Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Japānas "Sunwolves" 2021. gadā tiks izslēgti no Super Rugby

Juris Miņins
Juris Miņins

Japānas "Sunwolves" 2021. gadā tiks izslēgti no Super Rugby
Foto: Zumapress.com

Tokijā bāzētā "Sunwolves" regbija komanda, kas ir vienīgā Japānas pārstāve spēcīgajā Super Rugby čempionātā, pēc 2020. gada sezonas tiks izslēgta no čempionāta.

Vakardien ir apstiprinājies tas, par ko runāja jau iepriekš, proti, Super Rugby turnīra organizatori, SANZAAR, ir paziņojuši, ka 2021. gada sezonā čempionātā nepiedalīsies Tokijā bāzētā "Sunwolves" komanda, jo ir nolemts mainīt čempionāta struktūru, kas iekļauj arī pāreju no 15 uz 14 komandām un spēļu aizvadīšanu pēc kārtu sistēmas, t.i., kad katrā nedēļas nogalē spēlē visas komandas.

Paziņojumā ir teikts, ka šīs izmaiņas nav sasteigtas un SANZAAR pēdējo pusotru gadu esot pētījuši iespējamos čempionāta attīstības variantus, nonākot pie šāda secinājuma. Tāpat ir norādīts, ka šis lēmums nav pieņemts vienpusējā kārtībā, jo šī mēneša sākumā Japānas regbija savienība informēja Super Rugby turnīra organizatorus, ka pēc 2020. gada viņi vairs nespēs finansēt šo komandu, piebilstot, ka izvēlas citu savas valsts regbija attīstības ceļu.

"Sunwolves" komanda pievienojās Super Rugby čempionātam 2016. gadā, kas bija svarīgs solis gan Japānas regbija savienībai, kura tādējādi plānoja sagatavot savus regbistus 2019. gada Pasaules kausam, kas norisināsies tieši viņu valstī, gan arī pašam čempionātam, kurš tobrīd vēlējās paplašināšanos, piesaistot trīs jaunas komandas. Tiesa, drīz vien SANZAAR saprata, ka šī sistēma nestrādā, tāpēc atgriezās pie 15 komandu sistēmas, izslēdzot divus DĀR un vienu Austrālijas komandu.

Tikmēr Japānas komanda iepriekšējās trīs sezonās ir spēlējusi diezgan vāji, jo pirmajā gadā tika pie viena panākuma, otrajā – pie diviem, bet trešajā jau pie trim uzvarām, taču augstāk par pirmspēdējo vietu viņi tā arī nekad nav finišējuši. Šīs sezonas piecos mačos "Sunwolves" ir izcīnījusi vienu panākumu.

Par komandas nākotni gan pašlaik nav nekādu ziņu, taču, iespējams, viņi varētu būt iniciatori jauna turnīra izveidei, kurā piedalītos vienības no Klusā okeāna, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un arī Āzijas. Par šāda turnīra nepieciešamību tika runāts jau sen, kā arī ir bijuši vairāki mēģinājumi ko līdzīgu realizēt.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/