Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Francijas sieviešu regbija izlase izcīna vietu OS, Latvijas meitenes – 4. vietā B grupā

Francijas sieviešu regbija izlase izcīna vietu OS, Latvijas meitenes – 4. vietā B grupā
Epizode no Francijas un Krievijas mača.
Foto: AFP/Scanpix

Ar Francijas sieviešu izlases uzvaru noslēdzās viņu mājās, Brivas pilsētā, notiekošais regbija-7 Eiropas "Grand Prix" noslēdzošais, otrais, posms. Pēc šīs uzvaras francūzietes arī nodrošināja savu dalību Riodeženeiro Olimpiskajās spēlēs.

Kā varēja noprast pēc seriāla pirmā posma, tad divas galvenās pretendentes uz vietu Olimpiādē, kas varētu kvalificēties no šī turnīra bija Francija un Krievija. Arī otrais posms to apstiprināja, lai arī Francijai gadījās paklupt grupu turnīrā, piekāpjoties Nīderlandei (10:20).

Izslēgšanas spēlēs kā Francija, tā Krievija pārliecinoši apspēlēja savas ceturtdaļfinālu pretinieces, taču tas nozīmēja, ka abām šīm komandām bija jātiekas pusfinālā. Francūzietes lieliski izmantoja šo iespēju un izslēdza no tālākās cīņas par zeltu savas oponentes no Krievijas (19:10).
Finālā mājnieces viegli tika galā ar Spāniju (20:0), bet mačā par 3. vietu Krievija pieveica Angliju, kura gan jau ir kvalificējusies vēsturiskajam regbija turnīram – 32:7.

Atgādināsim, ka pirmajā "Grand Prix" posmā, kurš norisinājās Krievijas pilsētā Kazaņā, arī triumfēja mājnieces. Tagad gan viņām būs jācīnās par iespēju spēlēt Olimpiādē pasaules kvalifikācijā, bet pārējās izlases, kuras piedalījās "Grand Prix" seriālā cīnīsies par vietu šajā kvalifikācijas turnīrā, izspēlējot savu, Eiropas kvalifikācijas turnīru, kur viņām kompāniju sastādīs trīs labākās A grupas komandas un B grupas uzvarētāja.

Latvijas sieviešu izlase Regbijā-7 šodien arī noslēdza savu dalību Eiropas čempionātā, taču jau pieminētajā B divīzijā. Mūsu meitenes aizvadīja diezgan labu turnīru, jo sagrāva gan Serbijas izlasi (43:0), gan Austrijas valstsvienību (29:0) un grupu turnīrā piekāpjoties vien Izraēlas dāmām (12:24) kvalificējoties cīņai par medaļām.

Izslēgšanas maču turnīrā Latvija pieveica Maltu (22:12), taču pusfinālā piekāpās Dānijas izlasei (10:5), līdz ar to sapnis par dalību Olimpisko spēļu Eiropas atlases zonā bija izsapņots, taču priekšā bija cīņa ar mājniecēm, Horvātijas izlasi, par trešo vietu. Šajā cīņā pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 10:10, bet papildlaikā veiksmīgākas izrādījās horvātietes un viņām izdevās izrāviens, pēc kura arī tika gūti izšķirošie punkti.
Līdz ar to Latvijas sieviešu izlase Regbijā-7 B grupas turnīrā ierindojās 4. vietā. No šīs grupas par Olimpisko ceļazīmi cīņu turpinās Dānijas valstsvienība.

Savukārt Latvijas vīru regbija-7 izlase piedalījās Eiropas čempionātā A grupā, kur, kā ziņojām vakar, ieguva tiesības piedalīties galvenajā Eiropas atlases turnīrā, kurš norisināsies 18. un 19. jūlijā, Portugāles galvaspilsētā Lisabonā. Lai tiktu pie šī panākuma mūsējiem pietika ar iekļūšanu turnīra pusfinālā.
Tiesa, šodienas mačus, pusfinālu un spēli par trešo vietu, mūsu puiši zaudēja. 0:29 pret Kipru un 0:36 pret Ukrainu.

Jāpiebilst, ka Polijas un Ukrainas komandas, papildus vietai Eiropas kvalifikācijas turnīrā, ieguva arī ceļazīmi uz Eiropas "Grand Prix" sēriju nākamajā sezonā , bet Zviedrijas un Ungārijas izlases izkrita uz B grupu un viņu vietas ieņems Īrija un Serbija.

Eiropas čempionāts regbijā-7 vīriešiem, A grupa. Noslēguma tabula

VKomanda1.posms2.posmsKopā
1.Polija202040
2.Ukraina181634
3.Latvija141428
4.Moldova121022
5.Izraēla101222
6.Kipra31821
7.Čehija16420
8.Dānija8614
9.Zviedrija6814
10.Ungārija437

2016. gada Riodeženeiro Olimpiskās spēles. Regbijs-7. Kvalificējušās komandas

Vīrieši

KomandaKvalifikācijas Veids
BrazīlijaRīkotājvalsts
Fidži1. vieta PS
DĀR2. vieta PS
Jaundzēlande3. vieta PS
Anglija (Lielbritānija)4.vieta PS
ArgentīnaCONSUR čempione
ASVNACRA čempione
Rugby Europe ČEMPIONS1. vieta
ARFU ČEMPIONS1.vieta
FORU ČEMPIONS1.vieta
CAR ČEMPIONS1.vieta
Pasaules kval. turnīrs1. vieta

Sievietes

KomandaKvalifikācijas Veids
BrazīlijaRīkotājvalsts
Jaundzēlande1. vieta PS
Kanāda2. vieta PS
Austrālija3. vieta PS
Lielbritānija4.vieta PS
KolumbijaCONSUR čempione
ASVNACRA čempione
FrancijaRugby Europe čempione
ARFU ČEMPIONS1.vieta
FORU ČEMPIONS1.vieta
CAR ČEMPIONS1.vieta
Pasaules kval. turnīrs1. vieta

Izmantotie resursi:
World Rugby
Rugby Europe official website


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.