Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Burtnieki/Fēnikss" Latvijas regbija čempionāta spēlē uzvar "Ežu" otro komandu

Andrejs Siliņš

"Burtnieki/Fēnikss" Latvijas regbija čempionāta spēlē uzvar "Ežu" otro komandu
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

”Burtnieki/Fēnikss” regbisti pirmdien, 21. aprīlī Juglā ar 67:5 pārspēja ”Eži”/LMT otro komandu tiekot pie otrās uzvaras Latvijas čempionāta spēlēs.

”Burtnieki/Fēnikss” šajā spēlē izdarīja 11 piezemējumus un ar desmit punktiem divās spēlēs Reitinga apļa turnīra tabulā panāca ”Garkalne/Livonia” komandu, kam jau bija divas uzvaras ar iespējamo maksimālo punktu skaitu.
”Uzvaru guvām bez īpašām problēmām, taču spēles zīmējumu gan varējām vēlēties labāku,” sacīja ”Burtnieki/Fēnikss” galvenais treneris Kristaps Staņa. ”Mums šajā spēlē sastāvā daudzās pozīcijās bija vairāki mazāk pieredzējuši spēlētāji. Cīņa notika bez stumšanas, bet man patika kā tika atdotas piespēles no kontakta (”offload”). Noteikti ir jāuzlabo sitieni ar kāju. No spēlētājiem par labāko šajā mačā nosauktu Miku Ozolu.”

”Eži”/LMT otrajai komandai šī bija pirmā spēle sezonā.

Nākamā spēle Latvijas čempionātā arī notiks Juglā, 34. vidusskolas laukumā, trešdien, 23. aprīlī, kad ”Eži”/LMT pirmā komanda sacentīsies ar RK ”Ovāls”.

Pēc Reitinga aplī piecām aizvadītajām spēlēm (no 21) ”Garkalne/Livonia” un ”Burtnieki/Fēnikss” ir pa 10 punktiem (2 spēlēs), RK ”Ovāls” – 5 (1), RK ”Baldone”, ”Eži”/LMT un ”Eži”/LMT-2 pēc vienas aizvadītas spēles punktu nav, tāpat kā ”Ulre”/Ķekavas NSS pēc divām spēlēm.

Septiņas komandas līdz Jāņiem katra ar katru tiekas Reitinga aplī, lai noskaidrotu tās sešas komandas, kuras septembrī startēs izslēgšanas turnīrā un sadalīs vietas čempionātā.

”Eži”/LMT-2 – ”Burtnieki/Fēnikss” 5:67 (5:29)
Punktu guvēji. ”Eži”/LMT. Piezemējums: Gunārs Zemītis. ”Burtnieki/Fēnikss”. Piezemējumi: Mārtiņš Bērziņš (2), Āris Kaģis (2), Matjē Vivjērs, Dāvis Bajārs (2), Mikus Ozols (2), Jānis Kaucis, Nauris Miglavs. Realizācija: Dāvids-Sandro Dzidzadze (5), Rodžers Purmalis.

Informāciju sagatavoja
Valters Nikans
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs