Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Eleja Transact Pro" revanšējas un kļūst par Latvijas čempioniem regbijā-7 U16 grupā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Eleja Transact Pro" revanšējas un kļūst par Latvijas čempioniem regbijā-7 U16 grupā
Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas čempionātā regbijā-7 U16 vecuma grupā aizvadītajā nedēļas nogalē Baldonē triumfēja "Eleja Transact Pro" komanda, otrā sabraukuma ietvaros pārspējot arī "Baldone"/ "Miesnieki" spēlētājus, kuriem nedēļu iepriekš zaudēja.

Šī gada Latvijas čempionātā startēja četras komandas. Pirmajā posmā abu turnīra favorītu cīņā izvērtās ļoti aizraujoša un ar rezultātu 27:24 Baldones komanda apspēlēja elejniekus. Septiņas dienas vēlāk notika otrais etaps. Arī šoreiz līdz savstarpējai spēlei favorītēm pārspējot gan pretiniekus no "Livonia", gan "RFS Eži" komandām.

Fināla vērtē esošajā favorītu duelī "Eleja Transact Pro" ātri ieguva 12:0 pārsvaru, turpinājumā noturot vadību un triumfējot ar 17:14. Turnīra nolikums noteica, ka summā augstāku vietu ieņēma komanda, kas bija veiksmīgāka otrajā posmā.

"Negaidījām, ka tik labi nospēlēsim. Kaut zēni teica, ka zināja, ka uzvarēs, es paudu, ka būs labi, ja noturēsimies šajā pozīcijā, jo arī otrā vieta ir laba. Turklāt bijām palikuši nepilnā sastāvā, jo viens mūsu spēlētājs pirmajā posmā ielauza ribu. Mēs uz neko īsti vairs necerējām," saka "Eleja Transact Pro" komandas trenere Sandra Avota, paužot, ka pretinieki bija pretējā situācijā un pat tikuši pie sastāva papildinājuma. "Tomēr puiši noskaņojās uz pēdējo maču. Vienkārši norunājām, ka cīnīsimies no pirmās līdz pēdējai sekundei un tad jau redzēsim, kāds rezultāts."

"Laukumā izšķirošās spēles sākumā bijām pavisam labi. Viņi laikam bija pārliecināti, ka esam vājāki, tas viņiem nedaudz patraucēja, bet mēs noskaņojāmies cīņai. Mačā jau pašā sākumā uzreiz panācām 12:0 un bija līdzīgs scenārijs kā pirmajā posmā - toreiz mēs dzināmies pakaļ, šoreiz viņi," stāsta trenere. "Mēs spēlējām vairāk septītnieka regbiju, kamēr viņi ir lielāki augumā un masīvāki, nedrīkstējām ļaut viņiem ieskrieties. Cīņasspars mums bija lielāks, uzvarēja tas, kurš vairāk gribēja."

Abos posmos trešo vietu ieņēma "Livonia" komanda, bet ceturtie palika "RFS Eži ". Šo komandu savstarpējā otrā posma spēlē "Livonia" bija pārāka ar 19:12.

"Kādreiz šajā vecumā bija daudz komandu, tomēr šobrīd tikai četras. Domāju, iemesls ir tas, ka divas no komandām ir stipri spēcīgākas par pārējām. Mūsu puiši trenējas kopā ar U18 komandu un domāju, ka līmenis jau viņiem ir līdzīgs. Tomēr, neskatoties uz mazo komandu skaitu, tiem, kuri spēlē, ir labs līmenis. Piemēram, Artis Bramanis no Baldones komandas gan spēles meistarībā, gan augumā ir pārāks par citiem," saka trenere.

Pēc pirmā posma "Baldone"/ "Miesnieki" komandas galvenais treneris Elmārs Šefanovskis pauda, ka U16 grupā ir pārāk maz spēļu un tādas būtu jārīko, ja ne katru nedēļas nogali, tad vēlams katru otro. "Nav neviena sestdiena, svētdiena, kad nenotiek regbija mači. Pat īsti nav laiks, kur šīs spēles ielikt," kolēģa izteikumus komentē Avota. "Protams, ideāli būtu, ja spēles tiktu aizvadītas katru nedēļu, tomēr tas nav reāli. Piemēram, es Elejā esmu viena skolotāja/trenere, man ir jārūpējas par U10, U12, U14, U16 un U19 vecuma grupām, ko es nevarētu paveikt, ja būtu vairāk spēļu. Ja spēles risinātos katru nedēļu, arī pašiem puišiem tas jau būtu par daudz, bet četri turnīri vasarā ir ļoti labi. Mēs, piemēram, piedalījāmies arī pludmales regbija Latvijas čempionātā, bet Baldone tur nebija - izmantojam visu, kur varam aizbraukt."

Latvijas U16 čempionāts regbijā-7, 2. posms (20. jūlijs, Baldone)

Rezultāti: "Baldone"/"Miesnieki" - "RFS Eži” 41:5, "Eleja Transact Pro" - Livonia" 31:5, "Livonia" - "Baldone"/"Miesnieki" 0:22, "RFS Eži" - "Eleja Transact Pro" 7:26, "Livonia" - RFS Eži" 19:12, "Baldone"/"Miesnieki" - "Eleja Transact Pro" 14:17.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija