Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR treneris Erasmuss: "Mēs vienalga varam uzvarēt Pasaules kausā"

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR treneris Erasmuss: "Mēs vienalga varam uzvarēt Pasaules kausā"
DĀR izlases spēlētāji pēc mača ar Jaunzēlandi
Foto: AFP/Scanpix

Pēc šīsdienas 2019. gada Pasaules kausa mačiem komandu galvenie treneri, Stīvs Hansens, Rasijs Erasmuss, Mario Ledesmā un citi deva savus komentārus par aizvadītajām cīņām.

Jaunzēlande - DĀR

DĀR izlases galvenais treneris Rasijs Erasmuss pēc spēles bija diezgan objektīvs un uzteica pretinieku labo spēli: "Ja tu tiec vienā grupā ar Jaunzēlandi, tad ir ļoti lielas iespējas, ka grupu turnīru neizdosies noslēgt bez zaudējumiem. Domāju, ka viņi bija pelnījuši uzvaru šajā spēlē, jo viņi apliecināja savu favorītu statusu. Mēs? Mēs Pasaules rangā neesam pirmā trijnieka komanda, tāpēc mēs neesam nekāds rādītājs."

Tajā pašā laikā Rasijs Erasmuss norādīja, ka viņš cer uz snieguma uzlabošanos nākamajos mačos: "Mēs noteikti atgūsimies un varam cīnīties arī par uzvaru Pasaules kausā."

"Visi zināja, ka šis būs spraigs mačs un tā arī bija," sacīja Stīvs Hansens, "abas komandas rādīja labu spēli, tas bija smags divu lielisku komandu mačs, taču mums paveicās, ka tikām no tā ārā kā uzvarētāji." Tāpat "All Blacks" galvenais treneris atzina, ka viņa komandai nekas pēc šīs spēles nav mainījies un viņu uzdevums tāpat ir uzvarēt katrā spēlē.

Vaicāts vai viņš pieļauj iespēju, ka ar DĀR izlasi šajā turnīrā būs jātiekas atkārtoti, Hansens sacīja: "Viņiem, tāpat kā mums, uzdevums ir viens - uzvarēt katrā spēlē, tāpēc, jā, visādi var gadīties. Statistika un rekordi ir laba lieta, taču tie ik pa laikam arī tiek pārspēti." Pēdējais teikums ir vērsts uz to, ka līdz šim vēl ne reizi komandai, kas ir zaudējusi kādu grupu turnīra maču, nav izdevies triumfēt Pasaules kausā.

Jāsaka, ka tāpat Jaunzēlandes izlases treneris izteica sašutumu par DĀR vadītāja Rasija Erasmusa komentāriem pirms spēles, kad viņš izteicās, ka tiesneši nereti strīdīgās epizodēs priekšroku dod Jaunzēlandes komandai. "Ir acīmredzami, ka viņš gribēja ietekmēt tiesnešus," sacīja Hansens, "saprotams, ka spēles laikā mēs varam būt neapmierināti ar to kā viss notiek, taču tās ir emocijas, kuras jāatstāj pie sevis. Tiesneši nav jāmāca strādāt."

Francija - Argentīna

Argentīnas izlases galvenais treneris Mario Ledesmā bija diezgan godīgs par savas komandas sniegumu: "Pirmajā puslaikā iniciatīva piederēja francūžiem un mēs nespējām viņiem turēt līdzi aizsardzībā, otrajā puslaikā viss mainījās. Ja tiesneši būtu pieņēmuši citus lēmumus, mēs varētu lauzt spēli, taču tāpat neuzskatu, ka jau pēc pirmā mača mēs būtu zaudējuši cerības kvalificēties izslēgšanas mačiem."

Žaks Brunels, Francijas komandas galvenais treneris, gan bija lakoniskāks: "Esmu apmierināts ar rezultātu, nevis spēli. Mēs, protams, to novedām līdz uzvarai, taču otrais puslaiks parādīja mūsu vājās vietas."

Austrālija – Fidži

Gluži tāpat kā Brunels, arī Austrālijas izlases galvenais treneris Maikls Čeika izteica apmierinātību ar to, ka komanda izcīnīja uzvaru, taču pats sniegums gan viņu neesot apmierinājis: "Mēs nemeklējam kaut kādu ideālo sniegumu, šajā spēlē tas nav iespējams. Mēs tikām pārbaudīti, jo spēles sākumā viņi bija labāki, izgāja uz maču ar lielu agresiju, mēs tam nebijām gatavi."

Visbeidzot, Fidži izlases galvenais treneris Džons Makī spēli komentēja šādi: "Protams, ka šajā spēlē bija daudz labu momentu, taču kļūdas un nopelnītā dzeltenā kartīte sabojāja iespaidu par spēli. Mēs aizvadījām labu pirmo puslaiku un arī otrajā labi sākām, taču beigās Austrālija savu panāca. Viņi norāvās no mūsu āķa."

Izmantotie resursi:
https://www.eurosport.co.uk/
https://uk.reuters.com/
https://www.independent.ie/