekavas NSS
RK “RT”
RK “Piekūni”

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.