Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Crusaders" sāk ar uzvaru, "Blues" pārspēj "Chiefs"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Crusaders" sāk ar uzvaru, "Blues" pārspēj "Chiefs"
Oklendas "Blues" apsveic Hariju Plumeru pēc piezemējuma veikšanas
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlētas kārtējās "Super Rugby Aotearoa" čempionāta spēles un vienā no tām pie savas pirmās uzvaras tika iepriekšējā gada čempioni Kraistčērčas "Crusaders", kas ar 39:25 pārspēja Velingtonas "Hurricanes".

"Super Rugby Aotearoa", jeb Jaunzēlandes "Super Rugby" franšīžu turnīrs, kas tika izveidots, lai koronvīrusa pandēmjas ierobežojumu laikā komandas varētu aizvadīt mačus, aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlēta otrā maču kārta un, tā kā pirmajā kārtā iepriekšējā gada lielā "Super Rugby" turnīra čempioni Kraistčērčas "Crusaders" nepiedalījās, titula turētājiem tā bija debijas cīņa, bet pretiniekos viņiem bija Velingtonas "Hurricanes" vienība.

Iespējams, tāpēc, ka kraistčērčiešiem bija vairāk laika, lai sagatavotos šim mačam, taču jau pirmajā minūtē viņi iezīmēja savas pretenzijas uz uzvaru, kad piezemējumu izpildīja Sīvu Rīzs. Velngtonieši gan cīnījās, taču mača ievadā neko vairāk kā soda vai dropsitienus izpildīt nespēja, tāpēc pārtraukumā devās ar četru punktu deficītu – 15:19.

Otrais puslaiks jau bija interesantāks, jo tā vidū rezultāts uz tablo bija neizšķirts -25:25, taču pēdējo cīņas nogriezni "Crusaders" aizvadīja labāk un par spēles varoni kļuva Ričijs Mounga, kurš gan bija precīzs vairākos sitienos pa vārtiem, gan arī pats piezemēja bumbu ieskaites zonā.

Savukārt dienu iepriekš maču aizvadīja Oklendas "Blues" un Hamiltonas "Chiefs". Jāsaka, ka iepriekšējo gadu ierastie neveiksminieki "Blues" Jaunzēlandes komandu turnīrā ir pamatīgi izmainījušies un ir viena no spēcīgākajām komandām. Šoreiz viņi guva divus piezemējumus un nevienā brīdī neatradās iedzinēju pozīcijā, cīņu noslēdzot ar uzvaru 24:12.

"Super Rugby Aotearoa", 2. kārta

MājniekiViesiRezultāts
ChiefsBlues12:24
HurricanesCrusaders25:39
#KomandaSUNZP
1.Blues22008
2.Crusaders11005
3.Highlanders11004
4.Chiefs20021
5.Hurricanes20020

Izmantotie resursi:
https://super.rugby/superrugby/