Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Halfpenijs karjeru turpinās Premjerlīgā

Juris Miņins
Juris Miņins

Halfpenijs karjeru turpinās Premjerlīgā
Lī Halfpenijs
Foto: AFP/Scanpix

Velsiešu aizsargs Lī Halfpenijs, kuru pavisam nesen atlaida no Francijas Top 14 regbija čempionāta komandas “RC Toulonnais”, ilgi bez darba nav palicis, jo ir vienojies par sadarbību ar Anglijas Premjerlīgas komandu “Bath”.

Iepriekš jau ziņojām, ka Lī Halfpenija un Tulonas komandas vadītāja Murada Buželala starpā bija izcēlušās nesaprašanās un, lai arī pats spēlētājs vēl maijā izteicās, ka līgums ar “Maijpuķītēm” ir pagarināts, Buželals to noliedza, paziņojot, ka ar Velsas izlases aizsargu vienošanās netiks pagarināta.

Konfilktam pamatā bija tas, ka Halfpenijs bieži, bet pēc komandas īpašnieka domām – pārāk bieži, bija aizņemts izlasē, kā arī bija pārāk traumatisks. Pēdējais piliens bija Lī Halfpenija izsaukšana un “Britu un īru lauvu” izlasi tūrei pa Jaunzēlandi, kas sakrita ar Francijas čempionāta finālu. Finālā Tulona piekāpās Klermonai, bet Halfpenijs tūres pirmajā mačā nemaz nepiedalījās un, teorētiski, būtu varējis piedalīties sava kluba izšķirošajā mačā.

Beigu beigās Tulonas vienība arī neparakstīja jaunu darba līgumu ar velsieti, taču viņš, lai arī vēl aizvien atrodas Jaunzēlandē, bez darba ilgi nepalika, jo šajās dienās ir panākta vienošanās ar Anglijas Premjerlīgas komandu no Bātas pilsētas.

Kā arī…

- Tulona, tikusi vaļā no Halfpenija, savus līdzjutējus iepriecināja ar cita “skaļa” uzvārda piesaistīšanu, jo tika nolīgts bijušais DĀR izlases un Lesteras “Tigers” spēlētājs Džeipī Pītersens.

- Mičs Inmans, kurš spēlēja “Rebels” vienībā, Super Rugby čempionātā, saprotot, ka vienības nākotne ir miglā tītia, nolēma negaidīt un pārcēlās uz Francijas čempionāta augstākās divīzijas Ojonas komandu, kas pēc gada pārtraukuma atgriezās Top 14.

- Savukārt Pro12 čempionāta vienība, kas līdz šim bija zināma kā Ņūportas Gventas “Dragons”, ir nomainījusi nosaukumu un jaunajā sezonā vienība tiks dēvēta daudz īsāk - “Dragons”. Līdz ar nosaukuma maiņu ir nomainīts arī komandas logo.

Izmantotie resursi:
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...