Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausu Latvijā atklāj Japānas vēstnieks

Ints Megnis
Ints Megnis

Pasaules kausu Latvijā atklāj Japānas vēstnieks
Japānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jasuhiro Kavaguči (no kreisās) un Latvijas Regbija federācijas prezidents Aivars Pilenieks. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas Regbija federācija (LRF), sagaidot Pasaules kausa izcīņu, piektdien restorānā "Bibliotēka No1" rīkoja svinīgu pirmās spēles skatīšanos. Turnīru mūsu valstī atklāja Japānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jasuhiro Kavaguči.

"Turpmāko pusotru mēnesi viss notiks zem regbija zvaigznāja," saka LRF prezidents Aivars Pilenieks. "Prieks, ka arī Latvijā spējām šo turnīru atspoguļot. Par to milzīgs paldies mūsu komandai un atbalstītājiem - bez viņiem nebūtu izdevies noorganizēt spēļu translācijas kanālā LTV7. Viņu logotipus jūs televīzijā iepazīsiet Pasaules kausa laikā."

Tikmēr Kavaguči uzsvēra, ka Japānai šogad ir divi vēsturiski notikumi - imperatoru maiņa, amatā stājoties Naruhito, un Pasaules kauss regbijā. "Japānas komanda ir gatava cīnīties ar spēcīgajiem Krievijas lāčiem," vēl pirms atklāšanas mača, kurā turnīra mājinieki pieveica Krieviju ar 30:10, teica vēstnieks. "Ceru, ka šis Pasaules kauss gan popularizēs regbiju Latvijā, gan uzlabos attiecības starp Latviju un Japānu."

Svinīgās pusdienas un pirmās spēles skatīšanos "Bibliotēkā No1" bez Japānas vēstnieka apmeklēja arī ASV vēstniecības pārstāvji, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta padomnieks Andris Kalniņš un trīs bijušie LRF prezidenti.

Pasaules kausa izcīņa regbijā risināsies nākamo pusotru mēnesi, finālspēlei notiekot 2. novembrī. Pēc Latvijas Regbija federācijas aktīvas darbības 42 no 48 turnīra spēlēm tiešraidē būs iespējams vērot kanālā LTV7. Nākamās trīs tiešraides tālrādē būs redzamas jau sestdien - plkst. 7:45 no rīta risināsies duelis starp Austrāliju un Fidži, plkst. 10:15 dueli sāks regbija grandi Francija un Argentīna, bet plkst. 12:45 tiks uzsākts viens no apakšgrupu turnīra gaidītākajiem mačiem - iepriekšējo divu turnīru čempionei Jaunzēlandei pretim stāsies Dienvidāfrikas Republika.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija