Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzija PK sāks ar Velsas eksāmenu

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzija PK sāks ar Velsas eksāmenu
Foto: AFP/Scanpix

Pēc nedēļas nogales regbija maratona, pirmdienā, Pasaules kausa finālturnīra ceturtajā dienā, ir ieplānots tikai viens mačs un tajā spēkiem mērosies Gruzijas un Velsas komandas.

2019. gada regbija Pasaules kausa astotajā spēlē, kas norisināsies pirmdienas pusdienlaikā, tiksies D apakšgrupas komandas, Velsa un Gruzija. Lai arī dažos spēles aspektos abām izlasēm var meklēt līdzības, tām uz šo maču un arī turnīru, jāatzīst, ir dažādi mērķi, taču tas tikai pastiprinās to vēlmi turnīru sākt ar uzvaru.

Velsas izlase pāris nedēļas pirms Pasaules kausa finālturnīra sākuma bija nonākusi Pasaules ranga pirmajā vietā, kas tādējādi pārtrauca teju desmit gadus ilgušo Jaunzēlandes izlases valdīšanu Pasaules rangā. Tiesa, pēc lieliem priekiem sekoja divas zaudētas spēles pret Īrijas komandu, kas ne tikai deva daudz vielas pārdomām, bet arī "nometa" Velsu uz piekto vietu Pasaules reitingā.

Jāsaka, ka šajā laikā nekas būtisks Velsas regbijā "nesabojājās", Vorena Getlenda sistēma kā strādāja, tā strādā, cita lieta, ka pēc ļoti veiksmīgā 2018. gada un 2019. gada pirmās puses, kurā velsieši izcīnīja "Grand Slam" uzvaru 2019. gada Sešu nāciju kausā, sekoja kritums. Nelabvēļi to gan gribēja saistīt ar to, ka Getlenda aizsardzības regbiju, ko nereti sauc arī par "purvu", citas izlases ir "atkodušas", bet nekā jauna komandai nav, taču vai šīs bažas ir patiesas, redzēsim jau Pasaules kausa laikā. Tiesa, šobrīd komandas mērķis ir skaidrs – uzvara Pasaules kausā.

Gruzijas izlase savukārt uz Pasaules kausu devās pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem pret Skotijas komandu. To gan nekādā gadījumā nevar saukt par lielu neveiksmi vai pārsteigumu, jo skoti patiešām arī ir labāka komanda.

Ko gaidīt no gruzīniem? Ne pārāk lielās, bet ļoti lepnās Kaukāza valsts regbija komanda ir valsts lepnums un to saprot arī paši spēlētāji, kas pārstāv "Lelos" komandu. Tas nozīmē, ka, lai vai kāds būtu rezultāts, cīnīties šī komanda nepārtrauks, tāpēc velsiešiem, pat, ja viņi būs pārliecinošā vadībā, nesanāks spēli noslēgt "pastaigājoties".

Ja par Velsas izlasi saka, ka viņu trumpis ir aizsardzība, bet pati spēle ar radošumu neizceļas, tad līdzīgus vārdus nereti velta arī gruzīniem – viņu stiprā puse ir uzbrucēji un grupcīņa, taču pussargi un aizsargi vēl nav spējuši tikt līdzi priekšējai līnijai spēles kvalitāšu ziņā, kas padara komandu gan, iespējams, mazāk skatāmu, gan arī mazāk konkurētspējīgu.

Jāsaka, ka pirms paša finālturnīra Miltona Heiga vadītajai komandai nācās saskarties ar uzbrucēju savainojumiem, kas vienā brīdī bija tik traki, ka Gruzijas regbija savienība bija spiesta uzrunāt no izlases jau aizgājušo "Gorgodzillu", vienu no visu laiku labākajiem un atpazīstamākajiem Gruzijas regbistiem Mamuku Gorgodzi, lai viņš nāk palīgā. Lai arī izlaidis lielāko daļu sagatavošanās cikla, Gorgodze, kurš sezonai gatavojās Francijas čempionātā spēlējošās Tulonas rindās, piekrita palīdzēt, kas ir ne tikai labs papildinājums uzbrukumā, bet liels psiholoģiskais "būsteris" komandai.

Protams, Gruzijas izlases līdzjutēji savu komandu redz kā "nepatiesi aizmirstu", jo viena no Eiropas čempionāta labākajām komandām, vairākkārtēja šī turnīra uzvarētāja, tā arī nav saņēmusi vismaz uzaicinājumu uz sarunām par iespējamo pievienošanos Sešu nāciju čempionātam, kas ir faktiskais Eiropas spēcīgāko izlašu turnīrs.

Tieši tāpēc spēle pret Velsu, tāpat kā nesen aizvadītie pārbaudes mači pret Skotiju un Itāliju, būs svarīga ne tikai Pasaules kausa kontekstā, bet visa Gruzijas regbija virzības un atzīšanas jautājumā. Pašiem velsiešiem uz šo spēli var būt tikai viens uzdevums – uzvara un, ja vien tas būs iespējams, pieci punkti.

Spēles sākums - 13:15 pēc Latvijas laika un to, tāpat kā visus iepriekšējos PK finālturnīra mačus, translēs LTV7.

D grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Austrālija110039:215
2.Velsa00000:00
3.Gruzija00000:00
4.Urugvaja00000:00
5.Fidži100121:390

Vai Gruzijai mačā pret Velsu izdosies gūt kopvērtējuma punktus?

  • 22

  • 12


     [+] [-]

, 2019-09-22 19:57, pirms 5 gadiem
Gruzīniem 12. retings...
Gan jau zaudēs, bet ar cik...
Un vai ar zaudēs....

     [+] [-]

, 2019-09-22 20:31, pirms 5 gadiem
Spēles sākums - 13:15 pēc Latvijas laika un to, tāpat kā visus iepriekšējos PK finālturnīra mačus, translēs LTV7 kanāls.

Te nu autors kļūdās. Šodien LTV7 nerādīja Itālijas-Namībijas dueli (rādīs tikai atkārtojumu pašā vakarā).

     [+] [-]

, 2019-09-22 20:33, pirms 5 gadiem
Bet, ja "visus iepriekšējos" ir domāti tikai tie mači, kas tika rādīti, tad jā - visus mačus rāda LTV7, nevis kāds cits kanāls...