Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija plāno veidot kontinentālu regbija čempionātu

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija plāno veidot kontinentālu regbija čempionātu
Foto: AP/Scanpix

Krievijas regbija savienība šajās dienās ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka plāno izveidot jaunu profesionālā regbija čempionātu, kurā piedalītos komandas no desmit valstīm.

Krievijas regbija federācija kārtējā valdes sēdē ir pieņēmusi principiālu vienošanos par to, ka jau tuvākajās sezonās viņi izveidos jaunu profesionālā regbija turnīru, kurā varētu piedalīties komandas no Centrāleiropas un Austrumeiropas, jo pašlaik šīm komandām īsti nav iespēju spēlēt visaugstākajā līmenī.

Krievijas regbija federācijas vadītājs Igors Artemjevs situāciju komentēja šādi: "Mēs esam principiāli vienojušies par jaunu projektu, kas būs kaut kas līdzīgs kā KHL vai VTB līga, proti, starptautisks klubu čempionāts. Plānojam uzaicināt komandas no desmit valstīm, tajā skaitā no Gruzijas, Rumānijas un Ukrainas. Uzreiz arī sāksim pie šī projekta strādāt un plānojam, ka divu gadu laikā viss būs izdarīts, lai varētu jau aizvadīt pirmo sezonu. Kopējās izmaksas varētu būt līdz 800 miljoniem rubļu un, domāju, ka sponsorus arī izdosies atrast."

Jāpiebilst, ka pašlaik šī ideja vēl ir jāsaskaņo gan ar Eiropas, gan Pasaules regbija savienībām. Tāpat arī jāatzīmē, ka nedz turnīra formāts, nedz iespējamais dalībnieku sastāvs nav zināms, vien uzreiz ir pateikts, ka Krievijas komandām mači, kas aizvadīti jaunajā turnīrā, tiks ieskaitīti nacionālā čempionāta ieskaitē.

Pašlaik Eiropā, tāpat kā visā pasaulē, profesionālais regbijs ir tikai vadošajās šī sporta veida valstīs, pārējie čempionāti ir pusprofesionāli vai amatieru līmenī. Te gan jāatzīmē, ka profesionālais regbijs kā tāds tika atļauts vien 1995. gadā.

Izmantotie resursi:
Регбийная Премьер-Лига | Официальный сайт...
https://rugger.info/

  +2 [+] [-]

, 2018-04-21 21:18, pirms 6 gadiem
Vēl viens kolhozs ar Gazprom smaciņu.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-21 21:38, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Vēl viens kolhozs ar Gazprom smaciņu.
-

  -1 [+] [-]

, 2018-04-21 22:00, pirms 6 gadiem
krievija cenšas celt arī kaimiņvalstu , šajā gadījumā regbija līmeni, kas gan tur slikts. kautgan arī pašiem tas regbijs nebūt nav augstā līmenī bet tas nekas. galvenais ka ir vēlēšanās...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 22:12, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: krievija cenšas celt arī kaimiņvalstu , šajā gadījumā regbija līmeni, kas gan tur slikts. kautgan arī pašiem tas regbijs nebūt nav augstā līmenī bet tas nekas. galvenais ka ir vēlēšanās...
Šī inicatīva ir tieši tāpēc, ka pašiem regbijs ir zemākā līmenī nekā viņiem gribētos. Savukārt ar vietējiem resursiem vien pacelt to latiņu augstāk, acīmredzot, nesanāk, tāpēc tiek piesaistītas citas valstis ar līdzīgām problēmām - Gruzija, Rumānija.

Tāpat arī stipro komandu faktors
Krievijas čempionātā tādai "Enisey-STM" gandrīz vai nav ko darīt (tikai ar otru Krasnojarskas komandu sisties), taču eirokausos viņi tā īsti par izslēgšanas mačiem pacīnīties ar lielā trijnieka komandām nevar. "Krasny Yar" ir līdzīgi.

Objektīvi ņemot profesionālais klubu regbijs šīm otrā vai pat trešā līmeņa valstīm ir nepieciešams un domājams, ka viņas arī tam ir gatavas. Jautājums tikai kas un kā šo nepieciešamību apmierinās.