Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija pirmā izvirzās vadībā, taču Matsušimas hettriks nodrošina Japānas uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija pirmā izvirzās vadībā, taču Matsušimas hettriks nodrošina Japānas uzvaru
Kotaro Matsušima gūst vienu no saviem piezemējumiem
Foto :AFP/Scanpix

Šodien Tokijā ar Japānas un Krievijas izlašu maču tika atklāts 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīrs. Pirmajā spēlē mājnieki, pārdzīvojuši mača sākuma mandrāžu, pieveica Krievijas izlasi ar 30:10.

Šodien ar Japānas un Krievijas maču Tokijas stadionā atklāja 2019. gada Pasaules kausa finālturnīru, kas pašā Japānā tika gaidīts ar lielām cerībām, jo no vietējās izlases tiek gaidīti jauni sasniegumi un rekordi – iekļūšana izslēgšanas mačos. Tiesa, visas lielās lietas sākas ar "mazumiņu", kas šajā gadījumā nozīmēja Krievijas izlases pieveikšanu.

Spēles ievadā Krievijas izlases mērķis bija acīmredzams – pārsteigt Japānas izlasi, pirmajiem gūt punktus un mēģināt šo pārsvaru noturēt. Jāsaka, ka plāns, vismaz daļēji, tika izpildīts, jo Kirils Golosņickis, izmantojot mājnieku kļūdu tverot Jurija Kušnarjova sperto bumbu, teju neviena netraucēts nogādāja to ieskaites zonā, bet pats Kušnarjovs bija precīzs realizācijā.

Protams, ka mājnieki ko tādu nebija gaidījuši un arī skatoties kopumā, Japānas izlase pirmo puslaiku aizvadīja ar zināmu mandrāžu, jo pārāk bieži pieļāva nepiespiestās kļūdas un zaudēja bumbu. Tas gan viņiem netraucēja salīdzinoši ātri atbildēt ar savu piezemējumu, kad vispirms krievi tika iespiesti viņu laukuma pusē, bet tad, izspēlējot uzbrukumu visa laukuma platumā, brīvs palika Kotaro Matsušima, kurš tad arī veica piezemējumu, taču Ju Tamuras realizācija gan nebija precīza.

Pēc šīs epizodes komandas mazliet nomierinājās un atgriezās pie sākotnējā spēles plāna, t.i., pozicionālas spēles un asiem pretuzbrukumiem, kas ik pa laikam ļāva saasināt spēles situāciju te vienai, te otrai komandai. Krieviem divreiz labi izrāvieni padevās Vladimiram Ostrouško, bet Japānas izlase savus dinamiskos uzbrukumus veidoja kopīgi, ik pa laikam izceļoties Lomano Lomeki.

Tuvojoties puslaika izskaņai, bija acīmredzams, ka krievi nespēj turēt līdzi mājnieku piedāvātajam spēles tempam, jo aizvien biežāk palaida garām japāņus, kuri nonāca tuvāk un tuvāk pretinieku ieskaites zonai. Tas gan ļāva "uzspīdēt" Vasīlijam Artemjevam, kurš vairākkārt glāba Krievijas "lāčus" no piezemējuma zaudēšanas, taču, domājams, ka viņš pats labāk būtu gribējis izcelties citā veidā.

Kotaro Matsušima puslaika izskaņā vēlreiz bija tuvu piezemējumam, taču pašā pēdējā brīdī bumba izslīdēja no viņa rokām, tāpēc Naidžels Ovenss, konsultējoties ar videotiesnešu kabinetu, atcēla sākumā šķietami pareizi gūtos piecus punktus, taču, kas neizdevās ar pirmo, tas izdevās ar otro piegājienu, jo tas pats Matsušima, trešo reizi nonākot teju identiskā situācijā, 39. mača minūtē guva otro piezemējumu un ļāva mājniekiem pārtraukumā doties esot vadībā ar 12:7.

Otrais puslaiks krieviem sākās pagalam neveiksmīgi, jo vispirms viņi savā laukuma pusē pārkāpa noteikumus, kas ļāva Ju Tamuram gūt vieglu soda sitienu, bet, kad tika spēlētas septiņas minūtes, Pīters Labušāns izrāva bumbu no Krievijas izlases spēlētāja rokām un, netipiski savas pozīcijas spēlētājam, izrāvās ātrajā uzbrukumā, kurā viņu neviens tā īsti nespēja traucēt un panāca 20:7.

Krievi gan nepadevās un atkal sāka organizēt savus uzbrukumus, kas bija gana labi, taču izšķirošajās fāzēs nepietika veiksmes un tāpēc bija jāpriecājas, ka puslaika vidū Jurijam Kušnarjovam izdevās realizējot sodu un samazinot starpību līdz 10 punktiem. Tiesa, ilgi šāda starpība nenoturējās, jo Tamura, kuram pirms tam gan bija divi garām aizsisti realizācijas sitieni, realizēja diezgan sarežģītu sodu un atjaunoja 13 punktu pārsvaru mājniekiem.

Jāsaka, ka mača izskaņā krieviem pietrūka spēka ne tikai uzbrukumam, bet arī stingrai aizsardzībai, tāpēc nav nekāds brīnums, ka Kotaro Matsušima, šoreiz nodemonstrējot individuālo meistarību un labas ātruma īpašības, noformēja 2019. gada Pasaules kausa pirmo hettriku, kā arī garantējot Japānai bonusa punktu par spēles laikā gūtajiem četriem piezemējumiem.

Mača izskaņā abas komandas, saprotot, ka Japāna savu ir panākusi, bet Krievija vairs nevar panākt pat minimālo labumu, t.i., bonusa punktu par minimālu zaudējumu, "apgriezienus nometa" un aizvadīja maču līdz beigām, lai gan jau kompensācijas laikā krievi mēģināja noorganizēt bīstamu uzbrukumu.

Japāna – Krievija 30:10 (12:7)

Piezemējumi: K.Golosņickis (5) – K.Matsušima (12, 39, 69), P.Labušāns (47)
Realizācijas: J. Kušnarjovs (6) – J.Tamura (40), R.Matsuda (71)
Soda sitieni: J.Kušnarjovs (61) - J.Tamura (44, 64)

2019. gada Pasaules kauss regbijā, A grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Japāna110030:105
2.Īrija00000:00
3.Skotija00000:00
4.Samoa00000:00
5.Krievija100110:300

  +8 [+] [-]

, 2019-09-20 15:47, pirms 5 gadiem
Ai, vēlreiz paldies LTV7. Un komentētāji arī ļoti patika.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-20 15:49, pirms 5 gadiem
Super!

  +5 [+] [-]

, 2019-09-20 16:27, pirms 5 gadiem
Pīters Labušāns - Japānas izlasē spēlē latgalietis?

  +6 [+] [-]

, 2019-09-20 16:33, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Pīters Labušāns - Japānas izlasē spēlē latgalietis?
Japānas izlasē spēlējošais franču izcelsmes DĀR dzimušais latgalietis.

  +6 [+] [-]

, 2019-09-20 17:44, pirms 5 gadiem
Smiekla pēc būtu interesanti paskatīties kā futbolisti spēlē regbiju.Sāpēs pa zālāju vāļātos lielākā daļa, daži noteiktu būtu miruši.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-20 17:53, pirms 5 gadiem
The best,!!!

     [+] [-]

, 2019-09-20 17:58, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Smiekla pēc būtu interesanti paskatīties kā futbolisti spēlē regbiju.Sāpēs pa zālāju vāļātos lielākā daļa, daži noteiktu būtu miruši.
Ja Tu kaut cik paskatītos regbiju, tad redzētu, ka tur neviens ar taisnām kājām otram kājās nebrauc.

  +9 [+] [-]

, 2019-09-20 18:08, pirms 5 gadiem
arriba rakstīja: Ja Tu kaut cik paskatītos regbiju, tad redzētu, ka tur neviens ar taisnām kājām otram kājās nebrauc.
Kājās nebrauc, bet tajās dažās minūtēs, ko sanāca pavērot šodienas maču, vienā no epizodēm pamanīju, kā krieva bucis labi trāpīja pa japuškas vaigu kopā pa zāli veļoties, šis ne aci nepamirkšķināja bet nu ne jau futbolisti kkādi galigakie mīkstmieši, te būtiskākā atšķirība ir sporta kultūrā, lai mani palabo, ja kļūdos, bet regbijā simulācija pie fiziska kontakta ir šķiet ne tikai nepieņemams, bet pat sportistam un visam sporta veidam kopā pazemojoša, kamēr futbolā, tā diemžēl ir kļuvusi par spēles sastāvdaļu un normu.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 18:13, pirms 5 gadiem
Un kāda jēga būtu simulēt, ja pretiniekam par to nekas nedraud? Ja veļoties pa zāli un trāpot pa vaigu dotu sarkano, ej tu zini kāds vēl izskatītos regbijs.
Bet es jau neaizstāvu futbolistus, man arī klaja simulēšana krīt uz nerviem

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 18:51, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Kājās nebrauc, bet tajās dažās minūtēs, ko sanāca pavērot šodienas maču, vienā no epizodēm pamanīju, kā krieva bucis labi trāpīja pa japuškas vaigu kopā pa zāli veļoties, šis ne aci nepamirkšķināja bet nu ne jau futbolisti kkādi galigakie mīkstmieši, te būtiskākā atšķirība ir sporta kultūrā, lai mani palabo, ja kļūdos, bet regbijā simulācija pie fiziska kontakta ir šķiet ne tikai nepieņemams, bet pat sportistam un visam sporta veidam kopā pazemojoša, kamēr futbolā, tā diemžēl ir kļuvusi par spēles sastāvdaļu un normu.
Regbiju pi.... nespēlē

  +5 [+] [-]

, 2019-09-20 18:57, pirms 5 gadiem
Regbijs laikam tomēr ir viens no retajiem sporta veidiem ( spēlēm), kur valda džentlemeniska etiķete neskatoties uz izteiktu kontakta spēli. Tur paldies jāsaka ir minimālai komercializācijai ( uz citu fona protams) un nerakstītiem likumiem spēlētāju vidū. Grūti iedomāties Kristīnes tipa superzvaigzni šajā sabiedrībā Arī tas, ka lai atjaunotos pēc spēles vajag 5-6 dienas jau daudz ko izsaka. Patiesa cieņa. Atcerējos Ēriku Kantonā, man liekas ka šis vīrs lieliski iederētos regbija vidē

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 20:02, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Japānas izlasē spēlējošais franču izcelsmes DĀR dzimušais latgalietis.
Forši!
Taču tas vēl ir sīkums, salīdzinājumā ar latgalieti Franci Miterānu, bijušo Francijas Republikas prezidentu. savulaik es studēju kopā ar latgalieti Piterānu, taču viņam nebija saistības ar Franciju, viņš bija traks vai no Rogovkas.

  -2 [+] [-]

, 2019-09-20 21:03, pirms 5 gadiem
Ogo... SC autoru rindās kādam arī interesē regbijs, ka tādu rakstu uzcepj?

  +3 [+] [-]

, 2019-09-20 21:06, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ogo... SC autoru rindās kādam arī interesē regbijs, ka tādu rakstu uzcepj?
Sportacentrā par regbiju, starptautisko un vadošo klubu čempionātiem (Top14, Pro14, APL, SR, 6N, RČ), puslīdz regulāri tiek rakstīts vismaz gadus piecus.

     [+] [-]

, 2019-09-20 21:13, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ogo... SC autoru rindās kādam arī interesē regbijs, ka tādu rakstu uzcepj?
miņinu interesē, viņš laiku pa laikam šo tēmu aktualizē
regbijam bišķi pasekoju vēl no jelgavas raf laikiem , jo draugs tur spēlēja
citādi - pilnīgi paralēli tas sporta veids

     [+] [-]

, 2019-09-20 21:15, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Pīters Labušāns - Japānas izlasē spēlē latgalietis?
nešaubīgi - jā

     [+] [-]

, 2019-09-20 21:25, pirms 5 gadiem
arriba rakstīja: Ja Tu kaut cik paskatītos regbiju, tad redzētu, ka tur neviens ar taisnām kājām otram kājās nebrauc.
Ja TU patiešām būtu informēts ko es skatos un ko nē, nevajadzētu tik slimi reaģēt uz sarkastisku repliku.

     [+] [-]

, 2019-09-21 00:21, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ogo... SC autoru rindās kādam arī interesē regbijs, ka tādu rakstu uzcepj?
Tikko pamodies???