Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Japānas U20 regbija izlase izcīna tiesības spēlēt elites grupā

Juris Miņins
Juris Miņins

Japānas U20 regbija izlase izcīna tiesības spēlēt elites grupā
Foto: world.rugby

Pārspējot savus vienaudžus no Portugāles (35:34), Japānas U20 regbija izlase vakardien izcīnīja uzvaru "World Rugby" kausa izcīņā, kas dod iespēju nākamgad spēlēt elites divīzijā.

Iepriekš jau ziņojām par to, ka regbija U20 pasaules čempionātā, kurā startē planētas 12 spēcīgākās regbija izlases, jau otro gadu pēc kārtas triumfēja Francijas valstsvienība. Savukārt komandām, kas nav iekļuvušas elites grupā, taču tās ir gana spēcīgas, "World Rugby" rīko citu turnīru, Kausa izcīņu, kurā startē vēl astoņas vienības.

Šogad turnīrs norisinājās Brazīlijā un tajā bez mājniekiem piedalījās Japāna, kura pirms gada "izkrita" no pasaules čempionāta dalībnieču grupas, kā arī "World Rugby" reģionu kvalifikācijas turnīru uzvarētājas – Honkonga, Kenija, Urugvaja, Kanāda, Portugāle un Tonga.

Kausa izcīņa norisinājās pēc regbijā ierastās sistēmas – grupu turnīra un izslēgšanas spēlēm. Grupu turnīrā visas komandas tika sadalītas divās grupās, kur izspēlēja apļa turnīru, bet izslēgšanas maču pāri tika izveidoti pēc ieņemtajām vietām, attiecīgi, labākajām komandām spēlējot savā starpā, bet pārējās vienības cīnījās par, attiecīgi, trešo, piekto un septīto vietu.

Beigu beigās noskaidrojās, ka 2019. gada Kausa izcīņas fināls dalībnieku sastāva ziņā būs tāds pats kā pirms diviem gadiem, proti, Japāna tiksies ar Portugāli.

Spēle izvērtās arī gana interesanta, jo abas komandas laimi meklēja uzbrukumā, nevis cerēja uz pretinieku kļūdām. Tiesa, labāks mača sākums padevās japāņiem, kuri īsā laikā izvirzījās vadībā ar 14:0. Portugālei gan bija ko atbildēt un viņi ne tikai atspēlējās, bet puslaiku noslēdza esot vadībā ar 21:14, bet otrā cēliena ievadā panāca 24:14.

Šāds notikumu pavērsiens, protams, lika rīkoties jau japāņiem un arī viņu pakaļdzīšanās izrādījās veiksmīga, bet pāris minūtes pirms mača beigām Japānas izlase, pēc aizsarga Riosuke Kavasi piezemējuma un tam sekojoša veiksmīga realizācijas sitiena, izrāva laimīgu uzvaru.

Spēlē par trešo vietu arī bija vērojama spraiga cīņa, kuras rezultātā Tonga spēja pieveikt Urugvaju ar 29:27. Tiesa, šajā mačā drāmas bija daudz vairāk, jo urugvajiešiem bija iespēja izlīdzināt rezultātu, kad jau mača kompensācijas laikā viņi guva piezemējumu, bet precīzs realizācijas sitiens būtu panācis neizšķirtu, taču šajā reizē Matiass D'Avanzo sita garām vārtiem.

Mačā par piekto vietu Kanāda ar 52:13 pārspēja Keniju, bet vājāko komandu duelī, spēlē par septīto pozīciju, Brazīlija ar 32:29 tika galā ar Honkongu. Šajā spēlē bražilieši izšķirošo pārsvaru un uzvaru nodrošināja vien mača 103. minūtē, realizējot dropsitienu.

Līdz ar šo uzvaru Japāna ir ne tikai kļuvusi par 2020. gada U20 Pasaules čempionāta dalībnieci, bet arī par Kausa izcīņas titulētāko komandu, tiekot pie čempionu lauriem jau trešo reizi. Tāpat viņu kontā ir trīs sudraba medaļas. Savukārt Portugālei šī ir jau trešā Kausa izcīņas medaļa pēdējo triju sezonu laikā.

Atgādināsim, ka U20 pasaules čempionātā šogad pēdējā vietā ierindojās Skotijas valstsvienība, kurai, pēc "World Rugby" apstiprinātā nolikuma, 2020. gadā būs jāspēlē Kausa izcīņā. Pasaules čempionāts nākamgad norisināsies Itālijā.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/