Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Čeika kļūs par Austrālijas regbija izlases galveno treneri

Čeika kļūs par Austrālijas regbija izlases galveno treneri
Austrālijas regbija izlase (dzelteni-zaļā formā) cīņā pret Jaunzēlandi.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā no sava amata atkāpās Īvens Makenzijs, Austrālijas Regbija savienības vadība ir nolēmusi valsts galvenās regbija komandas vadīšanu uzticēt Maiklam Čeikam, kurš līdz šim trenēja Jaundienvidvelsas "Waratahs" klubu.

Īvens Makenzijs, kurš par Austrālijas regbija izlases galveno treneri nostrādāja aptuveni vienu gadu, paziņoja, ka atkāpjas no sava amata pēc tam kā "Wallabies" zaudēja divās spēlēs pēc kārtas. Vispirms tika piedzīvots zaudējums no Argentīnas izlases, bet pagājušsestdien viņa vadībā komanda ar 28:29 piekāpās saviem kaimiņiem, Jaunzēlandes regbistiem.

Tā kā pašlaik regbija izlasēm ir rudens pārbaudes spēļu cikls, tad Austrālijas Regbija savienības vadībai bija steidzamā kārtā jāmeklē Makenzija aizstājējs un, šķiet, ka tagad tas ir atrasts, jo ir panākta principiāla vienošanās ar Maiklu Čeiku.

Maikls Čeika ir Austrālijas regbija speciālists, kurš kopš 2013. gada strādā ar Jaundienvidvelsas "Waratahs" komandu un šajā sezonā aizveda to līdz "Super Rugby", kas ir prestižākais Dienvidu puslodes klubu turnīrs, līgas čempiontitulam. Tiesa, lai tiktu oficiāli paziņots par līguma noslēgšanu, abas komandas vēl vēlas pārrunāt vairākus jautājumus, kas skar trenera darbu klubā, t.i., vai viņam būs jāpamet "Waratahs" vadīšana, vai arī darbus viņš varēs apvienot.

Kā treneris Čeika ir sācis strādāt 1999. gadā un šajā laikā ir vadījis piecas komandas Itālijā, Austrālijā, Īrijā un Francijā. Savukārt kā spēlētājs viņš arī ir spēlējis piecās dažādās komandās, kā arī pārstāvējis Austrāliju U-21 līmenī.

Kā arī...

- Jaunzēlandes izlase uz Novembrī paredzētajām pārbaudes spēlēm ir izsaukusi divus papildus spēlētājus – Soniju Bilu Viljamsu un Denu Kārteru. Kārters pašlaik ir tikko kā atlabis no kājas savainojuma, bet Viljamss ir atgriezies lielajā regbijā no regbija līgas.
- Savukārt no Skotijas izlases sastāva ir izslēgts "Saracens" spēlētājs Kellijs Brauns. Par komandas kapteini uz rudens mačiem ir nosaukts Grants Gilkrists.
- Francijas izlases savukārt savai triju dienu treniņnometnei ir izsaukusi Tulūzas komandas flanku Jakubu Kamara un Pjēru Bernardu no Bordo, kuri ir debitanti izlases rindās. Bez viņiem vēl trīs regbisti saņēma uzaicinājumu, kas nozīmē, ka pieci citi spēlētāji varēs doties mājās.
- Arī Dienvidāfrikas regbija izlase meklē savu optimālāko sastāvu un, sakarā ar "Sharks" un "Blue Bulls" izstāšanos no "Currie Cup" izcīņas papildināja sastāvu ar astoņiem jauniem regbistiem, viņu vidū arī Rudijs Peidžs.
- Visbeidzot, ASV izlase ir panākusi vienošanos ar Anglijas regbija Premjerlīgas vadību par atsevišķu spēlētāju atbrīvošanu no pienākumiem klubā, lai viņi varētu pievienoties izlasei un gatavoties mačam pret Jaunzēlandi, ko plānots rādīt arī ASV Nacionālajā televīzijā (NBC).

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2014 | Aviva Premiership 2014 |...


, 2014-10-20 19:04, pirms 10 gadiem
Juans Makenzijs* bet paldies par rakstu!
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.