Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"TFS Bulduri" vēlreiz uzvar "Jūrmalas/LLU" regbistus

"TFS Bulduri" vēlreiz uzvar "Jūrmalas/LLU" regbistus
Foto: www.pixshark.com

''TFS Bulduri'' trešdien, 22. aprīlī otro reizi nepilnās divās nedēļās uzvarēja ''Jūrmalu/LLU" Latvijas čempionāta spēlēs – 46:10, taču neraugoties uz paprāvo rezultāta starpību - 36 punktiem, abu komandu treneri uzsvēra labumu nākotnei un pieredzei, kas tika iegūts mačā piedaloties jaunajiem spēlētājiem.

Abām komandām radās iespēja vienoties par otrā apļa spēles aizvadīšanu jau pavasarī. Arī tā risinājās Juglā, bet tagad laukuma saimnieki bija ''Jūrmala/LLU". Čempionāta jaunpienācēji pirmajā spēlē bija zaudējuši ar 0:55, pretinieku komandā piedaloties arī izlases spēlētājiem, taču šoreiz ''TFS Bulduri'' sastāvā bija vairāk jauno regbistu. Kā atklāja uzvarētāju galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs - divi puiši pirmo reizi piedalījās oficiālā regbija spēlē, bet vēl trīs bija no Latvijas U18 izlases, kura marta beigās un aprīļa sākumā Francijā startēja Eiropas čempionātā. Viņiem pieaugušo spēlēs arī vēl nav lielas pieredzes.

Uzvarētājiem piezemējumu izdarīja un trīs realizācijas iesita Mihails Tumins. Pa diviem piezemējumiem izdarīja Maksims Strojevs un vairāk nekā 20 spēles valstsvienībā aizvadījušais Sergejs Avdejevs, bet zaudētājiem visus punktus guva Dāvis Jaunalksnis ar piezemējunmu, realizāciju un soda sitienu.

Lai gan ''Bulduri'' jau otrajā minūtē veica pirmo no saviem astoņiem piezemējumiem, ''Jūrmala/LLU" sešas minūtes vēlāk pat pabija vadībā - jau spēles sākumā ar 7:5. Arī pirmajā puslaikā ''Jūrmala'', kas Latvijas čempionātā startē pirmo sezonu, turējās braši, un pēc pirmajām 40 minūtēm ''Bulduriem'' bija tikai piecu punktu pārsvars (15:10). Otrā puslaika sākumā par sitienu ar roku tika noraidīts Dmitrijs Bondarenko, ''Bulduri'' palika mazākumā, taču kāpināja savu pārsvaru.

''Bija mēŗķis dod spēlēt mūsu jauniešiem. Kļūdu bija daudz - jaunie vēl nav nobrieduši, taču problēmas ir arī ar pieredzējušajiem,'' sacīja ''Bulduru'' galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs. ''Problēma ir arī mūsu īsais rezervistu soliņš, taču jaunajiem spēlētājiem spēle bija ļoti noderīga pieredzes gūšanai. Ja katru gadu mēs atrastu vienu vai divus jaunus spēlētājus, kuri spētu papildināt pamatsastāvu, tas būtu ļoti labi.''

''Mēs pat nebijām savā optimālajā sastāvā, jo četri spēlētāji ceturtdien izbrauc uz Eiropas U19 regbija 7 čempionātu Francijā, kādēļ viņi, saprotams, nepiedalījās, taču pārējie cīnījās,'' sacīja ''Jūrmalas'' galvenais treneris Arvis Pilenieks. ''Mēs pat sākumā bijām vadībā. Pretinieki, iespējams, domāja, ka būs viegli, taču mums spēles sākums noteikti izdevās. Šī bija mūsu labākā spēle sezonā. Nebija rupju kļūdu, taču kļūdiņas radās.''

''TFS Bulduri'' šī bija otrā spēle un otrā uzvara ar maksimāli iespējamajiem punktiem, kuri sakrāti jau 10. Tikpat punktu pēc divām spēlēm ir ''Miesnieki/Ķekava'' komandai. ”Garkalne/Livonia” ir pieci punkti vieņā spēlē, RK ”Fēnikss” divi punkti vienā spēlē, bet LMT/”Eži” punktu nav pēc vienas un ''Jūrmala/LLU" - pēc trim spēlēm.
Nākamā spēle Latvijas čempionātā paredzēta 6. maijā Juglā, kurā ''Jūrmala/LLU" uzņems ''Miesniekus/Ķekavu''. Bet pirms tam Latvijas valstsvienība 25. aprīlī Viļņā spēlēs ar Lietuvu Eiropas Nāciju kausa 2B divīzijas turnīra spēlē un 2. maijā ''Daugavas'' stadionā Rīgā plkst. 15 uzņems Andoru.

Braucienam uz Viļņu 25. aprīlī vēl līdz piektdienai var pieteikties līdzjutēji (sīkāka informācija par braucienu ziņu sadaļā LRF mājaslapā rugbylatvia.com).

Latvijas čempionātā sešas komandas spēlē divos apļos. Pirmajās divās vietās esošās komandas 10. oktobrī finālspēlē sacentīsies par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – par bronzas medaļām.

Latvijas čempionāta 5. spēle

Trešdiena, 22. aprīlis, Rīgas 34. avs. stadions Juglā, plkst. 19
Jūrmala/LLU - TFS Bulduri 10:46 (10:15)
Jūrmala/LLU. Piezemējums, realizācija, sods: Dāvis Jaunalksnis
TFS Bulduri. Piezemējumi: Jānis Broks, Jānis Riekstiņš, Mihails Tumins, Maksims Strojevs (2), Sergejs Avdejevs (2), Andrejs Spredževs. Realizācija: Mihails Tumins (3)
Sarkanā kartīte: Dmitrijs Bondarenko (TFS Bulduri)
Tiesnesis: Kārlis Sarkans

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs