Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

''Transact Pro'' izcīna bronzu Baltijas čempionātā regbijā 7

''Transact Pro'' izcīna bronzu Baltijas čempionātā regbijā 7
Publicitātes foto

20. augustā Kauņā norisinājās Baltijas čempionāts. Vienīgā Latvijas pārstāve – komanda "Transact Pro" – sīvā cīņā izcīnīja trešo vietu. Par labāko spēlētāju Latvijas komandas rindās tika atzīts Toms Asejevs.

"Transact Pro" uz Baltijas čempionātu veda atjauninātu sastāvu. Sastāvā nebija komandas kapteiņa Emīla Baloža, kurš devies atrādīties uz Angliju, kā arī vairāku veterānu, kuri vēl varēja pastiprināt sastāvu, bet dažādu iemesli uz turnīru neaizbrauca. Komandā bija divi U18 vecuma spēlētāji Mairis Grīva un Andrejs Mantinieks, kā arī divi U20 jaunieši – Einārs Maskalāns un Artūrs Alainis. Tikai Mantinieks pavasarī bija komandas sastāvā "Amsterdam Sevens" turnīrā.

Pirmajā spēlē "Transact Pro" bez sevišķām grūtībām apspēlēja Lietuvas U18 izlasi – 38:5. Otrajā mačā izdevās sīvi paspēkoties ar Lietuvas čempionu Šauļu "Baltrex". Nonākuši iedzinējos ar 0:17, latvieši spēja lauzt spēles gaitu, taču līdz uzvarai aizsniegties tomēr nespēja – 14:17. Nākamais mačs izvērtās necerēti veiksmīgs. Lielā mērā pateicoties Toma Asejeva četriem piezemējumiem, ar 36:0 izdevās sakaut Kauņas "Žalgiri" – bijušo "Ažuolas" klubu, kas nu nonācis varenā sporta kluba paspārnē. Pēdējā spēlē pret Šauļu "Vairas" otrajai vietai būtu pieticis ar neizšķirtu. Spēles sākumā pārāki bija lietuvieši, bet uz beigām latviešiem gandrīz izdevās panākt vajadzīgo rezultātu. Apšaubāmus lēmumus pieņēma arī tiesnesis: vienā gadījumā atrada interesantu pārkāpumu Gunāram Andersonam, apturot rezultatīvu uzbrukumu, otrā apturēja Elmāra Šefanovska skrējienu uz piezemējumu, lai piešķirtu soda izspēli, ko pēc tam neizdevās izmantot. Tā par viena realizēta piezemējuma tiesu labāki tomēr lietuvieši – 10:17. Pirms šis spēles "Vairas", bija nospēlējuši neizšķirti ar "Žalgiri" 14:14 un "Baltrex tikai pieliktajā laikā uzvarējuši "Vairas" ar 15:12. Uzvara pār Latvijas komandu "Vairas" atnesa sudrabu. Par Baltijas čempioniem kļuva "Baltrex".

"Transact Pro" galvenais treneris Uldis Bautris: "Šoreiz prieks par komandas labo spēli. Tieši par spēli, jo izdevās daudzas kolektīvas darbības, bumba labi ceļoja starp spēlētājiem un spēlētāji meklēja turpinājumu katrai situācijai, nevis primitīvi meklēja kontaktus. Komanda pašaizliedzīgi spēlēja aizsardzībā. Protams, ir zināmas mieles par diviem zaudējumiem ar mazu rezultāta starpību, taču ir gandarījums par to, ka labi nocīnījāmies pret trīs komandām, kuras veidotas no daudziem Lietuvas izlases spēlētājiem, kuri divas sezonas nospēlējuši Eiropas čempionāta "Grand Prix" divīzijā. Ja atskaita pēdējo spēli, tiesāšana bija ļoti labā līmenī. Ļoti produktīvs mūsu rindās bija Toms Asejevs, īpaši jāuzteic arī Jānis Zālmans, kurš komandā atgriezies pēc smaga savainojuma izārstēšanas un aizvadīja ļoti labu turnīru, un sevišķi labs bija aizsardzībā."

"Transact Pro" sastāvs Baltijas čempionātā: Toms Asejevs, Krists Kruskops, Ivars Eglis, Elmārs Šefanovskis, Artūrs Alainis, Einārs Maskalāns, Gunārs Andersons, Juris Iesalnieks, Jānis Zālmanis, Andrejs Mantinieks, Kārlis Garokalns, Mairis Grīva. Treneris: Uldis Bautris.

Jau septembra sākumā "Transact Pro" klasiskā regbija komanda sāks "Top līga" čempionātu, kurā cīnīsies ar Lietuvas vadošajām komandām. Pērn arī šajā turnīrā tika izcīnīta trešā vieta.

Informāciju sagatavoja:
"Transact Pro"


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.