Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Spānija pieprasa pārspēli pret Beļģiju

Juris Miņins
Juris Miņins

Spānija pieprasa pārspēli pret Beļģiju
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas regbija savienība ir iesniegusi oficiālu protestu Starptautiskajai regbija savienībai, jeb "World Rugby", kurā pieprasa anulēt iepriekšējā nedēļas nogalē notikušā mača pret Beļģiju rezultātu (10:18) un nozīmēt šī mača pārspēli.

Iepriekš jau ziņojām, ka Spānijas izlase 2018. gada Eiropas čempionāta pēdējā spēlē ar 10:18 piekāpās Beļģijai, kas viņiem liedza iegūt automātisko ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausu, kas pienācās labākajai Eiropas komandai (neskaitot Gruziju, kurai ceļazīme jau bija kabatā). Tā vietā uz Japānu dosies Rumānija.

Tiesa, viss nebija tik vienkārši, jo Eiropas regbija savienība, jeb "Rugby Europe", kuras vadītājs ir rumānis Oktaviāns Morariu, uz šo spēli bija nozīmējuši Rumānijas tiesnešu brigādi, t.i., Spānijas maču tiesāja ieinteresētās regbija savienības arbitri. Tas, protams, raisīja aizdomas par tiesāšanas objektivitāti, ko pats mačs tikai pastirpināja, jo Vlada Jordanesku vadītā arbitru brigāde spāņiem fiksēja ievērojami vairāk noteikumu pārkāpumu nekā beļģiem, kas arī izšķīra spēles gaitu.

Uzreiz pēc mača Spānijas regbisti mēģināja fiziski iespaidot Jordanesku, kurš spēles arēnu pameta jau likumsargu pavadībā, taču ar to viss nebeidzās, jo Spānijas regbija savienība ir nosūtījusi oficiālu protesta vēstuli Starptautiskajai regbija savienībai, lūdzot, pirmkārt, izskatīt šo situāciju, un, otrkārt, anulēt šī mača rezultātu, nozīmējot pārspēli.

"World Rugby" gan jau ir paspējuši norādīt, ka viņi nenodarbojas ar tiesnešu nozīmēšanu "Rugby Europe" pārziņā esošajiem turnīriem, taču ir gatavi izskatīt "kontekstu, kādā ir norisinājusies spēle". Savukārt "Rugby Europe" ir nākusi klajā ar skaidrojumu, kurā ir teikts, ka uz visiem Eiropas čempionāta mačiem tiesneši ir nozīmēti vēl pirms turnīra sākuma un to ir veikusi neitrāla profesionāļu komanda.

Jāpiebilst, ka, neskatoties uz zaudējumu, Spānija nav zaudējusi cerības uz dalību 2019. gada Pasaules kausā, jo viņiem vispirms būs jātiekas ar Portugāli, lai noskaidrotu to Eiropas komandu, kas tiksies ar Samoa, lai noskaidrotu to vienību, kas iegūs vienu ceļazīmi uz Japānu. Tiesa, arī zaudētājkomanda saglabā cerības uz dalību PK, jo viņi piedalīsies tā sauktajā "pēdējās cerības" turnīrā, kur četras palikušās komandas cīnīsies par atlikušo ceļazīmi uz četrgades svarīgāko regbija turnīru.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage