Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Brazīlijai pirmā uzvara Eiropā dod rekordpozīciju pasaules rangā

Juris Miņins
Juris Miņins

Brazīlijai pirmā uzvara Eiropā dod rekordpozīciju pasaules rangā
Argentīnas valstsvienība pirms spēles ar Itāliju
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties uzvarai pār Beļģiju ar 23:19, Brazīlijas regbija izlase jaunajā "World Rugby" pasaules rangā ir pakāpusies no 30. uz 27. vietu, kas ir šīsnedēļas lielākais kāpums un Dienvidamerikas izlases visu laiku labākā rezultāta atkārtojums.

Aizvadītā nedēļa pasaules regbijā varēja kļūt par pamatīgu šoku pastāvošajai vadošo valsu dominacei, taču nedz Gruzijai, nedz arī Skotijai un Fidži neizdevās salauzt regbija pasaules varenos, tāpēc arī pasaules rangā lielas izmaiņas netika novērotas un pirmajā desmitniekā tikai Argentīna un Fidži samainījās vietām, dienvidamerikāņiem pakāpjoties par vienu pozīciju uz augšu.

Tāpēc, pat neskatoties uz samocītajām uzvarām, ranga galvgalis ir palicis nemainīgs un arī šo nedēļu pirmajā vietā pavadīs Jaunzēlande, bet tai sekos ierastā kompānija – Anglija, Austrālija, Īrija, DĀR. Jāpiebilst, ka Francijai, kura zaudēja DĀR (17:18), vismaz pagaidām šis zaudējums nekādas izmaiņas reitingā nav nesis un francūži saglabā astoto pozīciju. Tiesa, Argentīna, kas aizvadītajā sestdienā pārspēja Itāliju (31:15), ir pietuvojusies Francijai līdz 0.55 punktiem un, teorētiski, jau tuvākajā laikā var pakāpties augstāk.

Vēl starp vadošajām izlasēm Rumānija, kas ar 17:13 pārspēja Samoa, ir apsteigusi Tongu, kura iepriekšējā nedēļā piekāpās Japānai ar 6:39, bet Krievija, neskatoties uz trim uzvarām un Honkongas Nāciju kausa iegūšanu, par vienu vietu ir noslīdējusi un 18. pozīcijā nu ierindojas Urugvaja, kas tika galā ar Namībiju – 52:36.

Tiesa, vislielākās izmaiņas pasaules rangā skāra trešo desmitu, kurā tikai Portugālei, pēc pārliecinošas uzvaras pār Čehiju, izdevās saglabāt savu 25. pozīciju. Izcelt no šīs kompānijas vēlētos Brazīliju, kuri no 30. vietas ir sasnieguši 27. pozīciju, kas ir visu laiku labākā Brazīlijas sasnieguma atkārtojums. Šāds kāpums notika pateicoties uzvarai ar 23:19 pār Beļģiju, kas bija pirmā Brazīlijas uzvara Eiropā.

Latvijas izlase arī šajā nedēļā ir saglabājusi 52. pozīciju. Tāpat pozīcijas nav mainījuši arī mūsu izlases pretinieki Eiropas čempionāta pirmās konferences ziemeļu grupas turnīrā.

World Rugby rangs, 20.11.

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Anglija
3.Austrālija
4.Īrija
5.DĀR
6.Skotija
7.Velsa
8.Francija
9.Argentīna
10.Fidži
11.Japāna
12.Gruzija
13.Itālija
14.Rumānija
15.Tonga
16.Samoa
17.ASV
18.Urugvaja
19.Krievija
20.Spānija
21.Kanāda
22.Namībija
23.Honkonga
24.Vācija
25.Portugāle
26.Nīderlande
27.Brazīlija
28.Čīle
29.Beļģija
30.Kenija
36.Lietuva
37.Ukraina
52.Latvija
61.Zviedrija
73.Ungārija

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/