Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krasnojarskas “Smagā mašīna” sabrauc Velsas “Pūķus”

Juris Miņins
Juris Miņins

Krasnojarskas “Smagā mašīna” sabrauc Velsas “Pūķus”
Foto: facebook.com/eniseistm

Šodien savu otro spēli Eiropas Izaicinājuma kausā aizvadīja Krasnojarskas “Enisey-STM” komanda, kas savās mājās uzņēma Ņūportas Gventas “Dragons”, pārspējot velsiešus ar 38:18.

Krasnojarskas komanda, kas pavisam nesen triumfēja Krievijas regbija Premjerlīgā, ļoti labi ir iesākuši Eiropas regbija Izaicinājuma kausu, jo divās spēlēs ir izcīnījuši divas uzvaras. Pirms nedēļas viņi pārspēja Anglijas Premjerlīgas komandu Vusteras “Warriors”, bet šodien tika diezgan pārliecinoši pārspēti Pro12 čempionātā spēlējošie Ņūportas Gventas “Dragons”.

Spēle kopumā sākās ļoti miegaini un abām komandām bija nepieciešams laiks, lai sāktu aktīvu darbošanos uzvaras nodrošināšanā, taču pēc nospēlētām 20 minūtēm gan sākās aizraujoša cīņa. Vispirms gan Jurijs Kušnarjovs realizēja soda sitienu uz ko velsieši atbildēja ar piezemējumu un realizāciju.

Pirmo piezemējumu mājnieku rindās guva Dmitrijs Gerasimovs, taču arī uz to ņūportieši atbildēja ar vēl vienu piezemējumu, tiesa, pēdējais vārds puslaikā piederēja Krasnojarskas komandai, kura, pateicoties Staņislava Seļska piezemējumam pārtraukumā devās atrodoties vadībā ar 17:12.

Otrais puslaiks sākās ar masīvu “Dragons” ofensīvu, jo viesi saprata, ka Krasnojarskas komanda nedomā piekāpties. Velsieši sāka spēlēt ātrāk, kas radīja zināmas problēmas “Enisey-STM” spēlētājiem, taču nekādu būtisku pārsvaru tas viesiem nedeva, jo viņi spēja gūt vien divus soda sitienus. Tiesa, brīdī, kad Anguss O’Braiens 62. minūtē raidīja bumbu vārtos, rezultāts bija kļuvis 18:17 par labu velsiešiem.

Šādā svarīgā brīdī Ulda Saulītes vadītie Krasnojarskas regbisti nepadevās un ātri atgrieza vadību – otro piezemējumu guva Seļskis, bet mača turpinājums, lai arī bija ar nelielu nervozitāti, taču pagāja “Enisey-STM” komandas zīmē, jo Gerasimovs arī guva otros piecus punktus, bet treknu punktu visam mačam pielika Valērijs Morozovs un Jurijs Kušnarjovs, kuri panāca 20 punktu pārsvaru.

Uldis Saulīte, kurš pilda komandas kapteiņa pienākumus kamēr pamata kapteinis nespēlē, spēli sāka sākumsastāvā un nospēlēja visas 80 minūtes. Savukārt Jurijs Baranovs, kurš ir pamata komandas kapteinis, šim mačam bija pieteikts, taču laukumā nedevās.

Līdz ar šo uzvaru Krasnojarskas “Enisey-STM” ir guvuši tikpat panākumus cik visā iepriekšējā Izaicinājuma kausā kopā un otro spēļu cēlienu, kas tiks aizvadīts jau decembrī, sāks kā trešās grupas līdervienība. Tāpat viņiem šajā sezonā tikai divas reizes ir nācies piekāpties savu pretinieku priekšā.

Trešo spēli Izaicinājuma kausā, pret Francijas Top 14 čempionāta pārstāvi Brivi “Enisey-STM” aizvadīs 10. decembrī, kas arī būs pēdējā mājas spēle. Otrā apļa cīņas tiks aizvadītas izbraukumā.

Eiropas Izaicinājuma kauss, 3. grupa

#KomandaSUNZPAP
1.“Enisey-STM”220057:309
2.Ņūportas Gventas “Dragons”210155:545
3.Vusteras “Warriors”100112:191
4.Brive100116:370

     [+] [-]

, 2016-10-22 19:55, pirms 7 gadiem
Ja sibtjažmašam nākamā spēle tik decembrī, varbūt uz palīdzību mums pret Lietuvu pēc 2 nedēļām varbūt varam cerēt, ko?

     [+] [-]

, 2016-10-22 20:06, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Ja sibtjažmašam nākamā spēle tik decembrī, varbūt uz palīdzību mums pret Lietuvu pēc 2 nedēļām varbūt varam cerēt, ko?
Nekādas info nav, taču - Baranovs pašlaik 2 mačus ir izlaidis, no savainojuma atgūstas, (tāda info bija publicēta kkur) Saulīte - 2 mačus no zvana līdz zvanam spēlēja.

Pirms svarīgās noslēdzošās mājas spēles pret Brivi, kura gan jau, ka negribēs atkārtot pagājušās sezonas piedzīvojumus Krievijā, nez vai kāds uzvarēt gribošs treneris/klubs laistu prom 2 savus atslēgas spēlētājus (ņemot vērā, ka Krasnojarskas rezervistu soliņš ir tāds nekāds). Turklāt, ja mēs paturam prātā, ka viņu mērķis ir mājas spēles aizvadīt bez zaudējumiem.