Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Kapteinis Amerika” paziņo par aiziešanu no izlases

Juris Miņins
Juris Miņins

“Kapteinis Amerika” paziņo par aiziešanu no izlases
Tods Klevers
Foto: AFP/Scanpix

ASV regbija izlases kapteinis Tods Klevers, kurš ir viens no visu laiku labākajiem ASV regbistiem, ir paziņojis, ka beidz savu karjeru starptautiskajā līmenī.

34 gadus vecais Tods Klevers ASV izlasē ir aizvadījis 15 gadus, kuru laikā piedalījies 74 spēlēs un guvis 80 punktus, taču nu trešās līnijas uzbrucējs ir nolēmis koncentrēties klubu regbijam un izlasē dot vietu jaunākiem speļētājiem: “Izlasē esmu pavadījis 15 neaizmirstamus gadus, tāpēc šobrīd mani pārņem divējādas sajūtas, jo esmu gan priecīgs par karjeru, gan bēdīgs, ka tā ir jānoslēdz. Šajā laikā esmu strādājis ar četriem galvenajiem treneriem, vairāk kā 50 reizes esmu bijis komandas kapteinis. Savā ceļā esmu saticis dažādus pretiniekus, taču esmu rpeicīgs, ka man bija iespēja noslēgt karjeru savās mājās, savu skatītāju priekšā.”

Atgādināsim, ka pēdējās spēles ASV aizvadīja pret Īriju (19:55) un Gruziju (17:21).

Tods Klevers, bez tā ka ilgus gadus ir bijis komandas kapteinis, ir arī spēlēm bagātākais ASV regbists. Tāpat viņš savu vārdu vēsturē ir ierakstījis kā pirmais ASV regbija pārstāvis, kurš ir spēlējis Super Rugby čempionātā, laika posmā no 2009. līdz 2010. gadam pārstāvot Johanesburgas “Lions” un 21 mačā izceļoties ar 15 punktiem.

Savukārt kopumā līdzšinējā klubu regbija karjerā, Klevers ir pārstāvējis dažādas komandas kā Japānā, tā DĀR, Jaunzēlandē un Anglijā. Līdz šim pēdējā vienība, kurā viņš ir spēlējis ir Ostinas “Huns”, kas spēlē ASV čempionātā un 2018. gadā pievienosies jaunizveidotajai Augstākajai regbija līgai.

Tods Klevers stāsta par savu karjeru

Izmantotie resursi:
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...