Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

LSPA/"Livonia" trešo gadu pēc kārtas triumfē Latvijas čempionātā dāmām

Ints Megnis
Ints Megnis

LSPA/"Livonia" trešo gadu pēc kārtas triumfē Latvijas čempionātā dāmām
LSPA/"Livonia" kapteine Līga Svetlova ar Latvijas čempionu dēli. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Par Latvijas čempionvienību regbijā-7 dāmām sestdien Rīgā trešo gadu pēc kārtas kļuva LSPA/"Livonia", kas zelta mačā ar rezultātu 33:7 (21:0) sagrāva "Selēna"/ "Miesnieki" spēlētājas.

Uz noslēdzošo, ceturto, sabraukumu ieradās četras komandas un pirmajos divos savos mačos abas favorītes izcīnīja drošas uzvaras.

Vispirms tika noskaidrotas bronzas medaļnieces, "Imantai" spēkojoties ar Lietuvas komandu "Tauras VRA". Šeit lietuvietes ilgstoši atradās vadībā, tomēr noslēgumā "Imantas" meitenes uzvarēja ar 17:12. Vispirms Elīna Švāgere panāca 12:12, kas arī jau bija pietiekoši "Imantai", bet beigās punktu duelim ar piezmējumu pielika Kitija Ase.

Pirmajos divos sabraukumos cīņā par trešo vietu lietuvietes apspēlēja "Imantas" komandu, bet trešajā posmā "Imanta" pretinieces apspēlēja "sausā" un sestdien panāca izšķirošo rezultātu, lai summā tiktu pie kausa par trešo vietu.

Savukārt turnīrs noslēdzās ar dueli starp LSPA/ "Livonia" un "Selēna"/ "Miesnieki" spēlētājām, jau pirms mača esot zināmam, ka uzvarētājas kļūs par čempionēm. Maču LSPA/ "Livonia" aizvadīja ļoti pārliecinoši, veicot kopā piecus piezemējumus - trīs no tiem ienesa Daniela Šakociņa, bet divus Līga Svetlova. Savukārt zaudētājām dueļa beigās goda piezemējumu veica Sandra Lihovida. Duelis noslēdzās ar rezultātu 33:7 (19:0).

Pirmajos divos posmos pavasarī uzvaru izcīnīja "Selēna"/ "Miesnieki" komanda, kam sekoja LSPA/ "Livonia" triumfs trešajā posmā pirms divām nedēļām. Jau tad bija zināms, ka uzvaru summā gūs komanda, kas būs augstāk noslēdzošajā posmā.

Latvijas čempionāts sievietēm notika desmito reizi vēsturē. Pirmajos divos gados uzvarēja "Imanta", kam sekoja divi "Selēnas" triumfi. Viņu dominanci pārtrauca LSPA ar titulu 2014. gadā, bet pēc tam vēl divas reizes čempionu godā bija "Selēna". Savukārt LSPA/"Livonia" tagad kļuvusi par pirmo komandu turnīra vēsturē, kas Latvijas čempionātā triumfējusi trīs reizes pēc kārtas.

Latvijas čempionāts regbijā-7 sievietēm, 4. posms (21. septembris, Rīgas Tehniskā koledža)

Rezultāti: Selēna/Miesnieki - Imanta 33:0, Livonia/LSPA - Tauras VRA 50:0, Tauras VRA - Selēna/Miesnieki 0:38, Imanta - LSPA/Livonia 7:40, Imanta - Tauras VRA 17:12, LSPA/Livonia - Selēna/Miesnieki 33:7.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija